Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 26, 2004

Heerlijk vind ik het geluid van de zomer buiten 's avonds. Het gezang van de krekels en zo af en toe een kikker ertussen door.

Rick en ik hadden een zeldzaam borreluurtje op het deck zonder kinderen. Katja at bij Leah en de andere twee waren na hun avondeten naar de Mormoonse overburen verdwenen, die op hun buiten haard S'mores maakten. Die S'mores zijn werkelijk een deel van zomerse avonden hier.

Het is allemaal zo vredig op het moment, het weer is perfect, we genieten van de laatste zomervakantie dagen.

Katja en Kai hebben vandaag hun kamers uitgemest. Na een jaar van troep verzamelen was dit echt nodig, zakken vol rotzooi en spullen om weg te geven kwamen tevoorschijn. Nu Saskia's kamer nog, die ik zal moeten opruimen. Van mijn zusje hebben ze alle drie een Nederlandse agenda gekregen voor school. Daar waren ze blij mee! Dat soort thema agenda's heb je hier niet. De schoolprodukten zijn over het algemeen vrij saai, effen kleuren en gewone potloden. Ik moest me in Aruba ook inhouden om niet een stel leuke schriften voor ze te kopen, maar die kunnen ze hier niet echt gebruiken.

Iedere keer als ik in de auto stap (mijn enige kans om het nieuws te horen) wordt er weer gezanikt over het militaire verleden van Kerry of Bush. Wat maakt het uit? Dat alles is jaren en jaren geleden! Wat ik wil weten is wat ze gaan doen om ons veilig te houden, hoe gaan ze de economie aanpakken en meer van dat soort actualiteiten. Ik hoor om me heen ook grote irritatie over de concentratie op het Vietnam verleden van de kandidaten!

Tijdens diezelfde nieuws uitzending hoorde ik opeens Nederlands op de radio! Wat bleek? In Nederland is een sprekend toilet uitgevonden, dat de gebruiker erop attent maakt als hij/zij er te lang op zit, of niet doortrekt of een stel andere waarschuwingen. Ik erger me soms over de ongenuanceerde commentaren van Nederlanders over "de Amerikanen" en vroeg me nu even serieus af hoe "de Amerikanen" over "de Nederlanders" dachten na dat bericht! Het laat weer zien hoeveel invloed de media hebben op wat we van een bepaald volk weten.

Zoals alle avonden deze week kijken we vanavond weer de Olympische Spelen. De VS doen het bijzonder goed deze spelen. Het is wel leuk om twee landen te hebben waar je "voor" bent. Ik moet zeggen, dat ik net uit volle borst het "Star Spangled Banner" heb meegezongen met het Amerikaanse vrouwen voetbalteam! Dat was te aanstekelijk!

0 reacties: