Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 24, 2004

Christine is terug van een lang weekend naar Williamsburg en Busch Gardens, dus besloten we vanochtend een lange wandeling te maken om bij te kletsen. Mallory, die bijna 10 is, vertelde me trots hoe ze alle achtbanen bij Busch Gardens hadden gedaan. Petje af, want ik moet toegeven, dat ik sommigen daarvan te stijl vind! Busch Gardens staat ook nog op ons verlanglijstje deze zomer.

Op weg naar Christine's huis kwam ik kennelijk langs een gevaarlijk kruispunt, want er stond een groot nieuw bord te knipperen: "Use extreme caution: frequent crash site". Inderdaad gebeuren in dat kruispunt veel ongelukken en is dit kennelijk een manier waarop Fairfax County probeert dat te verminderen. Of het helpt?

Op zondag had Rick een nieuw brood gekocht, dus natuurlijk dacht ik, dat ik daar vandaag voor de kinderen boterhammen van zou kunnen smeren. Maar toen ik het uit de broodtrommel haalde was het al beschimmeld! Ik ga het nu morgen naar Giant terugbrengen en zal er een nieuw brood voor in de plaats krijgen. Fantastisch vind ik dat altijd. Er worden geen vragen gesteld, ook al heb je geen bonnetje. Geld krijg je dan niet terug, maar wel een vervangend produkt.

Intussen aten de kinderen Lean Pockets voor de lunch. Ze zijn daar dol op, dus erg vonden ze het niet.

Katja is vandaag met Rick meegeweest naar zijn werk. Hij heeft dat met de andere twee ook gedaan. Het is een leuke manier voor de kinderen om te zien hoe hun vader de dag doorbrengt en hij neemt ze mee naar het restaurant van hun keuze voor lunch. Voor Katja was dat Hardrock Cafe in Washington. Ik heb een hekel aan het eten van Hardrock Cafe, de hamburgers schijnen heerlijk te zijn, maar als dat je smaak niet is kun je het wel vergeten. Maar voor Katja is het paradijs en voor velen met haar natuurlijk.

Saskia werd na de lunch opgehaald door een vriendinnetje om mee te gaan schaatsen. De Fairfax Ice Arena hier vlakbij biedt een welkome koelte tijdens deze warme dagen.

Toen waren Kai en ik dus alleen en Kai wilde heel graag iets buiten gaan doen. De keuze viel op een bezoek aan Great Falls National Park. We zijn allebei dol op dit park, want de Potomac rivier ziet er nooit hetzelfde uit en je kunt er mijlen wandelen. De rivier was op een perfecte waterstand vonden we, hierdoor ontstaan heel mooie watervallen. Als het te laag staat is het niet zo spectaculair en te hoog is het wel spectaculair, maar is het meer een kolkende massa, dan mooie watervallen.

De route van ons huis naar het park is ook heel mooi. De prachtigste huizen, nee landgoederen, staan erlangs. Eentje staat te koop, werkelijk een pracht huis: witte baksteen, 4 garages en het land eromheen prachtig getuinierd. We schatten, dat het rond de $3 miljoen zou kosten. Maar geef mij maar ons huis, ook flink groot, vooral voor Nederlandse begrippen, maar de buren zijn vlakbij en ik heb liever het sociale van een gezellige buurt om ons heen. Die mensen in Great Falls wonen veel te ver van hun buren af voor mijn smaak!

We namen Brynna mee en water, want het was vandaag weer warm en ietwat vochtig. Aan het begin van het park staat ook een grote waterbak voor honden, heel diervriendelijk. Brynna wordt echt wat ouder, want ze hijgde de hele weg en vroeger had ze ver voor ons gerend.

Kai was ondertussen in de zevende hemel, want niet alleen vond hij er een mooie hagedis met een blauwe staart, maar we stapten ook bijna op een gifgroene slang. Kai had die graag mee naar huis genomen, maar gelukkig gleed de slang snel weg, want ik moet niets van die dieren hebben!

Op de terugweg stopten we bij Whole Foods om wat fruit en avondeten te kopen. Een van onze favoriete borrelhapjes is de sushi, die je daar kunt krijgen.

De watervallen

Kai en Brynna op de "footbridge"

0 reacties: