dinsdag, juni 13, 2017

Stemmen en lekker zwemmen

Om vijf voor zes word ik wakker en merk dat ik mijn gebitsbeschermer niet in mijn mond heb.  Ik herinner me toch echt die wel ingedaan te hebben.  Het doosje in de badkamer is dan ook leeg en ik kan hem nergens vinden.  Ik vrees dus een beetje dat Orion ermee aan de haal is gegaan maar ben nog te slaperig om verder te zoeken.

Als Rick om kwart over zeven opstaat, ziet hij het ding ook nergens.  Ik doezel nog een uurtje verder en ga dan op zoek.  Nergens is hij te vinden.  Dan komt Rick op het idee dat hij misschien achter het bed is gevallen.  Hoe is me een raadsel, want zo'n wilde slaapster ben ik niet. 

Maar inderdaad, daar ligt het kreng tot mijn grote opluchting want een nieuwe is honderden dollars. Geen hondentanden erin, in ieder geval, en het zal altijd de vraag blijven hoe die gebitsbeschermer daar terecht kwam!

Het is al tegen de dertig graden op de vroege ochtend!  Ik drink mijn koffie en eet mijn crumpet in de schaduw op het deck.  Rick vertrekt naar zijn werk en Saskia ligt nog te slapen. Ik doe Orion dus in zijn bench en neem mijn losse kroon (zaterdag door een dropje eraf gekomen) mee naar de tandarts.


Tot mijn opluchting zie ik dat mijn favoriete tandarts er is.  Ik heb het niet zo met de mannelijke tandarts want hij wil altijd meer "verkopen" dan ik nodig heb.  Dr. Bobbio is daarentegen lekker nuchter.  Zonder veel gedoe zet ze de kroon weer vast en zorgt ervoor dat mijn kiezen goed op elkaar passen.

Bij de receptie klets ik even met Kim, die hier al decennia werkt en de kinderen ook nog goed kent.  Ik haal mijn portemonnee te voorschijn, maar Kim zegt die weer terug te doen.  De behandeling is gratis.  Wauw, dat is een grote verrassing! Nu hoop ik een aantal maanden niet terug te hoeven komen!

Het is vandaag verkiezingsdag hier in Virginia.  We besluiten wie de kandidaten voor gouverneur en lieutenant gouverneur gaan zijn in november.  De staten zijn feitelijk aparte landjes met een overkoepelende regering. 

Alle staten hebben een hoofdstad met een capitool.  Daar werkt het congres van die staat, bestaande, net als bij de federale regering, uit een senaat en een huis van afgevaardigden.  Aan het hoofd van de staat staat de gouverneur en de lieutenant gouverneur is equivalent aan de vice president.
Bij de Cedar Lane school geef ik mijn rijbewijs om me te legitimeren en krijg dan de vraag of ik het Democratische of Republikeinse stemformulier wil.  Het Democratische is mijn antwoord.  Ik heb me gisteren even ingelezen waar de kandidaten voor staan en stem op de huidige lieutenant gouverneur voor gouverneur en de enige vrouw voor het lijstje voor lieutenant gouverneur.

Intussen is Saskia ook wakker en haar keel doet erge pijn.  Ze vraagt of ik een lekker verkoelende acai bowl voor haar kan halen.  Bij South Block haal ik die op en rijd dan huiswaarts.  Het loopt intussen tegen elven.

Zin om nog naar de sportschool te gaan heb ik niet, maar mijn Fitbit heeft stappen nodig. Ik besluit op het deck op de plaats te gaan hardlopen en na een uur zit ik dicht aan mijn doel van tienduizend stappen.  Het is wel heel warm en vochtig dus ik druip en spring meteen onder de douche.

Dan rijd ik naar de grote Whole Foods in Fairfax, hopend een lekker koud zomermaal te vinden daar.  Als ik binnenloop zie ik aan de visstand dat ze soft shell krabben hebben.  Die moet ik gewoon als lunch hebben, want het seizoen is bijna afgelopen.  Het smaakt me opperbest!
Helaas vind ik de gazpacho en andere dingen, die ik wilde voor vanavond, niet.  Maar bij de salade bar zijn twee salades, die me erg lekker lijken, en ik koop er worstjes om te grillen bij.  Deze Whole Foods is zoveel groter dan die in Vienna en het is een genot er doorheen te lopen.

Saskia en Kaylee zijn in Richmond geregistreerd om te stemmen.  Om een uur of twee vertrekken zij daarheen.  Het is nogal wat anderhalf uur heen en anderhalf uur terug, maar de dames nemen hun stemrecht serieus en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Orion heeft niet veel zin om te wandelen in 36 graden en ik neem het hem niet kwalijk.  Ik maak me klaar om naar het zwembad te gaan en Orion lijkt zijn bench wel prima te vinden in de koele airconditioning. 

Het water voelt heerlijk koel aan en zodra er een baan vrijkomt ga ik zwemmen. Ik heb mijn kick board en flippers mee en het gaat heerlijk!  Een half uurtje later heb ik er veertig banen, dus een kilometer, opzitten.

Een kennis, die ik al jaren niet gezien heb, is er ook en we praten al drijvend bij over onze kinderen en levens.  Haar zoon is Katja's leeftijd en haar dochter Kai's.  Voor we het weten beginnen ze de helft van het zwembad af te zetten voor het zwemteam.  Wij gaan dan maar uit het water.
Voor de scholen uitlaten is het vrijwel leeg

Mijn boek is leuk en voor ik het weet is het na vijven.  Ik loop naar huis en dan sms-t Rick dat hij over twintig minuten naar het zwembad komt.  Ik kom hem onderweg tegen, want hij wil in deze hitte toch een stukje hardlopen.

Intussen laat ik Orion lekker in de tuin rennen met Mia.  Al hebben ze beiden beduidend minder energie dan gewoonlijk.  Terwijl Orion zijn avondeten eet lopen Rick en ik weer naar het zwembad.  Daar nemen we beiden nog een snelle duik en koelen lekker af.  Het is ons echter te druk met maar een half zwembad dus lang blijven we niet.

Thuis grilt Rick de worstjes en we eten ze buiten met de paprika, ui en champignon salade en de krieltjes salade in yoghurt tijm saus.  Beiden zijn erg lekker en de moeite van herhaling waard.  Nu ben ik echt moe en ga met de voeten omhoog naar de tv staren.  Dat is America's Got Talent, een van onze favoriete shows.
Wie kan deze kop nu weerstaan?

Katja had vanavond een diner voor haar beurs, die zij als enige in de regio kreeg.  Kevin was ook mee. Ze vonden het eten heerlijk en er was een lezing over transseksuelen.  Saskia en zij zijn ook langzaam aan de beterende hand gelukkig.

2 reacties:

Anja L. zei

Dat was een meevaller dat het terugplaatsen van de kroon gratis was!
Ik vind het zo'n heerlijk idee om een zwembad zo dicht bij huis te hebben, wat zou ik er vaak te vinden zijn als ik vrij was.
Knap hoor van Katja, als enige een beurs krijgen. Lijkt me interessant zo'n lezing over transseksuelen.
Gelukkig zijn beide meiden aan de beterende hand.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Anja = Dat zwembad geeft inderdaad een enorm vakantiegevoel. Er wordt tegenwoordig toch wel veel meer aandacht besteed in de medische wereld aan omgaan met transseksuelen. Heel goed!