Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 25, 2005

Allergien en ik wou dat ik een kat was

Door de vele pollen van de bloeiende bomen voel ik me vandaag niet erg lekker. Mijn ogen kriebelen en ik ben doodmoe. Tijd voor Claritin, dus, de anti-hystamine, die je hier zonder recept kunt kopen. Dit laatste is op aandringen van de verzekeringsmaatschappijen, want zoveel mensen hebben hooikoorts, dat het vergoeden van alle medicijnen daartegen ze te duur werd.

En zo worden wel meer medicijnen, die patienten dagelijks nodig hebben uit het ziekteverzekeringspakket gegooid. Het wordt altijd als iets fantastisch en makkelijks gebracht, maar in werkelijkheid jaagt het mensen op kosten, die het zich vaak niet kunnen veroorloven.

Op dagen als vandaag zou ik zo graag een kat zijn en gewoon lekker in een bal gerold liggen slapen. Volgens mij hebben katten het woord "ontspanning" uitgevonden!

Saskia's antibiotica waren op, maar ze heeft nog steeds wat uitslag op haar rug. Met alle verhalen over antibiotica resistente bacteria wilde ik geen risico lopen en nam haar vanochtend mee naar de dokter. Gelukkig lijkt het allemaal prima te helen, dus was meer medicijn niet nodig.

Saskia is dol op nieuwe schoenen en je kunt haar geen groter plezier doen, dan naar een schoenenwinkel te gaan. Omdat Payless Shoesource dicht bij de dokter was, besloot ik dit keer aan de smeekbede toe te geven. Niet dat het kind al niet genoeg schoenen heeft, maar bij Payless kosten ze rond de $10 per paar, dat kan er nog wel vanaf.

Als een pauwtje zo trots stond ze de schoenen met hoge hakken aan te proberen. Geloof het of niet, maar het kind heeft het een uur volgehouden in die winkel! Ze vindt het er leuker dan bij Toys R Us! Ik heb gelukkig de uiteindelijke keuze, een paar slippers voor onder haar nieuwe jurkje, in redelijke banen kunnen leiden. Sommige hakken waren bijna zo hoog als zij zelf!

Tot mijn verbazing, want de Payless schoenen passen mij meestal slecht en zijn mijn smaak over het algemeen niet, vond ik zelf ook een paar witte en een paar zwarte sandalen.

Eindelijk had madammeke er genoeg van en na het betalen gingen we nog even naar Performance vlak naast Payless, want Saskia was haar fietshelm ontgroeid. Met een mooie rode BMX helm stond ze even later weer buiten, die helmen zijn op het moment helemaal in.

Om half twee belde Katja op van school. Ze begon haar gesprek met "Hoi Mammie, hoe gaat het met jou?" en toen wist ik, dat er iets was. Jawel, hoor, ze had een test in Technology en ze had iets tegen de jongen naast haar gefluisterd en daardoor had de lerares ze allebei een 0 gegeven voor die test. Daarna stond de lerares erop, dat beide kinderen hun moeder belden. Of dit te maken had met mijn klacht tegen haar eerder dit jaar, weet ik niet. Katja vond het heerlijk, dat ze Nederlands kon spreken en noemde de lerares met veel plezier een "ezel" tegen mij. Maar ze vond de straf kennelijk wel terecht, want hard protesteerde ze niet.

De plaatselijke universiteit, George Mason, hield vandaag een "Sextravaganza" gezondheidsbeurs. Natuurlijk niet zonder protest van het conservatieve Virginia congres! En waarom is het altijd een man, die protesteert? Mijn zusje heeft een diploma van deze universiteit en ik hoop, dat tenminste een van onze kinderen er ook heen zal gaan. En niet alleen omdat hij dicht bij ons is, het is ook een heel goede school.

En in verder (bizar!) nieuws probeerde een Mexicaan maar liefst 14 koffers met bologna de VS binnen te smokkelen! Bologna is een broodbeleg gemaakt van varkensvlees, spreek uit "Boloney". Het is een van die dingen, waar iedereen hier mee is opgegroeid, maar waarvan ik nog nooit had gehoord voor ik hier kwam. Ik vind het maar zeer matig, maar de kinderen zijn er dol op.

Hieronder een paar foto's van mijn Victoriaanse poppenhuis, zoals beloofd:

De voorkant van het huis


De woonkamer


De keuken


De badkamer en kinderkamer


Het hele interieur

0 reacties: