Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 27, 2004

Vanochtend werd ik gewekt door het geluid van een krekel in de verte. Nee, ik sliep niet met het raam open, het was een weerwaarschuwing op mijn computer van Weatherbug.com, van die site krijg ik live informatie van het dak van de school van de kinderen. "Flood watch for today" werd er doorgeseind. Het was inderdaad flink bewolkt en er vielen wat druppels vanochtend.

Christine en ik hebben toch een flinke wandeling gemaakt en kwamen doorweekt thuis, maar van het sauna achtige weer (dus zweten geblazen!) niet van de regen.

De hele middag was het prachtig zonnig, wel vochtig warm, maar in tegenstelling tot vele anderen vind ik dat juist erg lekker. Er werd maar regen verwacht en het was in geen velden of wegen te bekennen (gelukkig!).

Ik had vandaag eindelijk eens tijd om wat boodschappen te doen, dus begaf me met Kai en Saskia naar Safeway en Whole Foods.

Het is alweer een tijd geleden, dat ik met kinderen boodschappen ben gaan doen en ik was aangenaam verrast! Vroeger was het gezeur om snoep en koekjes niet van de lucht, nu hielpen ze echt met dragen en uitpakken en geen gezeur (de cassiere pakt de boodschappen bij het afrekenen voor je in). Jee, ze worden echt groot!

Kai, Saskia en ik en een vriendinnetje van Saskia besloten vanmiddag naar het National Air and Space Museum bij Dulles Airport te gaan. Daar wilden we de IMAX "Adrenaline Rush, the Science of Risk" zien. Het was werkelijk een heel mooie en indrukwekkende film over extreme parachutespringers. Ze probeerden de eeuwenoude tekening van een parachute van Leonardo da Vinci uit. Dat lukte natuurlijk, maar het was een machtige film!

Na de film liepen we het museum in. Het aantal enorme vliegtuigen dat daar staat is werkelijk heel indrukwekkend! Je hebt niet eens het gevoel, dat de hangar zo groot is, maar als je nagaat, dat er een space shuttle, een concorde, een atoombomwerper en zeker 30 andere vliegtuigen instaan, is dat toch heel wat!

Kai en Laura, Saskia's vriendinnetje, gingen in de simulator "Wings". Saskia was daar te bang voor, dus bleef ik met haar buiten wachten.

Rond 5 uur waren we weer thuis en deden we ons tegoed aan een heerlijke maaltijd van Whole Foods. We konden buiten eten! Maar helaas, halverwege Rick's gras maaien kwam eindelijk het vermaledijde onweer. Links en rechts bliksemschichten en de zondvloed! We hebben al de hele avond geen televisie, want de bewolking is zo dicht, dat er geen satelietsignaal is.

0 reacties: