Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 24, 2021

Over onze eerste Kerstavond als grootouders

Midden in de nacht word ik wakker van de hitte in de kamer. Ik drijf mij bed bijna uit! Ik kleed me in een zomer pyjama, open de ramen nog verder en zet tenminste de verwarming uit. Later wordt het gelukkig iets koeler.

Als Rick en ik om acht uur beneden komen zijn Katja, Kevin en Fiona al op. Ook zij klagen over de warmte in de kamers. Wij dachten dat Katja de verwarming had aangezet voor Fiona, maar die dreef ook bijna uit haar bedje. Rick bleek de temperatuur te hoog te hebben gezet uit angst dat Fiona het koud zou krijgen. Dat hoeft vannacht dus echt niet weer!

Katja en Kevin eten een bagel en ik maak mijn gewoonlijke paddenstoelen ontbijt. Fiona is intussen in een prima humeur. Wat een goedlachs kindje is het toch!



Rick en ik gaan daarna Vienna in. Rick haalt zijn ontbijt en de koffies voor hem, Katja en Kevin van Starbucks. Zij hebben nog steeds geen suikervrije siroop, dus ik bestel mijn koffie samen met die van Saskia van Caffe Amouri.

Thuis ga ik aan mijn uur cardio en intussen doucht iedereen, terwijl Fiona haar ochtendslaapje doet. Tegen de tijd dat ik klaar ben met sporten is het warme water op. Nou ja, dan maar een tijdje genieten van Fiona, die intussen wakker is. 

De Disney "kerstboom" op ons eiland blijkt een heel vermakelijk iets te zijn. Hij houdt Fiona zeker een half uur bezig. Vergeleken met vorige maand grijpt ze dingen veel beter. 





Als er weer genoeg water is neem ik mijn douche en dan gaan Rick en ik naar Whole Foods. We dachten alles in huis te hebben, maar Katja en Kevin willen guacamole maken en ik heb rozemarijn nodig voor mijn charcuteriebord vanavond. 

Voor mijn lunch neem ik een moot gerookte zalm en groentes van de salade bar mee. De anderen bestellen van Cava. Voor we die salades ophalen gaan we langs Pure Pasty, waar Rick de pasties voor het buffet vanavond ophaalt. 

We eten met zijn allen en Fiona vindt het allemaal prachtig, die mensen en dieren. Ze speelt met Saskia en Rick. Ik neem zoveel mogelijk foto's, want Fiona verandert zo snel!



Om kwart over twee is Fiona duidelijk klaar voor haar middagslaapje. Rick en Saskia gaan langs CVS en Target. Kevin is net als zijn dochter en houdt ervan een siesta te houden. Katja en ik kletsen gezellig bij.

Dan dek ik de Kerstavond tafel en begin aan het buffet van vanavond. Ik ontferm me over de koude hapjes en Rick over de warme. Ik maak eerst weer een caprese candy cane en Katja vroeg of ik nog een charcuterie plank wilde maken. Dit keer maak ik hem weer anders. Ik vind het heel leuk om te doen!

Fiona heeft heerlijk geslapen en na haar flesje kleedt Katja haar in het rode gebreide jurkje dat ik van Hanna Andersson heb gekocht. Het is een schattig Zweeds jurkje en perfect voor Kerstavond! 







Saskia's vriendin Laura en haar man Matt komen even langs. Ze bewonderen Fiona en gaan onder de buitenheater op het deck zitten praten. Rick bereidt intussen de mini quiches, in bladerdeeg gewikkelde worstjes en de Engelse pasties in de oven. 
Alweer valt Fiona op mijn schouder in slaap, zo schattig! 

Als Saskia's bezoek vertrokken is gaan we aan tafel. Fiona gebruikt voor het eerst onze nieuwe kinderstoel en smult van de avocado, die op haar bordje ligt. Wij doen hetzelfde van het smorgasbord van lekkernijen voor ons op tafel!



Een heerlijk kerstmaal!

Na het eten gaan Katja en Kevin Fiona naar bed brengen en Rick en ik nemen Orion mee voor een wandeling rond de cul de sac. Ik maak een filmpje van onze tien verlichte huizen. Helaas is dat te groot voor Blogger, maar je kunt het op Facebook kijken, klik hier

Onze traditie op Kerstavond is het openen van nieuwe pyjama's en de cadeautjes van mijn zus en schoonzus. De meisjes vinden hun bamboe pyjama's gelukkig heel zacht en fijn. Rick krijgt een Warner Brothers pyjama broek met Tweety en Bugs Bunny e.d. en Kevin een met Marvel karakters. Fiona kreeg de hare eerder, fleece kerstpyjama's.

Onze zussen verwennen ons weer goed. Van mijn zus krijg ik een leuke plaid met schildpadden en van mijn schoonzus dingen voor Fairyville. De anderen zijn ook blij met hun cadeautjes. 


We kijken nog even een Disney kerstfilm over elven en dan gaan de anderen naar boven. Rick en ik ontfermen ons over de kerstsokken en zetten de Santa cadeaus neer. Het gaat morgen een speciale dag worden. Hopelijk slapen we allemaal wat beter in koele kamers. 

Allemaal een heel fijne Kerst gewenst! 


4 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke foto’s!
Hele fijne kerstdagen met elkaar.🎄🧑‍🎄

Petr@ zei

Oh die Rick, hij bedoelde het zo goed door de verwarming hoger te zetten voor Fiona. Had hij het zelf niet ook heel warm?

Wat een gezellige dag hadden jullie gisteren. Vandaag wordt vast weer zo leuk.

Tineke zei

Prachtig rood kerst jurkje voor Fiona, gelukkig is het wat groot , kan ze er nog even van genieten.
Wij zitten in een ijskoude kerst, vorst met zonnetje maar ijskoude wind.
Zijn je cadeaus voor Kai en Rachel nog op tijd aangekomen?
In Nederland wordt het ook gebruikelijker om wat cadeautjes onder de kerstboom te hebben liggen, ook als je al aan sinterklaas doet; zo ook hier.

Petra zei

@Anja - Dank je wel! Jullie ook!

@Petra - Ja, Rick had er zelf ook last van, maar hij leed verder denkend dat het voor Fiona was.

@Tineke - Hier was het vandaag 20 graden! Kai en Raquel zijn in Spanje en zullen hun cadeautjes volgende week zien.