Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 13, 2017

Weer een vol en leuk zomerweekend

Zaterdag

Tot onze verbazing worden Rick en ik pas om negen uur wakker!  Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat het donker is in de kamer.  Het regent en Rick wordt nat als hij Orion uitlaat.

Intussen krijg ik goed nieuws, want United stuurde een email dat mijn upgrade naar business class voor mijn vlucht van Washington naar Frankfurt volgende maand is bevestigd. Enthousiast roep ik naar beneden en krijg een nukkige reactie van Rick. Oeps! Later zegt hij dat hij nog niet wakker genoeg was om te praten.

Groot verschil tussen ons is dat ik altijd meteen klaarwakker ben en Rick tijd nodig heeft om tot zijn positieven te komen. Gelukkig ben ik me daar na dertig jaar wel van bewust en neem zijn reactie dus ook niet persoonlijk. 

Als Rick eenmaal weer van deze wereld is gaan we ontbijt halen bij Starbucks.  Eindelijk na vele maanden hebben zij de "egg bites" terug.  Ik bestel degene met paprika, want die vind ik heel lekker.  Met een venti ijskoffie voor mij en een latte voor Rick lopen we terug naar de auto.


We stoppen nog even om over het wekelijkse marktje te lopen en proeven het een en ander.  Kopen doen we echter niets, want het blijft duurder dan zelfs bij Whole Foods.  Jammer toch, want er is allerlei lekkers aan fruit en groentes te krijgen.
Kleurig is het allemaal zeker!


Thuis gaan Orion en ik naar boven voor mijn uur op de elliptical.  Rick gaat een fietstochtje maken.  Bijna tegelijkertijd zijn we klaar.  Saskia is nog wakker (na middernacht haar tijd) en we skypen met haar.

Jaren geleden weet ik nog dat in de grote bal bij Epcot in Disney World er een Amerikaanse jongen met een Japans meisje communiceerde via de computer en zij zagen elkaar.  Dat vonden wij zo futuristisch!  En nu zien wij gewoon onze dochter in Australie, aan de andere kant van de wereld!

Saskia is gelukkig weer helemaal beter en we hebben een heel goed gesprek. Zij vindt het leuk in Australie maar veel mensen hebben heel andere denkbeelden dan zij.  Dat vindt zij moeilijk en zou ik ook vinden, maar verder vindt Saskia het allemaal wel okay daar in Oz.

Na een uurtje nemen we afscheid en gaan Rick en ik op zoek naar lunch.  Die vinden we bij Roll Play, een Vietnamese "fast food".  Hier kun je op een scherm je lunch samenstellen zoals jij het wil. Ik bestel de rijstpapier rollen met veel groentes en garnalen.  Rick heeft een broodje met van alles erop. Ik vind het heerlijk en neem me voor hier vaker heen te gaan.

Vanmiddag zijn we uitgenodigd voor een pensioneringsfeestje en daarvoor kopen we een cadeautje bij REI, een kompas.  Bij CVS kiezen we een kaart en Rick pakt alles thuis in. 

Lorraine en Chuck, onze buren, werken in de tuin en ik geef Lorraine mijn schema voor de komende weken, want ik zal haar hulp een aantal keren nodig hebben om Orion uit te laten. Ook geef ik ze brillen om de zonsverduistering te kunnen zien.  Rick en ik hebben die besteld, maar we hebben er tien! 21 Augustus zal hier de zon 80% verduisterd zijn.

Rick en ik zijn dus uitgenodigd bij het pensioneringsfeest van Randy, de stiefvader van Saskia's beste vriendin Kaylee.  Het is er al heel gezellig als wij aankomen.  Er is heel veel eten, maar ik heb nog geen trek en Rick ook niet. We kletsen gezellig met deze en gene.

Hun droom is in Florida een hot dog karretje te hebben en die kar hebben ze al.  Ik stuurde deze foto natuurlijk naar Kai en Bea! 

Jammer genoeg voel ik me ook steeds minder goed en tegen half zes gaan we huiswaarts. Een heel aantal mensen nemen opeens afscheid dus we zijn niet de eersten. Ze hadden zo'n geluk want het weerbericht voorspelde de hele middag regen.

