Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 13, 2017

Weer in het ritme proberen te komen

Dat Rick en ik heel anders zijn blijkt vanochtend wel. Ik word met schrik om vijf voor negen wakker na elf uur geslapen te hebben. Ik was wel even wakker in het midden van de nacht, maar viel makkelijk weer in slaap. Rick daarentegen schijnt om vier uur al op te zijn gestaan.

Rick komt net terug van Starbucks met mijn ontbijt als ik beneden kom. Zijn eigen ontbijt haalde hij al toen Starbucks om vijf uur openging, waarschijnlijk het vroegst ooit. De koffie is zeer welkom en de egg bites lekker licht na alle grotere ontbijten.


Veel mensen hebben gevraagd hoe het met mijn oog gaat. Ik denk dat ik veel geluk heb gehad. Gisterochtend vond ik nog een stukje contact lens onderin mijn oog wat het scherpe gevoel verklaarde. Verder voelt en ziet het er helemaal normaal uit en ik heb zelfs weer een contactlens in. Ik moet nodig naar de oogarts voor controle maar dat heeft nu niet meer zo'n haast wat mij betreft.

Vandaag besluit ik het makkelijk te houden qua sporten want ook daar moet ik weer een beetje inkomen. Ik doe een half uur op de elliptical in gezelschap van Orion. Intussen is Saskia aan haar vlucht naar Washington begonnen. Zij heeft een vreselijk lange reis via Abu Dhabi in vergelijking met de onze,. Achteraf hadden we haar ook via de westkust moeten laten vliegen.

We pakken uit en dan is het lunchtijd. Eerst stoppen we bij de bank want dit is de laatste keer dat de schoonmaaksters komen voor Kerst. Dan krijgen ze altijd een bonus van een keer schoonmaken. Best een flink "cadeautje" maar ze hebben het verdiend en het zijn meestal dezelfde dames.

Lunch halen wij bij Potbelly. Het is ijskoud met een harde wind. De gevoelstemperatuur is ver onder nul. We halen dus lekkere warme broodjes, voor mij de mushroom melt met champignons, kaas, tomaat en augurk. Gewoonlijk neem ik er de hete pepers op, maar daar voelt mijn maag vandaag niet naar.

De schoonmaaksters zijn er intussen en als we thuiskomen maak ik me klaar om Orion aan zijn riem te doen als hij tegen ze blaft. Tot onze verbazing komt er geen kik uit hem, zelfs niet als de dames vlakbij hem komen!

Het is altijd zaak uit hun weg te blijven dus ik ga in de voorkamer zitten lezen en Rick en Orion zijn in de basement. Ik heb mijn kerstkaart voor de schoonmaaksters in het Spaans geschreven en zij bedanken mij in het Spaans, zo leuk! Hopelijk verwachten ze nu echter geen Spaanse conversaties van mij, want dat lukt me nog maar zeer matig.

De rest van de middag besteden Rick en ik aan het bewerken en online zetten van onze DSLR foto's. Ik maak een album voor het snorkelen in het Great Barrier Reef, Nieuw Zeeland en Perth. Melbourne, Cairns en Sydney volgen nog.

Saskia is inmiddels geland en wordt opgehaald door Kaylee. Dat wilden de dames per se, ze hebben elkaar ook vijf maanden niet gezien en dat was best moeilijk voor allebei. Ze hebben, zoals Saskia zegt, zo wel geleerd dat ze het ook zonder elkaar kunnen al is het niet zo leuk.

Saskia heeft geen trek en Kaylee heeft haar eigen maaltje mee. Rick en ik bestellen dus Thais van ons favoriete restaurant Bangkok Street voor ons tweeen. Ik houd het bij een Pad Thai, lekker licht. Het smaakt weer heerlijk!

Dan gaat de tv aan en zijn er heel wat Kerstthema shows te kijken. Om te beginnen een programma met een competitie wie de beste kerstverlichting heeft. Onvoorstelbaar wat mensen met hun tuinen doen, daar is de onze niets bij (ik moet vrijdag weer even aan de gang met lichtjes want we zijn nog niet klaar).
Hij is vandaag zo schattig geweest, ik krijg echt het gevoel dat hij heel blij is ons terug te hebben!

Morgen heb ik eerst nog een ijskoude rondleiding. Ik bedenk nu wat ik wil gaan dragen om warm genoeg te zijn. Laagjes lijken me het beste. Toch grappig hoe ik rondleidingen in de hitte, maar ook in de kou heb. Dat krijg je als je buiten werkt.


Voor de geinteresseerden:
Foto's van Nieuw Zeeland staan hier
Foto's van Perth staan hier
Foto's van de Great Barrier Reef staan hier

5 reacties:

Nel zei

Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt. Ik ga snel de foto's bekijken.. Hoe vond Rick het om zo lang (voor zijn doen) vakantie te hebben ? Dat zal wel weer tegenvallen om te gaan werken maandag :)

Als ik jou was zou ik toch maar een afspraak maken bij de oogarts, voor het geval dat. Ogen daar kan je niet voorzichtig genoeg mee zijn.

Wat gaat Saskia nu doen ? gaat ze weer naar hetzelfde college terug ? Of nog een ander land ?

Al wat van Katja gehoord ? Is ze ook weer veilig thuis ?

Voor nu een fijne dag en geniet alvast van de voorbereidingen voor Kerst.

Anja L. zei

Fijn dat je nog een stukje contactlens hebt gevonden en dat het dus meevalt.
Nu weer wennen aan de temperatuur.
Fijne donderdag!

Sandrah zei

Ach, Orion ziet er zo blij uit! Zo schattig!

Terug in het ritme komen, is altijd wel een dingetje. En dan ook nog zo'n enorm verschil in temperatuur.

Fijn dat het goed lijkt te gaan met je oog. Het is toch niet niets als je lens breekt terwijl je 'm in hebt.

Ik hoop ooit nog eens kerst in Australiƫ of Nieuw Zeeland te kunnen vieren. Lijkt me heel bijzonder, maar ik ben bang dat ik hetzelfde gevoel als jij zal hebben.

Sandra

Anja zei

Na een fijne reis is het altijd goed thuiskomen vind ik. Succes met terug in het ritme komen!

Petra zei

@Nel - Rick was vandaag weer aan het werk en ik ook :). De vakantie is voorbij gevlogen dus het was absoluut niet te lang, maar wij beiden vonden wel dat we alles eruit gehaald hebben wat erin zat. Er is natuurlijk eindeloos veel te doen en zien in die landen, maar wij zijn tevreden met wat we hebben kunnen zien en doen. Je kunt hier niet een twee drie terecht bij een oogarts tenzij een echt noodgeval dus ik maak na de feestdagen wel een afspraak. Saskia gaat nog anderhalf jaar terug naar VCU, dit semester was ze uitwisselingsstudente.

@Anja - Ja, dat oog had wel veel erger kunnen zijn!

@Sandra - Hoezeer ik ook niet van de kou houd, de kerstsfeer is Washington vandaag zat er veel meer in dan in de warmte in Australie.

@Anja - Gaat lukken!