Ons pleintje nu:

dinsdag, september 29, 2015

Inpakdag en naar het vliegveld

Wat hadden we gisteren geluk met het weer en wat ben ik blij dat ik vandaag geen rondleiding heb!  Het is klam warm, maar zwaarbewolkt en vanmiddag wordt er flink wat regen voorspeld.

Het feeentuintje is ook versierd voor Halloween

Rick en ik ontbijten samen, want hij heeft voor zijn doen op een doordeweekse dag uitgeslapen.  Dan vertrek ik naar personal training en Rick naar zijn werk.  Dit keer heb ik om negen uur met Sharon afgesproken, vroeger dan gewoonlijk, maar het bevalt me wel.

We doen een uur gewichten, maar ook heel veel rekken en strekken zodat mijn spieren de lange vlucht vannacht hopelijk beter aan zullen kunnen.  Na afloop doe ik vijfduizend stappen op de elliptical.  Intussen klets ik bij met Lea Ann, die er toevallig ook is en wie ik alweer een paar maanden niet heb gezien.

Zo gaat de tijd snel en de vijfduizend stappen zijn zo behaald.  Ik neem afscheid van Lea Ann en Sharon en pak thuis mijn tas in.  Ik heb nog een lijstje af te werken in Vienna dus vertrek als het meeste erin zit naar het centrum.

Bij de bank haal ik toch ook nog maar wat dollars voor het geval dat.  Het doet zo herfstachtig aan overal, maar voelt als een stoombad buiten zo warm!  Na bij Whole Foods mijn anti-jet lag middeltje  te hebben gehaald besluit ik van Panera lunch te bestellen.
Kleurrijke pompoenen bij Whole Foods
 

Met mijn soba noodle bowl zit ik niet veel later op het deck.  Op de buienradar zie ik nog geen serieuze regen aankomen dus lijn na de lunch Cosmo aan voor wat ik hoop een lange wandeling door de buurt.   Nadeel van zo'n laat vertrek is dat je de hele dag zit te wachten tot je naar het vliegveld kan.

Jammer genoeg heeft Moeder Natuur andere plannen en klopt de buienradar niet.  Zodra Cosmo en ik de straat uit zijn begint er een tropische bui.  Ik heb mijn paraplu mee en Cosmo deert het niet dus ik loop toch nog een stuk, maar niet zo ver als ik had gehoopt.
Andere Halloweenversieringen in de buurtDe dogwoods verkleuren altijd als eerste

In plaats daarvan besluit ik op YouTube filmpjes van achteruit inparkeren te gaan kijken.  Dat hoef ik hier nooit te doen dus ben er op zijn zachtst gezegd roestig in.  Het is wat me het meest nerveus maakt voor rijden in Duitsland.  Er zijn een aantal heel duidelijke filmpjes en hopelijk gaat het met die aanwijzingen goed lukken.

Ook loop ik gauw even naar de buren en vraag Lorraine of zij tijdens de werkdagen dat ik weg ben Cosmo midden op de dag even uit kan laten.  Dat doet ze met plezier en ik ben voor de zoveelste keer blij met deze buren, die altijd voor iedereen klaarstaan.

Rick komt vroeg uit zijn werk om nog wat kwaliteitstijd met Kai door te brengen.  De heren doen dat door XBox te spelen.  Dan bestellen we wat sushi als avondeten.  Ik wil niet zwaar eten, want zal straks business class vliegen en dan is er ook nog van alles te eten.

Om acht uur zullen we vertrekken naar het vliegveld.  Onze vlucht vertrekt om tien uur en met de business class stoel hoop ik ook wat te kunnen slapen.  Kai zit in economy plus dus ook met meer beenruimte.  De volgende blog zal dus hopelijk uit Duitsland komen!


10 reacties:

Becs zei

Fijne en voorspoedige reis gewenst!!

Sandrah zei

Waarschijnlijk zijn jullie al onderweg, maar toch nog een goede vlucht toegewenst.

Sandra

Marieke zei

Goede reis!

Anoniem zei

Goede vliegreis voor jullie (intussen reeds voorbij? of hangen jullie nog in de lucht?) en een prettig kort verblijf in Duitsland, Petra.
Voor Kai zal het misschien een definitief verblijf worden?
Groeten van Hilde uit B.

Anja zei

Goede reis en veel plezier in Duitsland!! Dat parkeren gaat je vast lukken!

Karin zei

Fijne reis en geniet van jullie tijd samen...!!

Marion2 zei

Ik vind al die Halloween versieringen er zo gezellig uitzien! En wat is die dogwood prachtig, zeg.

Ik denk dat jullie nu nog aan het vliegen zijn. Jullie treffen het wel, want het is prachtig nazomerweer. Zaterdag ga ik ook een dagje naar Duitsland en kijk ernaar uit om daar de mooie bladverkleuringen te zien en om in het zonnetje op een terrasje te zitten.

Heerlijk om business class te kunnen vliegen. Dat scheelt gewoon alles. Frankfurt is wel een vervelend vliegveld, dat is jammer. Het rijden moet echt geen probleem zijn, zeker als je een automaat hebt. Het enige is dat ze soms erg hard rijden op de Autobahn. Achteruit inparkeren valt best te vermijden. Ik rijd gewoon een stukje door als ik het niet zie zitten en loop dan wat verder.

Susan Rohloff zei

Goede reis en geniet ondanks alles toch van Duitsland!!! En succes met het inparkeren hahaha!!

Anoniem zei

Wat staat die Halloweenversiering in je feeentuintje gezellig.
En goeie vlucht gehad, nog een beetje kunnen slapen?
Mij bij blijft het meestal bij een hazeslaapje.
Ik hoop dat je geniet van de tijd samen met Kai. Het zegt toch wel iets dat hij je
graag mee wilt hebben. Dat worden vast dagen met de nodige ***.
Ik wens Kai heel veel succes met zijn studie en dat hij een stel leuke vrienden mag krijgen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Becs - Dank je, het ging niet helemaal zonder oponthoud, maar we zijn er

@Sandra - Dank je

@Marieke - Dank je

@Hilde - Ja, voorlopig houden we het op de drie jaar van de studie, maar als het hem bevalt wil hij inderdaad blijven

@Anja - Dat moet maar, want ik moet die auto toch ergens kwijt ;)

@Karin - Dank je

@Marion - Ja, dat heb ik me ook al voorgenomen en Frankfurt is zeker een vervelend vliegveld.

@Susan - We gaan vast een leuk weekje hebben samen

@Wil - Nee, ik slaap ook niet, maar het plat liggen in business class helpt wel