Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 22, 2021

Over kerstboodschappen en knusheid

Alexa wekt ons weer om half acht en niet veel later staan we op. Net als gisteren maken we tegelijkertijd ontbijt. Wat houd ik toch van mijn paddenstoelen! Het is iedere ochtend weer smullen.

Na het eten gaan we naar Vienna. Rick vindt uit dat er geen amandelmelk of suikervrije vanille siroop is bij Starbucks. Rick gaat nog steeds naar Starbucks voor zijn koffie, maar ik bedenk me dat Caffe Amouri nu ook nitro brew heeft. 

Saskia wilde daar toch al een pepermunt sojamelk latte van en ik bestel nu voor het eerst hun nitro brew met amandelmelk en suikervrije hazelnootsiroop voor de verandering. Eigenlijk vind ik het lekkerder dan Starbucks, maar die drive thru is zo makkelijk. 


Thuis praat ik lekker lang met mijn zus, terwijl ik op de mini elliptische machine trap. Zo heb ik bijna 9000 stappen bijeen als we weer afscheid nemen. De rest komt later wel. 

Rick en ik hebben de lijst met benodigdheden voor onze Kerstavond en Kerstdag maaltijden gemaakt. We denken slim te zijn en nu al naar Wegmans te gaan in plaats van de 23e zoals gewoonlijk. Nou, het blijkt net zo druk te zijn. Kennelijk hebben heel wat mensen al vrij. 

We werken de lijst van de dingen, die we hier kunnen krijgen, af en zoeken dan wat voor de lunch om mee te nemen. Tot mijn genoegen blijkt Wegmans poke bowls zonder rijst te hebben! Die blijkt ook nog eens erg lekker te zijn.

We eten thuis en dan doe ik een kinderbeveiliging op onze vuilnisbak. Niet voor Fiona, maar voor Orion, ik word er gek van dat hij telkens met zijn kop daarin zit. We willen niet nog een keer thuiskomen met alle vuilnis over de vloer en Orion probeert het telkens weer. 

Als Saskia terugkomt van een bezoek aan Target met onze buurjongen Cameron gaan we weer de hort op. Dat komt ook goed uit, want de schoonmaakploeg is er net. Jammer genoeg voor hen zullen ze de fooi door drieen moeten delen, maar dan nog is het best een mooi bedrag.

Bij de grote Whole Foods in Fairfax vinden we alles wat er bij Wegmans niet was. Verder haalt Saskia haar boodschappen voor de week. Ook hier vertrekken we weer met een paar volle zakken. Verhongeren zullen we zeker niet!

In Vienna gaan we nog even naar Pure Pasty om Britse chocolade repen voor Katja's en Kevins stockings te kopen. Als laatste gaan we toch nog even naar de Whole Foods in Vienna, want die in Fairfax had de heerlijke chocolade mousse in een chocolade beker niet. Dat wordt ons kertsdessert. 

Eindelijk zijn we dan klaar met de boodschappen van vandaag. Ik ben er moe van! Voor mijn gevoel heb ik de Wegmans wel drie keer gelopen. Rick en ik gaan in de basement wachten tot de schoonmakers klaar zijn en dan gaan we ons in onze luie stoelen ontspannen. 

Saskia kookt vanavond haar eigen eten, dus Rick en ik kiezen van welk restaurant we gaan bestellen. De keuze valt op Viet Aroma. Ik heb de rijstpapier rollen met vlees en groente erin en de kip pho zonder noedels. Vietnamees blijft een van mijn favoriete cuisines. 

Na het eten gaan Rick en Saskia in de basement The Polar Express kijken. Ik heb die film al zo vaak gezien en vind de animatie niet mooi. Ik kijk naar een nieuwe Hallmark film. Eigenlijk zou ik een officiele film gaan kijken, maar ik ben te moe om mijn aandacht erbij te houden.  
Mijn deken met mouwen is zo lekker warm!

We kregen net een grote verrassing. Katja, Kevin en Fiona komen morgen al! Dat gaat zo leuk worden! Wij verwachtten ze pas vrijdag, dus dit is echt zo super!

Kerststerren zijn een populair cadeau om te geven met Kerst en ik ben er dol op. We hebben een kleine, een heel grote en vandaag kwam er een mooi stukje met kerstster van mijn broer in Canada. Zo vrolijk al dat rood in huis. Hopelijk overleven ze de winter net als vorig jaar. 


4 reacties:

Reny zei

Wat heerlijk dat Katja en haar gezin morgen (voor ons vandaag) al komen!
Ik heb gisteren al een deel van de boodschappen gedaan maar kan bij onze lokale Jumbo niet alles vinden wat ik nodig heb. Dus vandaag maar weer naar AH, daar gaat het vast lukken.

Ik vind Kerststerren ook altijd zo mooi maar op de een of andere manier houd ik ze nooit lang, vandaag nog maar eens een poging wagen en een nieuw exemplaar meenemen.

Geniet samen van deze mooie tijd.

Merry Christmas

Sonja zei

Gezellig zo samen de boodschappen doen. Fijn dat het allemaal binnen is. Wat een verrassing dat Katja Kevin en Fiona vandaag al komen. Heel veel plezier samen en alvast een mooie Kerst gewenst!

Petr@ zei

Ik heb alle boodschappen in huis. Lekker vroeg gegaan zodat het nog rustig was. Gelukkig hoef ik niet te koken met de kerstdagen dus dat scheelt alweer. Alleen tweede kerstdag maak ik het dessert en hiervoor ga ik tweede kerstdag nog verse frambozen voor halen.
Kerstavond hebben we een buffet die ik heb besteld, net zo makkelijk. En de leftovers eet ik eerste kerstdag. Tweede kerstdag zijn we bij mijn moeder.

Wat leuk dat Katja en gezin al een dag eerder komen!
Geniet van jullie feestdagen samen.

Petra zei

@Reny - Vorig jaar had ik een kerstster tot eind maart! En ik ben zeker niet goed in planten in leven houden.

@Sonja - Jullie ook!

@Petra - Wij hadden ook vroeg moeten gaan, maar dat lukte helaas niet. Fijne feestdagen gewenst!!