Ons pleintje nu:

dinsdag, december 16, 2014

New York - Kerstetalages en -markten

We hebben vannacht lekker geslapen, maar kennelijk ligt onze kamer vlakbij een constructiegebied.  Om zeven uur begint men te boren en hameren.  Ik probeer nog een uurtje door te doezelen, maar dan ben ik ook klaarwakker.  Saskia is ook wakker door het lawaai.

Voordeel is wel dat we redelijk vroeg aan onze dag in New York beginnen.  Om kwart voor negen verlaten we de hotelkamer om te gaan ontbijten.  Het is helaas niet meer zonnig, maar gelukkig wel droog.  Vanmiddag wordt er regen voorspeld dus voor de zekerheid hebben we onze paraplu's mee.

Veganistisch ontbijten is niet makkelijk te vinden in de omgeving van ons hotel, maar we zagen gisteren een Le Pain Quotidien en dat vinden we beiden een heerlijk restaurant.  Saskia geniet van de havermout met banana en walnoten en ik bestel het ontbijt met gerookte zalm.  Daarbij lekker sterke koffie en we kunnen er weer tegenaan.


Onderweg naar het restaurant bekeken we al de etalages van Saks Fifth Avenue.  Dit keer zonder iemand anders ervoor.  Hun etalages hebben allemaal met sprookjes te maken, Roodkapje, Assepoester en Doornroosje onder anderen.  Erg leuk en mooi gedaan, want natuurlijk dragen die dames mooie (en dure) kleding van Saks.

Na het eten lopen Saskia en ik richting Central Park.  We dromen weg bij de leuke etalages met schattige kleine blauwe doosjes van Tiffany en lopen dan naar FAO Schwarz.  Hier bekijken we eerst de vele echt uitziende pluche dieren.  Saskia poseert bij de enorme olifant, die maar liefst $1499 kost.

Saskia kiest hier Laura's kerstcadeautje uit, een lekker zacht konijn met baby konijntje.  Dan lopen we naar boven en kijken naar de prachtige Barbies en andere poppen.  We kiezen een paar vrolijke kerstoorbellen uit en Saskia een grote rode strik voor in haar haar.

Dan lopen we langs Central Park en de vele paard en wagens daar naar de Kerstmarkt aan Columbus Circle.  Die is leuk en groot en heeft ook veel dingen, die veganistische Saskia interesseren.  Bij een van de standjes haalt ze me over een glazen potje met een vetplantje voor haar te kopen.  Volgens de verkoopster en Saskia gaat die de treinreis overleven.  We zullen zien.

Langs de mooie etalages van Bergdorf Goodman, de prachtig versierde gebouwen van Harry Winston (ziet eruit alsof er diamanten op glinsteren) en alweer Tiffany lopen we Fifth Avenue af.  Saskia is haar handschoenen vergeten en heeft koude handen.  We kopen een paar van een straatverkoper voor $5.

We lopen nog heel even de American Girl winkel binnen.  Vroeger was Saskia daar dol op en ze wil nog even nostalgisch zijn.  Dat duurt maar heel even, want de magie is ook allang van deze winkel af sinds we er een vlakbij ons in Tysons Corner hebben.

Op de hotelkamer brengen we Saskia's aankopen terug en lopen dan naar Radiance Tea waar we met Karin hebben afgesproken te gaan lunchen.  Karin ken ik al jaren online en heb ik vorig jaar voor het eerst ontmoet, toen ze in de buurt van Chicago woonde en we die stad samen bekeken.  Nu wonen zij dichtbij New York.

Het restaurant is erg gezellig, een theerestaurant.  We bestellen dus alle drie een potje thee.  De mijne is groene thee met de naam "Snow Bud".  Wat er "sneeuw" aan is ontgaat me, maar het is wel erg lekker.

Voor onze lunch nemen we alle drie een "lunch box".  Karin en ik gaan voor de zalm en Saskia voor de tofu met groentes.  Het ziet er leuk en lekker uit en smaakt zeer goed.  Het gesprek is ook gezellig en voor we het weten is het alweer tijd om verder te gaan. 

We nemen afscheid van Karin en lopen dan richting 34th Street naar de winkels daar.  Onderweg kijken we even rond op de Kerstmarkt in Bryant Park.  Ook weer erg gezellig, maar we zien niets van onze gading, of althans niets wat makkelijk mee terug in de trein is te nemen. 
De etalages van Lord & Taylor zijn de volgende attractive en niet veel later zien we het Empire State Building voor ons opdoemen.  We lopen 34th Street af en gaan de enorme Victoria's Secret in.  Ik krijg het gevoel dat deze zaken zo enorm zijn dat ze Saskia overweldigen. 

