Ons pleintje nu:

zondag, april 17, 2016

Een leuk en prachtig weekend

Zaterdag

We zijn allemaal bijtijds ons bed uit, want we willen nog met zijn allen ontbijten voor Saskia terug naar Richmond moet.  Zij moet om half een werken dus voor tienen terug.  Saskia kiest South Block en Lisa, zij en ik bestellen er een acai bowl. 


Die van mij en Lisa komt met verschillende vruchten en granola (een soort muesli) en die van Saskia met pindakaas en vruchten. Rick moet er niets van hebben en gaat naar Starbucks ernaast om koffies voor ons te halen en een broodje voor hemzelf.  We eten het gezellig met zijn vieren op.

Thuis neemt Saskia meteen afscheid.  Erg leuk dat ze zo wat tijd met Lisa door heeft kunnen brengen.  Ze laat haar katten nog even bij ons, want wil niet te laat op haar werk komen.  We spreken af dat ik de katten de komende week kom brengen.

Lisa zou vanmiddag terug naar huis gaan, maar door een grote sneeuwstorm in Denver is haar vlucht geannuleerd.  Nu gaat ze morgenvroeg naar Dallas waar ze volgende week vergaderingen heeft. Echter, ze heeft geen werkkleding mee.  Zij vertrekt dus naar Target om wat kleding te gaan kopen.

Rick gaat onze voortuin nog netter maken en ik vertrek weer naar boven voor mijn elliptical routine.  Al tv kijkend gaat het uur snel.  Na afloop help ik Rick nog wat in de tuin, die in de lente altijd wat werk vergt. Een van de komende weekends zullen we er nieuwe planten voor gaan kopen, want het risico op nachtvorst is nu miniem aan het worden.

Als Lisa terugkomt van haar shoppen maken we ons klaar om te gaan lunchen.  We nemen Cosmo mee dus kiezen Noodles & Company waar hij op het terras mag.  Lisa en ik bestellen daar en Rick gaat naar Chipotle voor zijn lunch. 

Daar blijkt het heel druk te zijn en Lisa en ik hebben onze Japanese Pan lunches al op als Rick eindelijk met zijn taco verschijnt.  Iedereen lijkt vandaag wel buiten en op pad te zijn.  Het is dan ook zulk schitterend weer!

Wij hebben besloten Lisa mee te nemen naar Great Falls.  Gewoonlijk staat daar op zo'n mooie dag een file om binnen te komen, maar wij kunnen vrijwel meteen doorrijden (bij het vertrek zien we wel een file dus we hebben dom geluk). 

Het is National Parks week en gratis toegang.  Dat is te zien aan de drukte!  Ik heb het pad nog nooit zo vol gezien.  Cosmo ontmoet allerlei vriendjes als we naar de plek waar je het adelaarsnest goed kunt zien lopen. 

Ook hier hebben we weer mazzel, want al zijn ze ver weg, we zien heel duidelijk het adelaarspaar op takken dichtbij het nest zitten.  Duidelijk hebben ze dus weer kroost.  Jammer dat er geen camera's op dat nest staan, ik zou zo graag willen weten hoeveel!
 

We lopen naar de uitkijkpunten van de watervallen en vragen iemand een foto van ons te nemen.  Die is erg leuk geworden!  Ik neem ook nog een foto van de broer en zus en daarop valt me op dat Rick en Lisa veel op elkaar lijken (Saskia lijkt ook op Lisa).
 
Cosmo valt terug in de van meteen in slaap.  Op de terugweg rijden we nog door de buurt en langs het huis waar Lisa vroeger met haar ouders en Rick woonde.  Er is nog niets veranderd in die buurt, terwijl in onze buurt het ene na het andere huis met de grond gelijk wordt gemaakt en er een veel groter huis voor in de plaats wordt gebouwd.

Het is lekker genoeg om op het deck te zitten en we genieten van een Cherry Blossom Lager.  Zelfs ik vind dat een heerlijk biertje, het heeft een beetje kersensmaak.  Een perfect lentebiertje ook.

