Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 18, 2005

Een "wild" dagje

Als er een prijs voor mooi weer zou zijn, zou vandaag die winnen. Werkelijk stralend weer en 25 graden! Natuurlijk betekende dat zoveel mogelijk buiten zijn, ik kan op zulke dagen gewoon niet binnen zitten.

Na Saskia naar school gewandeld te hebben en mijn huishoudelijke verplichtingen te hebben afgeraffeld ontmoette ik Kirsten bij Whole Foods. Daar begint het W&OD pad en ik had haar helemaal lekker gemaakt met mijn verhalen over herten. Dus besloten we vandaag 7 mijl op het pad te gaan rennen.

Gelukkig stelden mijn vriendjes me niet teleur en zagen we vandaag maar liefst 9 herten! Maar nog steeds niet Pa Hert, die ook al herhaalde malen door anderen is gesignaleerd. Het is wel een grote kudde!

Behalve de hertjes zagen we ook prachtige electrisch blauwe vogeltjes. De echte bluebirds, die ik vorig jaar op ongeveer dezelfde plek zag. Kirsten keek haar ogen uit, want die had geen idee, dat al deze prachtige natuur zo vlakbij haar huis bestond!

Omdat ik er toch was, haalde ik spullen voor een avond picknick op het deck bij Whole Foods. Heerlijk vind ik dat altijd, allerlei lekkere dingetjes en gewoon een maaltje bij elkaar rapen. De kinderen vinden dat ook altijd prachtig.

Het was intussen pas kwart over twaalf en ik moest gewoon weer naar buiten. Great Falls riep mijn naam! Daar was ik alweer een aantal maanden niet geweest en het is in de lente altijd prachtig. Bovendien was mijn National Parks pas verlopen en is het makkelijk die alvast te vernieuwen, voor we naar het westen gaan in juli.

Ik greep mijn fototoestel (natuurlijk!) met de grote zoemlens, die ik van Rick heb gekregen. Ik wilde weleens proberen, of ik de watervallen zo'n heel zijdeachtig uiterlijk kon geven, zoals je vaak in foto's ziet. Het statief moest dus ook mee.

Langs de weg naar het Great Falls Park staan me een enorme huizen! Allemaal met 4 garages, de meesten met smeedijzeren hekken en een tuin waar je u tegen zegt. Wel prachtig allemaal, maar hoe richt je zo'n kasteel nu gezellig in, vraag ik me altijd af.

Nog een van de bescheidener "optrekjes" langs Towlston Road

Het was best druk in het park, tenminste, dat deed de parkeerplaats vermoeden, want die stond flink vol. Maar ik denk, dat het veel kayakers en klimmers waren, want de uitkijkpunten waren vrijwel leeg.

Zoals gewoonlijk moest ik mezelf er na anderhalf uur wegtrekken! Iedere keer is het daar weer zo anders. Het water was op een mooi niveau, waardoor allerlei verschillende watervallen ontstaan. Het lukte me niet het gewenste effect op de foto te krijgen, ik moet toch maar eens een fotografie cursus gaan volgen.

Maar intussen had ik iets veel interessanters ontdekt. Op de rotsen zaten tenminste 7 blauwe reigers, die regelmatig het water indoken om een vis te vangen. Deze vogels zijn zo fascinerend om gade te slaan! Heel elegant als ze vliegen en razendsnel als ze een visje zien! Ik kon er geen genoeg van krijgen, het lukte me zelfs er twee met een vis in de snavel op de foto te krijgen!

Helemaal voldaan keerde ik huiswaarts, waar we op het deck huiswerk maakten (ja, ondanks de belofte van geen huiswerk had Saskia dat vandaag toch, grrr!) en aten.

Als iemand weet welke kever ik op de foto heb gezet hieronder ben ik trouwens erg dankbaar, ik kan hem nergens online vinden, hij was prachtig (hoewel ik blij was, dat hij niet op mij landde, hij was zo groot als de palm van mijn hand!).

Great Falls vandaag

An awesome bug!


Lekker visje!


Hee! Die vis wilde ik!

0 reacties: