Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 01, 2004

Voor vandaag stond het amusementspark Kings Dominion op het programma. Omdat het anderhalf uur rijden weg is hadden we eigenlijk vroeg op gemoeten. Maar dat lukte Rick en mij helemaal niet, na de party van gisteravond en ik denk, dat de kinderen ook flink moe van al het gereis waren.

Rond een uur of 9 stonden we op en was het flink bewolkt. De Weatherbug op mijn computer was aan het tsjirpen, wat betekende, dat er een weer alert was: flood watch! Oh jee, flink wat regen werd verwacht, maar de radar was schoon, dus we besloten het er toch op te wagen, ook al omdat het weer 90 mijl verderop heel anders kan zijn.

De hele weg hadden we opklaringen, tot we de parkeerplaats bij Kings Dominion opreden. Toen begon het me toch even te plenzen! Gelukkig hield het niet lang aan en liepen we een kwartiertje later het park binnen.

Of het door het weer kwam weten we niet, maar het was helemaal niet druk in het park. Gewoonlijk sta je op zondag in dikke rijen, maar daar was vandaag niets van te merken.

De oudere kinderen gingen dus meteen op een achtbaan, terwijl ik met de jongere kinderen op de schommels ging.

Bij Subway haalden we daarna een broodje voor de lunch en terwijl we daar zaten te eten kwam de eerste aankondiging: "The National Weather Service has issued a heat warning for today, use extreme caution". Nou, heet was het inderdaad! Het zweet droop er bij alles vanaf!

Na nog een paar uur rondgelopen te hebben en verschillende attracties geprobeerd te hebben, waaronder het Scooby Doo spookhuis en de Avalanche achtbaan, hadden we het zo warm, dat we besloten een paar uur in het waterpark door te gaan brengen.

Daar hadden ze de heerlijkste luie rivier, waar je in een enorme zwemband ronddobbert. Ik had daar wel uren kunnen liggen! Helaas moest je er na een rondje telkens weer uit.

De kinderen probeerden allerlei hoge waterglijbanen uit, terwijl arme Rick zich rot zweette, want hij was de enige zonder zwemkleding!

Rond een uur of 5 begon de lucht er flink dreigend uit te zien en we wilden nog wat achtbanen doen. Katja en Kai gingen op de Volcano en Meghan, Kathleen, Rick en ik op de Avalanche, wat mijn favoriet is. Saskia was te bang om dat te proberen.

Toen we allemaal klaar waren zagen we de eerste bliksemschicht, vrijwel meteen gevolgd door donder. Binnen 5 minuten stonden de straten blank en probeerden we onszelf met een handdoek boven ons hoofd nog enigszins droog te houden.

Het was een ware wolkbreuk! Eenmaal in de auto waren we allemaal tot op de laatste draad doorweekt.

En het bleef maar gieten! Rick merkte op, dat we bijna geen benzine meer hadden en tankte in de stromende regen bij. Toen hij wegreed moesten we uitkijken voor aquaplaning, want er stond zeker 10 centimeter regen op de weg.

Door dat weer stond het verkeer op I-95 stil, dus besloten we route 1 te rijden, die parallel loopt. Eigenlijk ook nog een veel leukere weg met allerlei historische tekens en het schoot goed op.

In Fredericksburg reden we bij KFC door een drive thru en bestelden eten voor de kinderen. Een paar uur later, dichter bij huis, belden Rick en ik ons favoriete Thaise restaurant en bestelden ons eten daar.

Kings Dominion is een heel leuk park, vooral als het niet druk is, zoals vandaag. En de Avalanche is absoluut mijn favoriete roller coaster, snel, maar niet te eng.

0 reacties: