Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 20, 2021

Over puzzelen en pimpelen

Dit keer word ik echt gewekt door Alexa met Hakuna Matata. Volgens mijn Fitbit heb ik "excellent" geslapen en uitgerust sta ik op. Rick volgt meteen. 

We maken ontbijt en Rick drinkt zijn thee en ik mijn koffie. Intussen is Saskia ook beneden en vraagt of we bagels en roomkaas voor haar ontbijt kunnen halen. Dat is prima. 


Dit gebeurt zelden, dus hopelijk brengt het geluk

Het vriest flink en Rick moet zijn auto even schoon krabben. Dan rijden we naar Starbucks voor onze koffies. Bij Whole Foods moet Rick op zijn knieen om nog de laatste zak bagels van het merk dat Saskia wilde van onderaan het schap te vissen!

We kijken ook even of ze Saskia's favoriete plantaardige "roast" hebben voor Kerst. Jammer genoeg voor haar lijkt het erop dat het merk Field Roast het recept heeft veranderd. Zo vindt Saskia het niet lekker, dus de zoektocht naar haar kerstmaaltijd zet zich voort. 


Rick en Saskia vertrekken naar de mall voor nog wat kerstcadeautjes. Ik doe een half uur op de mini elliptische machine en ga dan naar Sharon voor personal training. Ik heb haar Kerst cadeaubon mee, want ze neemt donderdag terecht vrij. 

Als ik klaar ben met de gewichtsoefeningen rijd ik naar Safeway. Aan de zijkant van het parkeerterrein daar zijn een paar negentiende eeuwse graven. Ik zie dat mensen daar wat kerstgroen bij hebben gezet. Dit soort graven vind je hier op de vreemdste plekken. Er is nu sprake van dat dit winkelcentrum zal worden uitgebreid. Ik ben benieuwd of de graven dan nog steeds blijven. 


Bij de Safeway pin ik geld voor de schoonmaakploeg wat ik ze woensdag in een kerstkaart zal geven. De gewoonte is om de kosten van een schoonmaakbeurt te geven. Dat is $175, dus ik pin $180. Hopelijk voor hen komen ze met zijn tweeen, anders moeten ze het door drieen delen.

Net als ik de oprit oprijd komen Rick en Saskia ook terug van de mall. Rick kijkt mysterieus en overhandigt mij een doosje. Daar zit onderstaande mooie kerstboom broche in. Jarenlang gaf Rick me een kerstspeld cadeau voor Kerst en hij wilde dat weer eens doen. Heel lief!

Tot mijn grote verbazing oppert Rick om lunch van The Italian Gourmet te bestellen. Meestal is hij niet zo'n fan van hun sla wraps. Ik zeg natuurlijk geen nee, de garnalensalade daar is zo lekker! Het is wel meer een zomers maal, maar smaakt vandaag net zo goed.


De komende uren besteden we aan de puzzel. Die willen we voor Kerst afkrijgen, zodat we de eetkamertafel kunnen gebruiken. Dit is een uitdaging, want de stukjes gaan snel uit elkaar en er zijn veel op elkaar lijkende posters. Maar we schieten goed op. 

Na een paar uur puzzelen gaat Rick de basement in om de laatste cadeaus in te pakken. Ik kon het niet laten en heb een schuurtje en boerderijdiertjes van stof met Fiona's naam erop laten komen. Dat pak ik ook nog even snel in. 

Dan ga ik naar boven, want Rick heeft een happy hour met collega's van over de hele wereld (vandaar het pimpelen in de titel van dit blog) in de basement. Daar zitten ook een paar Nederlanders bij. Zo te horen is het zeer geanimeerd.

Als Rick weer boven water komt besluiten wij eten van Plaka Grill te halen. Saskia vindt het vegetarische/veganistische restaurant Sunflower altijd erg lekker en bestelt daarvan. Bij Plaka neem ik altijd het gyro vlees met komkommer en taramosalata. Het is altijd weer een smakelijke maaltijd. 

Intussen is ook de VS in de greep van Omicron. De gevallen gaan snel omhoog, maar tot nu toe lijken de ziekenhuizen nog voornamelijk Delta patienten te krijgen. In Virginia zijn er (nog) geen problemen.

Hier gaat geen lockdown meer komen. Ook mondkapjes zijn niet verplicht hier in Virginia (wel in Washington en plaatsen in Maryland vlakbij), maar gelukkig draagt vrijwel iedereen die in ons gebied. Dat is niet overal het geval, vooral zuidelijker. 

Het verschil tussen maatregelen hier en in Nederland is gigantisch! Eerlijk gezegd vind ik dat wel fijn. Op een gegeven moment moeten we door. Mondkapjes, afstand houden in het openbaar en ieder aangeboden vaccin nemen, meer kunnen we niet doen. 

Begrijp me goed, ik weet dat het een naar virus is en ook dat wij het kunnen krijgen en er misschien erg ziek van kunnen worden. Dat kan echter ook met de griep of andere ziektes.

Tot slot wil ik al mijn bloglezers en -lezeressen heel fijne feestdagen wensen! Onderstaande is onze kerstkaart dit jaar. Gelukkig waren er veel meer foto's dan vorig jaar om van te kiezen!

