Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 31, 2017

Net op tijd mijn doel van vijftig kilometer zwemmen bereikt!

Gelukkig hoeft Rick vanochtend niet zo belachelijk vroeg op.  Daardoor slapen we tot kwart over zeven en dan staan hij en Orion op.  Ik doezel nog een uurtje verder en als Rick en Orion terug boven zijn sta ik ook op.

Het belooft een prachtige zomerse dag te worden.  Het is al een stuk warmer dan gisteren.  Ik eet dan ook lekker buiten ontbijt.  Een paar veel zaden crackers met geitenkaas en een glas wortel-mango sap. Met een flinke bak koffie kan ik er weer tegenaan.


Dat doe ik dan ook niet veel later bij Anytime Fitness. Ik plant me op een elliptical en heb er bijna 4000 stappen opzitten als Sharon me komt halen voor personal training. Zij heeft weer een intensief half uur voor mij in petto.

Ook Sharon moet wennen aan haar lege nest, al komen haar zonen nog regelmatig thuis.  Haar jongste en enige dochter gaat nu naar Kentucky State University. Sharon vliegt er dit weekend heen, want ze mist haar zo erg. Het is ook best een aanpassing!

Na het halve uur met gewichten doe ik nog cardio tot mijn Fitbit zegt dat ik 60 minuten actief ben geweest. Ik heb meer dan 8500 stappen en de rest krijg ik verder wel bijeen. Ik lijn thuis Orion aan, die maar al te graag mee gaat.  Terug thuis vertelt Fitbit me dat ik mijn dagelijkse doel van 10000 stappen heb behaald.

Het is zulk lekker weer en zo jammer dat het zwembad pas om vier uur opengaat!  Dat geeft me wel tijd om wat nodige dingen te doen. Maar eerst bak ik een tosti met rozemarijn brood en Goudse kaas en eet daar een kop watermeloen gazpacho bij.  Zo lekker, vooral die gesmolten kaas!

Dan rijd ik Vienna in.  Morgen verloopt mijn staatsinspectiesticker van DRAAKJE.  De van is intussen al tien jaar oud, maar volgens mij is er geen reden dat hij niet door de inspectie zou komen.  Bij de Shell ben ik meteen aan de beurt, handig!

Het mannetje, dat hier de inspecties doet, is altijd zo enthousiast!  Hij merkt na afloop op dat, al is DRAAKJE bejaard, hij alles in tip top staat trof.  Volgens hem is dat omdat ik er zo goed voor zorg.  Ik ben ook wel dol op mijn van, eigenlijk. Rick probeert mij telkens over te halen een nieuwe auto uit te zoeken, maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan.

Bij de bank zijn mijn euro's nog niet aangekomen dus ik moet daar morgen terug (later in de middag krijg ik een telefoontje dat ze er zijn). Bij Rite Aid haal ik medicijnen en dan rijd ik naar Whole Foods waar ik avondeten koop.

Op het deck oefen ik wat Italiaans en speel spelletjes, wachtend tot ik naar het zwembad kan.  Tegen vieren verkleed ik me in bikini en loop erheen.  Dit keer ben ik niet de eerste daar, maar de banen zijn beiden vrij.

Het water is weer eigenlijk te koud voor mijn smaak, maar met een warmere luchttemperatuur is het beter doorkomen. Een half uurtje later is het dan zover, mijn doel van vijftig kilometer zwemmen deze zomer is bereikt.  Een beetje melancholiek voel ik me wel, want het zwembad gaat dus maandag dicht en morgen en overmorgen wordt het gewoon koud voor ons doen in augustus!

Terwijl ik op een ligstoel wat opdroog bel ik mijn zusje terug.  Grappig is dat ik net van plan was haar te bellen en zij gisteren een berichtje op het antwoordapparaat achterliet.  Het was dan ook al vrij lang geleden dat we bijpraatten.

Zij hebben ook een puppy, Diesel, en we wisselen hondenwijsheden uit.  Gelukkig gaat het goed mijn neef, die alweer een "sophomore" is, het tweede jaar high school, en mijn nichtjes. Voor we het weten is er een uur voorbij en moet mijn zus mijn neefje van voetbal halen.

Intussen begin ik het ook koud te krijgen. Ik kan merken dat de herfst eraan komt, want zodra de zon weg is wordt het killer.  Het werd vandaag 29 graden, maar als ik om half zes thuiskom is het nog maar 24 graden.  Ik weet het, zomers voor Nederland, maar niet voor hier.

Gauw kleed ik me in droge kleren. Dan maak ik de komkommersalade voor vanavond met appelazijn en zout. Rick komt thuis en nadat hij zich verkleed heeft grilt hij onze worstjes.  Voor mij kip, spinazie en feta worstjes. Daarbij hebben we nog een groene salade en een zeer smakelijke aardappelsalade van Whole Foods.  Een heerlijke zomermaaltijd is het!

Je kunt natuurlijk ook liggend eten

De komende paar dagen krijgen wij de overblijfselen van Harvey.  Het zal niets vergeleken bij Houston zijn, gelukkig.  Wij zullen maar aan het randje van de storm zijn. Intussen raapt zich alweer een zware orkaan samen, Irma.  Deze tropische cyclonen zijn zo erg en eng!  Gelukkig krijgen wij zelden alles over ons heen, Isabel in 2003 was de laatste keer.

5 reacties:

Jeanny zei

Gefeliciteerd met de 50 km zwemmen. Een prestatie!!!
En inderdaad, zo jammer, dat de zomer voorbij is. Gelukkig gaan we in November nog een weekje naar Aruba.
Groetjes!!!

Anja zei

Proficiat, wat goed dat je de 50 km hebt gehaald.
Hier merk je ook dat de herfst eraan zit te komen, het is al vroeger donker.

Marion2 zei

Geen geringe prestatie om 50 km te zwemmen! Er had ook maar iets tussen hoeven te komen
en het was niet gelukt. Volgend jaar weer?

Ik weet nog dat je je auto kreeg., dus ik lees al meer dan tien jaar je blog :). Mijn vorige auto
heb ik negen jaar gehad en ik vond het bijna erg toen hij wegmoest. Zoveel meegemaakt
in de tijd dat ik die auto had. Toen ik eenmaal de nieuwe had, was ik hem snel vergeten
en zou ik niet meer willen ruilen: hij zit vol handige snufjes en is veel comfortabeler.

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd met 50 zwemkilometers!

Petra zei

@Jeanny - Ja, ik ga dus naar Italie en daarna naar de zomer in Australie. Ik hoop januari en februari ook elders door te komen. Ik merk dat ik steeds minder tegen kou kan

@Anja - Hier ook inderdaad, ik ben er nog niet klaar voor, maar dat is altijd het geval.

@Marion - Ja, volgend jaar als het even kan weer, zeker! De van heeft heel wat snufjes, ik hoef er niet meer.

@Anoniem - Dank je wel!