Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 20, 2017

Shoppen, Katja hier en kerstlichtjes

Vandaag is het bewolkt en dat maakt het wat moeilijker uit bed te komen. Rick slaapt ook door zijn wekker heen. Maar tegen half negen zijn we beiden beneden. Ik zet koffie en Rick maakt zich klaar voor zijn werk. Saskia ligt nog te slapen.

Na mijn ontbijt quesadilla ga ik mijn uur op de elliptische machine doen. Dit keer stel ik hem in op een interval, twee minuten zwaar, twee minuten rust.  Halverwege belt Christine en dan gaat mijn uur helemaal snel voorbij. We hebben eindeloos veel bij te praten!

Een deel van de kerstkaarten die we al ontvangen hebben, ik blijf dit een leuke traditie vinden. Ik hoop echt niet dat die verdwijnt. 

Als Saskia zich eenmaal beter voelt maken we ons klaar om naar de mall te gaan. Bij Tysons Corner is het zo druk dat we geluk hebben nog een parkeerplaats te vinden.  Saskia heeft al gegeten, maar ik wil lunchen bij Seasons 52.

Saskia gaat intussen bij Urban Outfitters rondkijken. Ik had gehoopt dat de heerlijke champignonsoep nog op het menu bij Seasons 52 zou staan, maar als de vriendelijke bartender mij het menu aanreikt zie ik dat niet als keuze. Wel is er een champignons met geitenkaas flatbread en dat bestel ik dus. Het smaakt me prima.

Als ik Saskia laat weten dat ik klaar ben sms-t zij dat ze kleding aan het passen is bij Urban Outfitters. Ze heeft hier maar weinig warmere kleding en slaagt met twee jurkjes en een lange broek. Het staat haar allemaal zeer goed.

Dan lopen we samen naar Sephora waar Saskia laat zien welke make up zij graag wil hebben. Ik schrijf hier niet teveel want soms leest zij dit blog en ik wil niets weggeven. Nu scheiden onze wegen zich en ik ga mijn lijstje afwerken. Voornamelijk voor Saskia, die laat was met haar wensen kenbaar maken.

Bij de klantenservice van Tysons Corner vraag ik om een tas met hun logo, zodat Saskia niet kan zien naar welke winkels ik ben geweest. Tot de verbazing van een van de medewerksters daar zijn die inderdaad aanwezig en lekker groot.

Na een uurtje ontmoet ik Saskia weer bij de Disney winkel. Daar helpt zij mij cadeautjes voor Toys for Tots uitkiezen. Het is goed haar hier te hebben want ze merkt op dat ik niet alleen maar blanke poppen moet kopen. De meeste kinderen, die deze cadeautjes krijgen, zullen inderdaad niet blank zijn.

We kiezen een Moana pop en een Tiana pop, beiden niet blank. Verder wat autootjes van Cars en een paar Star Wars figuren, ik denk dat we een leuke mix van speeltjes hebben gevonden.

De tijd begint te dringen want we moeten Saskia's auto nog ophalen en ik kan niet in het donker rijden. Gelukkig valt het verkeer mee en de auto staat klaar. Het is even slikken om ervoor te betalen in deze tijd, maar het belangrijkst is dat Saskia in een veilige auto rijdt.

Zij rijdt meteen weg op weg naar Laura. Ik ga huiswaarts en breng onderweg nog even het Toys for Tots speelgoed weg. Er zijn verschillende plaatsen in Vienna waar dat kan, maar de makelaar Coldwell Banker is het makkelijkst. Ik ben blij deze traditie dit jaar ook te hebben kunnen voortzetten.

Als ik thuiskom is Katja net aangekomen met Django. Zij heeft morgen haar verpleegsterexamen in Maryland. Volgens mij gaat ze dat gemakkelijk halen, maar natuurlijk is zijzelf daar minder zeker van.