Vanavond hebben we afgesproken te gaan eten met Karin en Laurens, die een weekendje vanuit New York hierheen zijn gekomen. We verkleden ons en rijden dan naar de stad.  Dat gaat redelijk zonder files, want we vermijden de snelweg, die wel vol staat. Het helpt om sluipwegen te kennen.

Als we eenmaal het Russia House gevonden hebben lukt het niet een parkeerplaats te vinden. Rick zet ons bij het restaurant af en blijft zoeken.  Lisa en ik vinden Karin en Laurens al in de bar met een drankje en bestellen er ook een.

Sneller dan gedacht is Rick terug en we vragen ons tafeltje.  We krijgen er een in een apart kamertje, helemaal top! Sergej is onze serveerder en heel attent.  We kletsen zo dat we nauwelijks het menu bekijken.

Drankjes bestellen we wel en Rick gaat voor de wodka roulette, zes verschillende smaken wodka.  Ze varieren van mierikswortel en dille tot bessen.  Ik probeer er ook een aantal en ze zijn lekker, maar mij te sterk.  De rest van ons houdt het bij wijn.

Dan komen de voorafjes, allemaal even lekker!  Karin heeft de gerookte zalm, die mij ook heerlijk leek, maar net als Laurens heb ik de blini met caviaar genomen.  Ontzettend lekker!  Rick en Lisa vinden hun keuzes ook heerlijk.

Als hoofdgerecht bestellen Karin en ik beiden de zalm met linzen en champignons in bladerdeeg.  Rick en Lisa nemen de kip Kiev en ik ben vergeten wat Laurens bestelde.  Alles ziet er in ieder geval heerlijk uit en is het ook!  Ik had wel wat meer linzen en champignons verwacht, maar daarmee ben ik een kniesoor want het is super smakelijk bereid.

Het is niet alleen een heel gezellig maal, maar ook een nieuw restaurant voor Rick en mij om vaker heen te gaan.  Helaas is het Russische restaurant dichtbij ons gesloten en eerlijk gezegd is dit veel beter.  Ik ben zo blij dat we zoveel keuze in cuisines hebben hier, het doet niet onder voor New York.

Als we na het afscheid nemen van Karin en Laurens terug naar Ricks auto lopen zegt Lisa dat ze zo'n fantastische paar dagen heeft gehad.  Het voelt voor haar als een mini vakantie, ondanks de stress van het zoeken naar een huis voor Luke en Charity.  Dat is een groot compliment en iets wat we graag doen voor gasten. 

Thuis gaan Rick en Lisa de basement in, want Lisa wil ervaren hoe het is om een film te kijken in ons "bioscoopje".  Morgenochtend voor dag en dauw rijdt Lisa weer naar BWI en vliegt dan naar Dallas.  We nemen vanavond dus afscheid. Hopelijk zullen we, nu Luke en Charity en hun twee kleindochtertjes hier niet ver vandaan komen te wonen, Lisa en Luke (haar man) vaker zien.

Zondag

Lisa is allang vertrokken als ik Rick om half negen op hoor staan.  Ik ben werkelijk doodmoe en kan mijn ogen maar niet opentrekken!  Pas ver na negenen lukt het me mijn bed te verlaten.

Rick heeft intussen ontbijt en koffies van Starbucks gehaald en we eten samen ontbijt.  Het is nog net te koel om buiten te eten, maar het zit eraan te komen, heerlijk! Alweer is het super mooi weer.

Rick gaat dan ook in de voortuin werken en ik zoek mijn trouwe elliptical weer op.  Als ik daarmee klaar ben heeft Rick de bedden voor keurig gewied en houtsnippers neergelegd.  Het ziet er net uit alsof een professioneel het heeft gedaan.

We besluiten op het terrasje van Sweet Leaf te gaan lunchen.  We nemen beiden de gerookte zalm sandwich, Rick met extra zalm en ik met heel veel groente erop.  Het smaakt prima zo in het zonnetje. 