Zij zegt even later ook dat ze door de vele bomen het bos niet meer ziet.  Ze kijkt wel haar ogen uit, wat een indrukken doen wij vandaag op!  Ik loop de Pandora winkel in in de hoop de bedel met het Vrijheidsbeeld te scoren, maar die schijnt overal uitverkocht te zijn. 

Bij de grote Macy's op Herald Square bekijken we eerst de prachtige etalages.  Deze gaan over de planeten en zijn Saskia's favorite van allemaal.  Ze zijn dan ook schitterend gedaan.  Aan de andere kant van het gebouw zien we het verhaal van "Yes, Virginia, there is a Santa Claus", allemaal erg leuk.

Binnen gaan we naar de derde verdieping waar we tussen de kleren rondkijken.  Ik had gehoopt een goed geprijsde jurk voor Oud en Nieuw te vinden, maar er is over het algemeen weinig aan.  Misschien ben ik er al te laat mee.

Naast de Macy's ligt een enorme Urban Outfitters, Saskia's favoriete zaak.  Die heeft drie verdiepingen en ik voel mijn voeten.  Ik ga op een stoel zitten wachten en na een tijdje vraag ik me af of ik Saskia kwijt ben.  Net dan komt ze weer naar beneden en heeft als enige wens nog een paar handschoenen.  Zij is die van haar in Richmond vergeten.

Via Broadway en Times Square lopen we terug naar ons hotel.  Daar rusten we de voeten even, want we hebben meer dan 18000 stappen gezet.  Om half vijf besluit ik Uber eens te proberen.  Ik heb net gisteren mijn rekening daar opgezet.  Ik gebruik een promo code, die ik van Menno heb gekregen, voor een gratis rit en die wordt geaccepteerd.

De app zegt dat er over vijf minute een auto zal komen, dus we haasten ons naar buiten.  De chauffeur belt echter dat het langer gaat duren, want het verkeer is vreselijk.  Hij stelt voor dat we hem tegemoet lopen, maar het plenst inmiddels, dus we wachten liever onder het afdak van het hotel.

Pas na een kwartier komt de auto voorrijden, maar dan brengt hij ons ook gauw naar Blossom.  Daar zit Laura al aan een tafeltje en Karen komt niet veel later.  Ook hen ken ik al vele jaren en twee jaar geleden aten we ook samen toen ik hier rond Kerst was.

Het wordt een gezellige en ook weer lekkere maaltijd.  Blossom is een veganistisch restaurant, helemaal Saskia's ding.  We delen eerst een "sampler" met allemaal kleine hapjes, heel lekker.  Ik neem de rigatoni als hoofdgerecht en dat is lekker, maar ontzettend veel!  Ik kan het bij lange niet op.

Saskia neemt nog een stuk cheesecake en Laura neemt daarvan een mee naar huis.  Dan rekenen we af wat nog even duurt, omdat de serveerder moeite heeft met drie aparte rekeningen.  Als het allemaal is uitgezocht nemen we afscheid en stappen Saskia en ik weer in de Uber auto, die ik al besteld had.

Het regent nog steeds en Saskia en ik zijn moe van de hele dag op onze voeten.  We lopen nog even langs de enorme kerstballen en lichtjes versieringen en ik koop een zakje warme zoete amandelen.  Dan gaan we terug naar de kamer waar we Miracle on 34th Street kijken, toepasselijk na vandaag.

5 reacties:

Anoniem zei

Jullie hebben een top tijd. Halen alles eruit en wat een gezellige ontmoetingen.
Groet Bea

Guus Bosman zei

Veel plezier daar.

"Banana" --> "Banaan" :)

Petra zei

@Bea - We voelen onze voeten vandaag!

@Guus - Echt??? ;) :P Mijn laptop is nog niet gemaakt en ik typ op Ricks Surface met autocorrect aan. Ik "verbeter" de meesten, maar die glipte er kennelijk doorheen.

Sandrah zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. New York ziet er zo magisch uit in deze periode van het jaar.

Sandra

Petra zei

@Sandrah - Ja, het was een topdag en een geluk dat het droog bleef!