Rick komt wat vroeger dan gewoonlijk uit zijn werk en dan gaan we op Katja's verzoek Indiaas eten. Zoals altijd smaakt het heerlijk. Katja heeft ook een zalm gerecht dat ik misschien ook eens ga bestellen.
Dan halen we Saskia thuis op. Katja wil graag afleiding en we gaan de lichtjes bij Meadowlark Gardens bekijken. Dat is vlakbij en altijd prachtig. Ieder jaar zie ik weer andere dingen en dit jaar is hun feeentuintje ook verlicht.
Het is koud, maar niet zo koud als het andere jaren is geweest. Ik heb mijn handwarmers mee en daar geen spijt van. Ik raadde Rick nog aan zich warmer aan te kleden maar hij vond het zo lekker buiten. Dat gaat weg zodra de zon ondergaat, de zon heeft zoveel kracht! Hij heeft spijt niet meer aan te hebben.
 
 
 

We genieten weer van het prachtige "bos" met zijn dieren en soms ook mensen. Het is zo mooi gedaan! Het leukst vinden we de "springende" kikker, "zwemmende" vissen en "vliegende" vogels. In het donker lijkt het alsof ze echt bewegen. 

 
 
 
Drie kwartier later staan we weer buiten de tuinen. Thuis kijken we een Hallmark kerstfilm en dan gaan Rick en Katja naar bed. Zij moeten morgen vroeg op om Katja op tijd naar haar examenplek te brengen.

Saskia heeft hoofdpijn en ik doe iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Ik geef haar een vervroegd kerstcadeau (ik heb vanmiddag de jackpot voor haar gevonden). Het is een shiatsu massage voor nek en schouders, die je over je schouders hangt. Hopelijk helpt het haar wat.

Allemaal graag duimen dat Katja's examen goed zal gaan. Als ze dat haalt kan ze waarschijnlijk in februari aan het werk. Spannend dus!

12 reacties:

Pascale zei

Ik wens Katja veel succes met haar examen, dat komt vast wel goed! Fijn dat ze er iig voor de Kerst vanaf is, dan kan ze lekker relaxen met de feestdagen.

Wentje zei

We duimen voor Katja! De kerstkaarten traditie is in mijn omgeving echt al uitgestorven!
Alleen de basis school kinderen geven elkaar allemaal een kaartje 😄

Petr@ zei

Wat mooi dat Meadowlark Gardens!! Dan kom je wel in kerstsfeer.

Benieuwd of die massage geholpen heeft bij Saskia.

En natuurlijk heel veel succes voor Katja! Het gaat haar vast lukken.

Sally zei

Leuk hoor die lichtjes in dat park, echt een kerstsfeer. Succes Katja 💪

Anja L. zei

Ik ga duimen voor Katja!
Leuk die lichtjes in Meadowlarke gardens. Wij gingen twee weken geleden naar iets vergelijkbaara in Londen, heel knap gemaakt allemaal.
Heeft het kado voor Saskia haar geholpen?
Fijne donderdag.

Nel zei

Heel veel succes Katja, ook ik ga voor je duimen. Suc6 !!!

Hester zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hester zei

Heel veel succes voor Katja!! Dat komt vast goed met zo'n lieve, gemotiveerde en betrokken verpleegster. Wanneer krijgt ze de uitslag van het examen?

Tineke zei

succes toegewenst voor Katja; gezellig dat het examen bij jullie in de buurt is.
Lichtjes shows zijn spectaculair mooi bij jullie.
Wanneer zien jullie Kai en Bea weer?
Ik vind kaartjes ook nog steeds leuk, vooral met een extra persoonlijke wens.

Anoniem zei

Go Katja!!!!!
Groet
Evelyn

MoJuffie zei

Mooie foto’s van alle lichtjes in de tuinen. Dankjewel voor het delen Petra.

Petra zei

@Allemaal - Bedankt voor het duimen voor Katja, het lijkt erop dat het geholpen heeft!

@Petra - Ze is dolblij met dat ding! Ik wil er ook een!

@Anja - Het heeft haar enorm geholpen.

@Hester - Hopelijk zaterdag maar ze is vrij zeker dat ze het gehaald heeft.

@Tineke - Op het moment weten we niet of we ze eerder zullen zien dan voor Katja's bruiloft. Ik hoop wel tussendoor nog een keer te gaan om ze te zien, maar weet niet of dat gaat lukken.