Thuis lijn ik Cosmo aan voor een wandeling door de buurt.  Ik wil foto's van de prachtig bloeiende buurt maken, maar meneer Cosmo heeft er vandaag geen zin in.  Hij stopt de hele tijd met een blik van "tot hier en niet verder".  Ik trek hem een paar keer mee, maar geef dan maar toe, misschien heeft hij vanochtend al teveel geravot. 

Met toch een aantal mooie foto's kom ik thuis.  Rick is bezig in de achtertuin en gezamenlijk maken we de plantenbakken op het deck leeg.  Zo kan Rick daar volgend weekend, terwijl ik aan het werk ben, geraniums in planten.

We hebben kaartjes voor The Jungle Book gekocht en rijden naar Fairfax Corner.  Bij deze bioscoop krijgen we geen gereserveerde stoelen dus we gaan wat vroeg.  Denkelijk door het prachtige weer is het echter uitgestorven.

Zin om een half uur in de zaal te wachten hebben we niet dus we lopen even door de straten van het winkelcentrum.  Bij Plow and Hearth gaan we binnen.  Ik hoop wat dingen voor mijn feeentuintje te vinden, maar de keuze is teleurstellend.  Wel zie ik een prachtige schaal, die een vogelbad blijkt te zijn.  Ik zou die graag op onze tafel zien!

Net voor de film begint lopen we de zaal binnen en kunnen nog meer dan genoeg plaatsen met railing voor ons vinden.  Die zijn onze favoriet, want daar kunnen we onze voeten op zetten.  De film is hartstikke leuk!  Zo goed gedaan en het verhaal weer helemaal nieuw, eigenlijk, het jongetje dat Mowgli speelt is ook perfect.  Het is al zo lang geleden dat we de tekenfilm zagen en erg leuk om sommige liedjes weer te horen.

Op weg naar huis stoppen we bij de grote Whole Foods in Fairfax.  Daar halen we spullen voor het avondeten vanavond en morgen.  Met dit weer is het grillen geblazen! Rick kiest burgers en aangezien ik daar niet zo van houd neem ik crabcakes met wat van de exotische salades en een broodje.

Voor het eerst dit seizoen eten we buiten. Zodra het donker wordt is het echter te koel.  We hebben enorm genoten van dit weekend en Lisa's bezoek! 

Foto's van Great Falls staan hier

Foto's van de buurt staan hier

5 reacties:

Anja zei

Wat genieten we van heerlijk zomerweer hè. Leuke foto van Rick en zijn zus.
Ik verheug me op donderdag!!

Marion2 zei

Wat een mooie foto's van jullie met (schoon)zus. Jullie zijn inderdaad erg gastvrij!

Zes glazen wodka?! Ik drink niet, dus voor mij klinkt dat wel als heel erg veel. Of zijn het ieniemienie glaasjes?

Anja L. zei

Wat een heerlijk weer krijgen jullie!
Die acai bowl ziet er heerlijk uit, ik zit te likkebaarden achter mijn buro.
Ik zie ook zeker een gelijkenis tussen Lisa en Saskia, duidelijk familie :-).
Wel gezellig dat Lisa nog een dagje langer bleef, gelukkig kon ze geschikte kleren vinden.
Jungle boek is de eerste film waar ik vroeger naartoe ben gegaan, ik weet het nog steeds! Deze nieuwe versie wil ik zeker ook gaan bekijken. Hij lijkt me heel mooi.
Geniet van komende week!

Anoniem zei

Prachtige kleuren in de omgeving. Ik vind de azalea's altijd zo mooi bij jullie. Hier beginnen ze ook maar zijn nog niet zo ver als bij jullie. Groetjes Greet

Sandrah zei

Jeetje, wat kunnen honden toch eigenwijze dieren zijn! Mijn hond is er ook zo een. Als ze geen zin heeft, dan kun je maar beter naar huis gaan, want heel ver zal je niet komen. Gelukkig heeft ze die buien niet meer zo vaak. :)

Jungle Book was ook een van de eerste films die ik in de bioscoop zag en het is nog altijd een van mijn favorieten.

Leuk dat jullie zo'n gezellige tijd hebben gehad met je schoonzus.

Sandra