8 reacties:

Marieke S zei

Fijne feestdagen!

Marion2 zei

Wat een ontzettend leuke en mooie kerstkaart hebben jullie gemaakt!
Het geeft echt jullie jaar weer.

Hier zou ook geen lockdown meer komen, want zo'n 86 procent van de bevolking
is gevaccineerd en de besmettingen met delta nemen ondertussen ook af.
Maar de besmettingen met omicron stijgen gigantisch en ze zijn bang dat
er niet voldoende plaats zal zijn op de IC's als ze niet ingrijpen.
En ja, ze hadden eerder moeten beginnen met boosteren. We zijn er mooi
klaar mee, letterlijk en figuurlijk.
Ik dacht er precies als jij over: we hebben en er alles aan gedaan en
zullen er mee moeten leven. Over een poosje zal blijken of ze hier goed
aan gedaan hebben.

Petr@ zei

Ik begrijp de lockdown bij ons wel. Als ze gaan afwachten wat deze variant gaat doen (en eigenlijk is dat al wel duidelijk als we naar andere landen kijken) en het loopt uit de hand, wordt er achteraf geklaagd dat er niet snel genoeg is ingegrepen. Als overheid kun je het denk ik toch nooit goed doen.
Ik heb helaas van dichtbij al mogen zien hoe erg besmettelijk deze variant is. Bijna hele familie van een vriendin is besmet geraakt (ondanks vaccinatie en booster) en haar vader ligt ernstig ziek in het ziekenhuis.
Wat mij betreft mogen ze dus wel op safe spelen al weet ik ook dat we er op een gegeven moment mee moeten leven.

Geniet er in elk geval van dat je nog zoveel dingen kunt doen. En succes met de zoektocht naar Saskia's kerstmaal.

Anja L. zei

Wij hebben gisteren onze booster gehad. En nu maar hopen dat hij goed werkt.
Tjee, wat een bedragen zijn dat als fooi. Eigenlijk is de enige die ik met kerst wat geef de man die elke dag de krant bezorgt. Die krijgt €20 van ons omdat hij door weer en wind de krant op tijd in de brievenbus duwt.
Ik hoop dat de lockdown effect heeft maar als je de premier hoort zeggen dat mensen wel naar het buitenland op vakantie mogen zakt mijn broek af. Hier mogen we niks en in het buitenland is de lockdown niet zo streng. Zo krijg je na de kerstvakantie toch weer een piek. Een collega van mij is een weekje naar Portugal geweest en zit nu thuis met corona.
Ik wordt moedeloos van deze dingen en zou het liefst in bed kruipen en er pas volgend jaar april weer uitkomen terwijl ik normaal van de feestdagen en de winter houd.
Fijne dinsdag!

Peter zei

Wat leuk cadeau, lief van Rick! weten jullie niet vantevoren hoeveel schoonmakers er komen? stuurt het bedrijf ook elke keer andere mensen dan? Lijkt me wel fijn om een vast iemand te hebben. Fijne dagen !!!

Haralson Art zei

Hier schiet her omhoog met de covid: een paar weken geleden 100, nu 2500 in totaal. 19 patienten in het ziekenhuis lijkt niet veel, maar is bijna een hele afdeling. Er waren 8 patienten in de ER die op een bed wachtten gisteravond (niet allemaal covid, maar er is geen plek op de afdelingen). Dit was voor covid ook al vaak een probleem, nu wordt het alleen maar erger. Hier is het verplicht maskers dragen in winkels ed, en de meesten houden zich eraan.

Anja zei

Wij hebben vandaag onze booster gehad. Men is hier veel te laat met boosteren begonnen.
De besmettingen met omicron stijgen. Waar zijn we in terecht gekomen vraag ik me dikwijls af.
Mooie kerstkaart, ook voor jullie fijne feestdagen en een spetterend en gezond 2022.

Petra zei

@Marieke - Dank je wel! Insgelijks!

@Marion - Hier is ook te laat begonnen en er zijn nog te weinig mensen met een booster. Ik hoop maar dat die wel werken.

@Petra - Ik begrijp de beweegredenen ook, hoor, maar het kan gewoon niet zo doorgaan. Iedere keer na een lockdown gaan de gevallen toch weer omhoog. Maar je hebt gelijk, wat is wijsheid?

@Anja - Het is inderdaad om moedeloos van te worden! Als ik dan weer al die mensen, die bijvoorbeeld van alles naars over Dr. Fauci schrijven en zich weigeren te laten inenten en/of mondkapjes te dragen/afstand te houden, dan wil ik wel door het scherm kruipen en ze in elkaar stompen! Ik word er agressief van, ha ha.

@Peter - Nee, de ene week komen er twee, de andere drie. Meestal zijn het dezelfde, maar soms nieuwe.

@Annemiek - Het aantal gevallen vliegt inderdaad omhoog. Ik ben blij dat het gros van de mensen hier ook maskers dragen.

@Anja - Dank je wel! Hopelijk kunnen we volgend jaar deze pandemie eindelijk gedag zeggen!