Er komt wel slecht weer aan en dat kan ik voelen. Ik krijg steeds meer pijn en voel me niet lekker. Onze voorgenomen zwempartij gaat dus niet door. Hopelijk morgen weer!

Voor het avondeten gaan we naar Blackfinn Ameripub.  De gezellige bar heeft nog meer dan genoeg stoelen open en het is voor de verandering eens niet pijnlijk koud binnen.  Ik kies de tonijnbiefstuk met rijst en groentes.  Dat is lekker en gezond, met de groentes meer dan de helft van het bord. Je kunt hier in de VS echt overal gezond eten, zolang je maar weet wat te bestellen.

Als we klaar zijn begint het net te regenen en tegen de tijd dat we thuis zijn komt het met bakken naar beneden.  Rick heeft een grote paraplu al klaar liggen in de garage. Vrijwel droog loodst hij mij naar binnen.

Het plenst flink, soms zelfs zo hard dat onze satelliet geen ontvangst heeft.  Het ISS zou overvliegen, maar daar is het veel bewolkt voor.  Ook de Pleiaden meteorenregen gaat voor ons ook niet door. Hopelijk hebben we voor de zonsverduistering wel helder weer!

Zondag

De zon schijnt weer en waarschijnlijk zijn Rick en ik daardoor een stuk eerder wakker dan gisteren.  We laten Orion uit en gaan dan weer ontbijt halen van Starbucks.  We besluiten dit keer op hun terrasje te eten.  De grote venti ijskoffie en weer de egg bites smaken me goed.

Bij Whole Foods halen we spullen voor de lunch en het avondeten.  Het is zulk mooi weer dat we telkens buiten zullen eten vandaag! Rick wil dan ook weer grillen vanavond.

Thuis besluit ik mijn stappen met op de plaats hardlopen bijeen te krijgen. Rick gaat fietsen en hardlopen en noemt dat zijn mini biathlon.  Ik ben blij dat hij de meeste weekenddagen gaat sporten.  Dat is toch wel erg belangrijk voor onze gezondheid.
Onze vlinderstruik is populair


Een uurtje later zijn we klaar en nemen Orion mee voor zijn wandeling.  Als lunch maak ik een tosti met zuurdesembrood en Goudse kaas en neem een kop gazpacho. Rick heeft wat English muffins met kip en kaas.

Eigenlijk wilden we naar het zwembad gaan, maar ik voel me om de een of andere reden helemaal niet lekker.  Ik heb nul komma nul energie en er staat best een koel windje ondanks de negentwintig graden.

Rick hoeft ook niet per se te gaan zwemmen dus we besluiten lekker buiten te blijven relaxen.  Ik val bijna in slaap in mijn hangmatstoel, maar lees ook in mijn boek en leer meer Italiaans. Kai en ik corresponderen inmiddels in het Italiaans en ik moet zeggen veel komt terug.
Jammer genoeg voel ik me steeds minder en heb hoofdpijn.  Hopelijk word ik niet verkouden! Tijd om echt naar mijn lichaam te luisteren, hoewel het naarmate de middag vordert wel erg lekker zwembadweer wordt.

Zo'n lui zondagmiddagje op het deck is echter ook niet verkeerd.  Vooral niet omdat Rick telkens drankjes aandraagt en ik Katja's berichtjes en foto's over hun nieuwe bruiloft plek en datum lees.  Hun nieuwe datum is drie augustus volgend jaar.  Waarschijnlijk komt dat veel mensen, vooral die met kinderen, beter uit.

Voor het avondeten maak ik een tomaat en augurksalade en Rick grilt zalmburgers.  Ze zijn erg lekker, maar teveel voor mij!  De muggen hebben me ook weer gevonden dus na het eten ga ik naar binnen.

Het is werkelijk net of we twee honden hebben qua bedelen!

We boeken eindelijk onze vluchten naar Nieuw Zeeland en Australie in november. Ook hiervoor hopen we met mijlen weer business class te krijgen. Dat scheelt toch erg voor zulke lange (nacht)vluchten. Wat een reis gaat dat zijn! Het begin is er, nu moeten de weken daar nog ingevuld worden.

