Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 09, 2021

Over hot pot en happy hour

Rick blijft wat langer liggen en om half acht staan we tegelijkertijd op. Ik had de vreemdste nachtmerrie over Rick, die wilde scheiden, en een baby, die hij aan het schamele hoofdhaar droeg. Br, ik ben blij weer wakker te zijn. 

Mijn ontbijt bestaat vanochtend behalve het ei en de tomaat uit maar liefst vier soorten paddenstoelen. Het smaakt me bijzonder goed moet ik zeggen. Misschien dat ik dat volgende week weer doe. Ik lees overal hoe goed die paddenstoelen voor je zijn. 

Direct na het ontbijt gaan we onze koffies van Starbucks kopen. Het is er enorm druk bij de drive thru en Rick is nog in zijn pyjama. Ik ga dus naar binnen om de koffies te halen. Nick merkt op dat ze mij nu ook eindelijk eens spreken.

Het lukt me nog zo'n twintig minuten op de mini elliptische machine te doen voor ik naar personal training moet. Sharon had het vroeger gezet, omdat ze twee langzame tachtigjarige dames zou krijgen. Nu hebben beide dames afgezegd. Ik vind het zo ook best, lekker vroeg klaar. 

Op de terugweg stop ik bij een drietal huizen waar de tuinen respectievelijk leuk, mooi en chaotisch versierd zijn. Die onderste tuin is zo lelijk dat hij bijna mooi wordt. Ik moet er in ieder geval altijd om lachen.



Na de rest van mijn stappen bijeen geraapt te hebben, typ ik de vertalingen, die ik gisteren van de labels maakte, in Messenger voor Christine. De reden dat zij dit alles nu in werking heeft gezet is dat haar Canadese schoonzus om onverklaarbare redenen enorm geinteresseerd is in de foto's en tekeningen. 

Christine's broer heeft haar het pakket vijf jaar geleden gegeven om er een boek van te maken. Daarmee is Christine vanwege allerlei drukte pas dit jaar begonnen. Zij en Chuck hebben sterk het vermoeden dat die schoonzus de boel wil verkopen.

Als ik de eerste paar vertalingen stuur belt Christine me dan ook helemaal blij op. Op het tweede label staat namelijk dat de foto's en tekeningen van Christine's tante zijn en dat ze niet verkocht mogen worden. Het is allemaal een bizar iets met die schoonzus en Christine wil terecht alles in de familie houden.

Mijn volgende klusje zijn de kerstkaarten. Voor ik ga lunchen doe ik ze allemaal in hun enveloppen en plak onze afzendlabels erop. Bij dat laatste krijg ik "hulp" van Zorro. Het lukt me nog wat postzegels te plakken en de adreslabels te printen en dan moet ik echt weg.

Bij Urban Hot Pot heb ik met Wendy en Karen afgesproken. Zij zijn de perfecte mensen om deze Chinese fondue mee te gaan eten, want zij weten wat wel en niet lekker is van het exotische eten. Beiden zijn van Aziatische afkomst.  

Via een tablet bestellen we de soep, die we willen, en daarna vlees, vis en groentes. Behalve gewoon biefstuk probeer ik varkensbloed, garnalenpasta (geen gewone pasta), visballen en een of andere gehaktbal, die we geen van drieen lekker vinden.

De groentes zijn o.a. bok choy, tauge, houten oorzwammen en enoki paddenstoelen. Daarbij maken we onze eigen sauzen en smullen maar. Dat doen we dan ook echt en tafelen lekker lang. Pas na drieen rekenen we af en dan zie ik dat het maar zo'n $15 kost voor al dat eten! Zeer de moeite waard vind ik het. 


Het is al half vier als ik verder ga met de kaarten. Rick is naar de kapper, maar ik zie dat hij al heel wat labels heeft geplakt. Ik maak het af en doe ze in de brievenbus, want de postbode komt meestal om een uur of half vijf. Nu eens kijken hoe lang degenen naar Europa erover doen. 

Voor het happy hour met Christine en Chuck bestel ik nog wat cadeautjes en probeer dingen voor in Saskia's stocking te bedenken. Ver kom ik niet, morgen verder.

We vertrekken naar de bar in de basement. Jaloers zien we Chuck en Christine in korte mouwen buiten zitten. Zij hebben een hittegolf daar in Texas. Wij krijgen dit weekend ook warm weer schijnt het. Natuurlijk is het weer heel gezellig en voor we het weten is het half zeven en nemen we afscheid. 

We hebben onze taco's van BarTaco al besteld en Rick gaat ze meteen ophalen. Omdat deze taco's in mijn geval in slabladeren in plaats van maistortilla's gewikkeld zijn, zijn ze lekker licht. Ik heb nog niet zoveel trek na de late lunch.

Voor Rick is het het einde van de werkweek, want morgen heeft hij vrij. We hebben al plannen om iets leuks te gaan doen. 

Vandaag kwam ook onze familie kerstversiering aan. De eerste met Fiona en Raquel erop. Het is weer een leuk aandenken aan dit jaar.


3 reacties:

Petr@ zei

Jee wat een gedoe met de schoonzus van Christine, sommige mensen willen ook overal een (financieel) slaatje uitslaan. Wat fijn voor Christine dat er duidelijk vermeld staat dat het niet verkocht mag worden.

Wat een bijzondere lunch! En dan zo goedkoop, onvoorstelbaar. Ik vraag me alleen af wat je met dat varkensbloed moest doen, lijkt me lastig fonduen ;-)

De familie kerstversiering is weer erg leuk!

Anja L. zei

Brrr, wat een nare droom.
Fijn dat je de kerstkaarten geschreven hebt, ik moet nog beginnen, ik denk dat ik ze vandaag ga kopen.
Wat moet je doen met varkensbloed? Dat lijkt me echt niet lekker bij een fondue. Dat je dat allemaal kan bestellen voor die prijs.

Jullie kersthanger is erg leuk.

Petra zei

@Petra - Dat varkensbloed is moeilijk uit te leggen, het was zeker niet gewoon bloed, maar met iets vastigs gemaakt.

@Anja - Dat varkensbloed doe je ook gewoon in de pan. Hoe ze het zo maken weet ik niet.