Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 05, 2017

Day 12 Nieuw Zeeland en Australie: Naar Cairns en lekker luieren

De wekker gaat vanochtend om vijf uur en ik ben meteen wakker. Ik ga dus als eerste douchen en langzaamaan worden de anderen ook wakker. We hebben een taxi besteld voor tien voor zes en brengen alle bagage naar beneden.
Helaas hebben we de kamer overhoop gehaald, maar Katja’s tasje met sierraden niet gevonden. Zij is daar erg van ontdaan, want sommigen waren haar zeer dierbaar. Kevin heeft het bij hun thuis ook niet gezien dus Katja is echt wel even in mineurstemming erdoor. Hopelijk kunnen we er een aantal opnieuw kopen voor haar.
Op twee koffers na gaat alles in de “maxitaxi”. Rick en Katja nemen de andere twee mee in de huurauto. We waren gewaarschuwd dat het op maandagochtend erg druk is in en rond het vliegveld dus we hebben gelukkig ruim de tijd genomen.  
Het regent ook weer eens dus we komen inderdaad in langzaam rijdend verkeer terecht. Gelukkig heb ik niet naar Rick en Katja geluisterd, die dachten veel minder tijd nodig te hebben. Soms weet moeder gewoon best!
We hebben dit keer al van tevoren betaald voor de extra bagage en het inchecken gaat gesmeerd. Ook de veiligheidscontrole lijkt een lange rij te hebben, maar gaat snel. Toch hebben we nog maar weinig tijd voor we gaan boorden. Saskia heeft wat veganistische repen mee. Al snel kunnen we aan boord en Rick en ik hebben een raamplaats en gangpadplaats in dezelfde rij en de meisjes vlakbij ons.
Gelukkig hebben we al ontbijt gegeten want de broodjes aan boord zijn niet erg lekker. Ik begin aan een kort boek en lees het uit en dan begin ik in een boek over Lucrezia Borgia. Ik ben er meteen in, heel goed geschreven!
Voor ik het weet wordt de landing ingezet en opeens zijn we in de tropen in Cairns. Dit keer krijgen we een grotere auto mee voor alle bagage. Saskia en ik nemen zonder bagage een taxi naar het hotel. Dat duurt tien minuten en Rick en Katja zijn ons zelfs voor.
We logeren dit keer in een Double Tree hotel en hebben twee kamers. De bagage wordt boven gebracht en ik ben de enige die al luchtige kleding aanheeft. De anderen verkleden zich dus en dan gaan we op zoek naar lunch. Het is hier weer een uur vroeger dan in Melbourne, maar dat tijdsverschil is makkelijk te overbruggen.
Ons uitzicht
 
We lopen langs de gezellige esplanade met allerlei restaurantjes, maar Saskia wil graag naar het Pineapple Cafe. Dat wordt even zoeken, maar uiteindelijk vinden we het en Saskia bestelt een acai bowl voor haar lunch.

Dan lopen we terug naar de Esplanade en vragen een tafeltje op het terras van Prawn Star. Hier is inderdaad niets veganistisch te bekennen, maar wij hebben zin in vis. Ik bestel de St. Jaobsschelpen die met een heel exotische Japanse paddenstoelensalade wordt geserveerd. Het is werkelijk heerlijk! Ook de anderen vinden hun keuzes lekker.
Na het eten lopen we naar de Movenpick waar Katja, Rick en ik een ijsje nemen. Saskia heeft net sorbet op dus geen zin. Hun witte chocolade ijs is heerlijk en een lekker kleine portie, precies genoeg.
Het is heel vochtig warm met zo’n 32 graden en we zijn allemaal moe van het vroege opstaan. We besluiten een rustmiddagje in te lasten en naar het zwembad te gaan. Het water is badwater, maar toch lekker vooral als je eruit komt en het briesje wat afkoeling geeft.
De ligstoelen zijn heel comfortabel en ik lees verder in mijn boek. Katja oefent voor haar verpleegstersexamen op de 21e en Rick merkt dat de batterij van zijn duikhorloge op is.
Hij gaat kijken of hij daar een nieuwe voor kan vinden want morgen gaan ze duiken (en ik snorkelen). Saskia krijgt het al gauw te warm en gaat terug naar de kamer. Maar haar lichte huid is ze ook bang hier heel snel te verbranden. Hoe snel dat gaat zie ik als ik terug in de kamer ben, ondanks me goed ingesmeerd te hebben en in de schaduw te hebben gelegen heb ik toch al een kleurtje!
Als we klaar zijn om te gaan eten komt de regen opeens met bakken uit de hemel. We nemen de auto dus maar naar de Esplanade. Vanavond willen we Thais eten want daar vindt Saskia ook met gemak iets wat ze lekker vindt.
Iyara blijkt een goede keuze. We hebben zicht op het water en al duurt het lang voor het eten komt smaakt het allemaal voortreffelijk. Ik heb soft shell crabs op een salade met appel en spinazie met een heerlijke sausje. Grappig is dat de krabben hier kleiner zijn dan in ons gebied, maar net zo goed smaken.
Het is droog als we terug naar de auto lopen en in de parkeergarage parkeren. In de lobby klagen we over het slechte internet en er wordt beloofd een technicien te sturen. Als we weer boven zijn plenst het zo erg dat we in de open gangen ook nat worden!
Later blijkt dat het internet het daarom slecht doet of zelfs helemaal niet. Hopelijk morgen dus weer een blog posten, want vandaag lukt dat niet. We moeten morgen ook weer bijtijds op dus oogjes dicht en snaveltjes toe!


1 reacties:

Petr@ zei

Even een inhaalslag gemaakt met je reisverslag. Wat een prachtige reis maken jullie!!
En vooral ook samen met de meiden erbij.
Wat leuk dat Saskia een leuke jongen heeft ontmoet daar. Studeert hij in Perth? Benieuwd hoe dat afloopt met hun. Zoals je al zegt: if it's meant to be....
Geniet nog even van de warmte voor je teruggaat naar de kou.