En zo eindigt weer een lekker zomers weekend.  De komende week is vreemd druk in mijn agenda, maar ik hoop toch tijd te hebben om te zwemmen.  Tenslotte wil ik mijn doel van vijftig kilometer dit seizoen halen!

10 reacties:

Sonja zei

Fijn die upgrade naar BC, nu maar hopen dat het in november ook lukt. Relaxed weekend. Die tonijn steak ziet er heerlijk uit!

Petr@ zei

Zijn jullie al een beetje gewend aan het met z'n tweeën zijn, vooral in het weekend? Of is het nog steeds stil zonder kinderen?
Ik ben in elk geval blij dat de kinderen nu weer hier zijn na 3 weken bij hun vader, ook al heb ik ze tussendoor nog wel gezien en gesproken. En gelukkig is het ook niet zo dat ik depri wordt zonder mijn kinderen maar vind het wel fijn als ze er weer zijn.

Heerlijk vooruitzicht, die vakanties nog dit jaar!!

Anja L. zei

Lekker dat je een upgrade hebt gekregen. Dat is toch nog wat comforabeler vliegen.
Grappig hè dat je nu live met iemand aan de andere kant van de wereld kunt communiceren. Wat bof je met buren als Lorraine en Chuck die zo makkelijk zijn met het zorgen voor Orion. Dat is toch makkelijker op pad gaan.
Wat een leuke trips heb je nog in het vooruitzicht zeg!
Nog 3 weken en dan ga ik op vakantie naar Oost Canada, ik ben hard aan het aftellen.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Over pensioneren gesproken: wat is eigenlijk de pensioenleeftijd in de VS?
Of is die er niet of hangt het er vanaf waar je werkt?

Ik zie inderdaad altijd dat jij heel goed en gezond eten bestelt. Maar zou
de mogelijkheid daarvoor ook niet een beetje afhangen van de omgeving waar
je woont? Dat het bijvoorbeeld makkelijker is rond de grote, 'hippe' steden?
In Florida is het voor mij altijd erg zoeken (en het is ook extra lastig omdat ik
geen vlees en vis eet). Ook de grootte van de porties doet me nogal eens schrikken
(maar mogelijk hangt dat ook van het soort restaurant af).

Becs zei

Hopelijk wordt je inderdaad niet ziek. Wat fijn dat jullie zo een upgrade hebben. Ik kan me voorstellen dat dat de vlucht een stuk fijner maakt.

Anoniem zei

Je hebt een flink reisprogramma de komende maanden, eerst Italy and daarna Nieuw Zeeland en Australia. Ik zal het moeten doen met Florida en Jamaica. HAHA.
Het is inderdaad zo mooi om "gewoon" je dochter te zien als je met elkaar praat. Lang leven de nieuwe technieken.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Sonja - Ja, hij was ook heel lekker!

@Petra - Nee, inmiddels zijn we er wel aan gewend om met zijn tweetjes te zijn. Het is zo ook best gezellig.

@Anja - Oh, leuke vooruitzichten! Ja, we boffen zeker met Chuck en Lorraine!

@Marion - Officieel krijg je na je 65ste social security, dus een soort pensioen, maar er is geen officiele pensioensleeftijd. Je mag gewoon door blijven werken (en sommige mensen moeten dat).

@Becs - Ja, vooral met een nachtvlucht!

@Bea - Nou Florida en Jamaica klinkt ook goed!

Anoniem zei

Wat is Rick toch fijn galant voor jou met de paraplu en drankjes op jullie zonnedek. Het doet me altijd goed als je zulke dingen ook vermeld :-)

Groetjes,
MoJuffie

Petra zei

@MoJuffie - Ja, hij is nog een echt ouderwetse gentleman

syl zei

Leuk naar NZ en Australië.
Voor het Noordereiland zou ik White Island als excursie aan kunnen raden. Roturua vond ik ook bijzonder, al zijn wij wel bij niet commerciële bronnen geweest aangezien mijn schoonzus en zwager er destijds woonden en wisten waar die te vinden waren. De commerciële plekken weet ik niet hoe ze waren.