Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 14, 2005

Take me out to the ballgame...

...Take me out with the crowd. Buy me some peanuts and Crackerjacks... De hele dag speelt dit liedje al door mijn hoofd. En geen wonder, waar je ook kwam, luisterde of keek werd gesproken over de eerste thuiswedstrijd van de Washington Nationals, het nieuwe baseball team. Na meer dan 12.000 dagen (sinds 1971) heeft de hoofdstad van de Verenigde Staten weer een eigen baseball team. En dat is toch wel historisch!
Image hosted by Photobucket.com
We kijken op het moment naar de wedstrijd, want er was natuurlijk geen ticket meer te krijgen voor de live wedstrijd. Toch hoop ik dit seizoen een wedstrijd mee te maken. Niet zozeer omdat ik de sport leuk vind om naar te kijken, meer om de sfeer en omdat het gewoon iets "zomers" is om te doen hier in de VS. Erg zomers zal het later op de avond trouwens niet voelen voor de fans, want de temperaturen zullen dalen tot bij het vriespunt. De Nationals staan na 4 innings met 3-0 voor.

Morgen wordt er zelfs 's nachts vorst verwacht. Gek, hoor, zo'n twintig graden verschil tussen dag en nacht. Wel heel jammer van de bloesems, die daar waarschijnlijk niet tegen kunnen.

Vandaag was het echter puik fietsweer, het kon niet beter! Met een zomerjack aan (er stond een fris windje) heb ik 20 kilometer afgelegd. Ik denk er iedere keer over om mijn MP3 speler mee te nemen, met muziek is het natuurlijk leuker. Maar al de geluiden van de vogels en het kabbelende beekje langs het pad wil ik eigenlijk ook niet missen. Ik heb een mentale notitie gemaakt om Kai binnenkort mee te nemen, hij zou dat beekje prachtig vinden, er zitten kleine watervalletjes in en het water is klaarhelder (maar misleidend, want zeker niet goed om in te zwemmen en al helemaal niet om van te drinken).

Kai werd vanochtend door Rick naar school gereden, zodat hij zo min mogelijk hoefde te lopen. Hij heeft dagelijks lichamelijke oefening als vak op school en de dokter had een briefje meegegeven, dat hij tot maandag niet mee mocht doen. Wie schetst onze verbazing toen hij net verkondigde toch "dodge ball" te hebben gespeeld! Wat bezielt zo'n leraar dan? Gelukkig heeft hij morgen vrij. Lopen gaat hem wel goed af, maar er zit vocht in zijn knie en dat moet eruit, dus geen geren of gespring, maar probeer een actief kind maar eens rustig te houden!

Saskia moest vandaag, ondanks dat ze zich niet ziek voelde, thuis van school blijven. Prima, we maakten er een gezellig moeder-dochter dagje van. Ze heeft twee uitnodigingen voor verjaarspartijtjes volgende week, dus als eerste gingen we naar Toys R Us. Saskia's favoriete cadeautje aan haar vriendinnetjes is het spel "Operation", dus kochten we daar twee exemplaren van, plus kaarten en pakpapier.

Tysons Corner Mall was onze volgende stop. Op een vorige snelle winkeltrip was mijn kleine pre-tiener erg boos, want haar oudere zus is zo vaak bij de mall en zij bijna nooit (ik ben niet zo'n "window shopper").

Dus maakte ik vandaag de belofte van toen waar, we gingen samen "window shoppen". Maar eerst hadden we honger. Saskia kreeg, omdat ze toch nog wel ziek was, haar zin en een McDonald's Happy Meal (hoewel we het foeilelijke beest van Monsters Inc. dat erbij zat terug hebben gegeven!). Ik genoot van een lekker bakje sushi. Ik zou werkelijk iedere dag Japans kunnen eten!
Image hosted by Photobucket.com
Daarna werd het "window" shopping al gauw werkelijk shoppen! Bij Limited Too kreeg Saskia haar felbegeerde klamboe (is dat het Nederlandse woord?) voor boven haar bed.

Bij Claire's vonden we allebei leuke oorbellen en Saskia een paar haarbanden om haar nieuwe korte lokken in toom te houden. Ze weifelde nog even of ze een tweede gaatje in haar oor wilde, maar besloot toch te wachten tot haar verjaardag. Claire's is echt een droomwinkel voor pre-teens en teens. Hun prijzen zijn zeer schappelijk en meestal kun je er twee paar oorbellen kopen en het derde paar gratis krijgen. De plek om je zakgeld uit te geven!

Omdat Saskia nieuwe schoenen nodig had, gingen we naar Nordstrom, want volgens haar waren daar de "cool" schoenen. En jawel hoor, met een paar All Star Converse high tops en een paar Adidas slippers en een heel happy meisje verlieten we dit elite warenhuis weer.

Intussen waren we dorstig geworden en hadden ook wel trek in een snack. Dus kochten we Diet Coke en een cinnamon-sugar pretzel bij Auntie Anne's. Hmm, heerlijk om eens even helemaal niet aan "gezond" te denken!

Als laatste was ik aan de beurt. Ik had een paar weken geleden bij Ann Taylor Loft een leuke jurk gezien (het is de jurk op de voorpagina van hun site). Die moest en zou ik aanproberen. Tja, hij paste wel, maar ik zag eruit als mijn moeder veertig jaar geleden! Toch maar niet, dus. Gelukkig was er wel een leuke rok met topje en eindelijk ook shorts, die me goed stonden.

Voldaan keerden we huiswaarts, waar Katja me opwachtte, of ik haar en haar twee vriendinnen naar de mall kon rijden. Maar ik had een massage gepland, dus de dames moesten wachten. Laura kwam en we besloten het te verkorten tot een half uur. Met beter weer, zoals de afgelopen weken, voel ik me ook veel beter en heb (gelukkig) niet zoveel massage nodig.

De drie dames gingen ook naar Tysons Corner, de ritjes met Katja en haar vrienden en vriendinnen in de auto zijn mijn favoriet. Dan hoor ik de laatste nieuwtjes en wat ze bezighoudt. Kennelijk zijn kinderen, die Abercrombie and Fitch kleding dragen "preppy" en bij deze groep althans niet populair (weetje van vandaag).

De Nationals hebben intussen met 5-3 gewonnen, leuk! Ik kijk nu "The Apprentice" met Donald Trump, het blijft trekken om de een of andere reden.

0 reacties: