Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 31, 2005

Komkommertijd

Het is komkommertijd op tv. De serie finales zijn voorbij, de kijkcijfers opgeteld en nu zijn het herhalingen en minder populaire shows, die we voorgeschoteld krijgen. Blech! Gelukkig hebben we meer dan 100 alternatieve keuzes voor NBC, ABC, FOX en CBS. Hoe kan het dan, dat ik op 100+ kanalen niets interessants vindt? Ik ben gewoon tv moe, denk ik.

Ik ben sowieso moe. Ik word oud. Vroeger reden we op vrijdagavond na ons werk weg op weg naar Canada en er zijn zelfs weekends geweest, dat we er alleen zaterdagmiddag en avond waren en zondag weer terug reden. Toen hadden we maar 10 vakantiedagen per jaar en wilden toch de hoogtijdagen van de familie meemaken.

Vroeger (en ik voel me nu heel oud, ha ha) reden we tot na middernacht door, in Marathon NY stopten we dan bij de "Three Bear Inn", een ultra goedkoop (nu nog $29 per nacht, $25 met coupon!) motelletje met een leuke naam, maar vreselijke bedden. Toen Katja er eenmaal was en ik een keer vers bloed op de lakens vond, was de charme daarvanaf!

Toen logeerden we bij Ana Maria's ouders in Kingston, een prachtig plaatsje aan Lake Ontario, en werden volgestopt met allerlei lekkers. We leerden, dat, als je je bord leeg eet, er automatisch meer wordt opgeschept door Grieken. Als je wat eten liet liggen, werd dat als teken gezien, dat je genoeg had gehad.

Ah, memories! Nu realiseer ik me hoe bijzonder het is, dat mijn schoonzusje Grieks-Canadees is. Dat brengt weer zo'n andere cultuur in onze familie. Ik ben blij, dat ik vroeger het Griekse alfabet heb geleerd, want bij hun thuis kan ik tenminste de woorden lezen, begrijpen is weer iets anders!

Maar dat is allemaal vroeger, nu ben ik oud en moe na de lange rit, ha ha. Vandaag was het opruimen geblazen en natuurlijk eindeloos wassen.

Saskia werd met een blafhoest wakker en had koorts. Ik ben vanmiddag met haar naar de dokter gegaan, want er heerst een nare bronchitis. Hij vond haar longen wat rasperig klinken en gaf alvast een recept voor antibiotica mee. Ik moet haar gadeslaan en als de hoest met donderdag niet beter is, de antibiotica beginnen.

Zij vindt het vreselijk, want ze wilde naar het zwembad en dat mocht nu niet. Het is inderdaad heerlijk weer en het zwembad was erg druk (hoewel het water vast nog ijzig koud is!). Maar ja, ze zal tot het weekend moeten wachten.

Zelf heb ik na het opruimen mijn laptop mee naar buiten genomen en heb op het deck Nederlands-Engelse vertalingen gedaan, terwijl Saskia de eindeloze "worksheets" van school invulde. Nog 24 dagen en het is zomervakantie, ik kan niet wachten!

0 reacties: