Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 22, 2018

Een regenachtig weekend

Zaterdag

Geen zon om ons te wekken vandaag dus we blijven wat langer liggen. Rick langer dan ik en ik lees ondertussen op mijn telefoon. Tegen negenen staan we op en Saskia is al ergens heen. Het blijkt dat zij bij Caffe Amouri is gaan studeren.

Wij halen ontbijt en koffies van Starbucks en ondanks de nu begonnen regen gaan we naar het marktje in Vienna. Rick blijft in de auto Pokémon vangen, die hier ruimschoots aanwezig zijn. Ik steven op Lois's af waar ik vorige week superlekkere tomaten kocht en ook nu neem ik weer een bakje mee.


Thuis ga ik mijn uur sporten op de elliptische machine doen. Rick trotseert de regen in de tuin en komt kleddernat, maar voldaan, weer binnen nadat hij heel wat onkruid heeft gewied. Na onze douches gaan we er beiden op uit, maar naar verschillende plekken.

Rick gaat wat boodschappen doen, onder anderen nieuwe propaantanks voor onze barbecue halen. Ik kom net voor sluitingstijd bij het postkantoor en verstuur mijn Washington kaarten, die ik gisteren kocht. Daarna zet ik mijn verdiensten van de afgelopen maand op de bank, ik hoop er weer een reisje naar Kai mee te financieren volgend jaar.

Rick heeft zijn lunch al, een gerecht van zijn dieet. Ik bewonder hem dat hij het volhoudt, maar ik denk ook dat hij het niet zo erg vindt als ik het zou vinden. Hij houdt sowieso meer van kant en klare niet natuurlijke producten dan ik.

Het plenst en plenst buiten en mijn humeur komt overeen met het weer. Orion verveelt zich duidelijk ook en ik heb geen dingen voor hem om op te kauwen. Ik ga eerst naar Petco en koop daar een aantal botjes en dergelijke voor Orion.

Dan haal ik mijn lunch bij Whole Foods. De groentes van de salad bar met yoghurt dille dipsaus en gerookte zalm eet ik aan ons keukeneiland op.  Het smaakt me opperbest en Snickers probeert heel hard een hapje van de zalm te krijgen. Hij mag dan oud en hardhorend zijn, zijn neus werkt nog heel goed.

Mijn beste vriendin Christine ging donderdag voor een routine ingreep naar het ziekenhuis, maar kreeg onverwachte flinke complicaties. Ze moest opeens overnachten in het ziekenhuis en verloor zoveel bloed dat ze bijna een bloedtransfusie nodig had. Ik sprak donderdagavond al met een heel bezorgde Chuck, haar man.

Gelukkig ging het gisteren beter en kon ze naar huis. Ik bel haar en krijg het hele toch wel angstige verhaal te horen. Ze moet het nu heel rustig aan doen om alles goed te laten helen. Wat vind ik het dan toch moeilijk om zo ver weg te zijn! Vroeger was ik haar gezelschap gaan houden of had boodschappen voor haar gedaan.
Kennelijk is een water bak ook een lekker kussen

Rick en ik hebben kaartjes voor Mamma Mia! om tien voor vijf. We vroegen Saskia ook mee, maar die wil die film liever met haar beste vriendin zien. Door de stromende regen rijden we naar de mall. We zijn niet de enigen en staan in de file in de parkeergarage. We hebben geluk, vlak voor ons gaat iemand weg en we parkeren op het niveau van de bioscoop.

Het is zo fijn dat we tegenwoordig stoelen kunnen reserveren in de zaal, want zo hoeven we niet te haasten om maar niet op de eerste rij te hoeven zitten. De film is alles wat ik ervan verwacht had en meer! Ik pink ook af en toe een traantje weg en ben weer helemaal verliefd op de muziek van ABBA. Benny is er zelfs even.

Eigenlijk wil ik helemaal niet terug in de echte wereld komen na dit vertier. Maar het moet en het plenst nog steeds. Het is ook maar zeventien graden en dat is na de 30+ dagen echt koud! Gelukkig heb ik mijn Australische regenjas aan.

We besluiten bij het Thaise restaurant Busara een hapje te gaan eten. We nemen beiden de Tom Yum Goong soep met garnalen, groentes en champignons, erg lekker en licht. Rick neemt een hoofdgerecht met garnalen en bonen in kokosnootmelk.

Om de een of andere reden ben ik niet weg van kokosnootmelk en bestel de "wild pork", varkensvlees met groenten en groene peperkorrels in een pittige chilisaus. Beiden weigeren we de rijst, die gelukkig ook niet gebracht wordt. Het is allemaal erg lekker, al vindt Rick het ergerlijk dat hij de staarten nog van de garnalen moet halen.

Het hemelwater komt nog steeds naar beneden. We hadden een droogte, maar daar wordt vandaag vast een einde aan gemaakt. Op weg naar huis krijgen we opeens een serieus alarm voor overstromingen. Gelukkig ligt ons huis op een heuvel.

Saskia komt terug van avondeten bij Falafel Street met een vriend en krijgt nog een andere vriend op bezoek. Rick en ik kijken tv. Het zwembad sloot vanavond vroeg vanwege harde regen en kou, dat gebeurt niet vaak in de zomer! Ik hoop dat de zomer snel weer terugkomt (omgekeerde wereld met Nederland weet ik)!

Zondag

Warempel word ik gewekt door de zon! Die was dit weekend helemaal niet voorspeld dus ik ben helemaal blij. Orion moet kennelijk nodig naar buiten en Rick gaat met hem naar beneden. Ik volg niet veel later. Saskia ligt nog lekker te slapen.

Rick eet zijn namaak omelet ontbijt en dan gaan we koffies halen bij Starbucks. Ondertussen spelen we Pokémon Go, want iedere Starbucks is een Pokestop. Bij Panera haal ik mijn sandwich met ei, ham, kaas, spinazie en tomaat. Alleen zie ik thuis dat ze de ham vergeten zijn. Niet getreurd, zonder smaakt het ook lekker. De volgende keer check ik toch maar weer voor ik het meeneem.

Bij Caffe Amouri halen we een soya latte voor Saskia en ik zie dat ze op het weekend hun wifi uitzetten om conversatie aan te moedigen. Dit was gisteren alleen vervelend voor Saskia, die daar graag gaat studeren en dat kon dus niet op zaterdag. Op zich is het een leuk idee, maar soms is internet gewoon nodig.

Saskia is blij met de koffie en vertrekt meteen om met haar vriend Neil helemaal naar Frederick, Maryland, te rijden voor veganistische donuts. Dat is een uur rijden, maar zij houden vol dat de donuts het helemaal waard zijn. Ik heb er weleens een op en die was lekker, maar ik ben niet zo'n donuts fan, behalve van de bacon en esdoorn icing van Duck Donuts!

Omdat het weer veel lekkerder is dan voorspeld ga ik op het deck "hardlopen". Rick ruimt intussen van alles op binnen en buiten. Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb help ik hem met de plantenbedden voor het huis te wieden.

Dat is een eindeloos werk, het lijkt wel alsof er meteen een nieuw onkruid groeit nadat je het vorige eruit hebt getrokken. Ik trek er een hele vuilniszak met onkruid uit en nog steeds zie ik veel meer! Met dit natte weer vooral groeien die niet gewenste planten extra snel. De muggen hebben me ook weer gevonden dus ik vind het welletjes geweest.







Bloemen uit de tuin, nat na de regen

Daarna probeer ik Orion weer eens uit te kammen. Dat is werkelijk onbegonnen werk en om de een of andere reden vindt hij kammen ook niet fijn. Dat snap ik niet want het is toch net als aaien? Ik krijg er weer een mini hond uit, maar er is nog zoveel meer!

Voor we het weten is het lunchtijd. We gaan eerst naar de Giant om een boodschappenlijstje af te werken en halen dan halve salades van Panera. Die heeft Rick nu ook ontdekt. Die van mij is met kip, spinazie, edamame, komkommer, tomaat en stukjes cashew noot. Als "dressing" heb ik pindasaus, maar daarvan hebben ze maar een heel klein laagje in het bakje gegoten. Is okay, ik hoef nooit veel dressing, een mespunt is genoeg per hapje.

Intussen komt de regen weer in bakken naar beneden. Daar gaat mijn hoop dat ik toch nog even zou kunnen gaan zwemmen. De temperatuur is namelijk nog steeds zomers. Gelukkig duurt deze regen niet zo lang en komt de zon na ongeveer een uur terug.


Meer bloemen

Saskia heeft nog heel wat appartement spullen nodig dus we rijden naar het Mosaic District om bij Target te winkelen. Ik heb echter een flinke hoofdpijn en Rick stelt voor dat ik een bankje buiten vind vlakbij een Pokestop en daar op hen wacht. Zo kan ik me vermaken met spelen en hoef ik niet eindeloos te staan. Helemaal goed.

Een uur later sms-t Rick dat ze klaar zijn. Te zien aan de dozen zijn ze goed geslaagd. Vooral voor lampen, want die had Saskia nog nauwelijks. Wonder boven wonder past alles in Saskia's auto. Ze laat haar katten even hier want ze komt donderdag toch terug om Kai te zien.

Als Saskia vertrokken is gaan Rick en ik naar het Pan Am Center vlakbij. Eerst doen we nog wat boodschappen bij Safeway en dan schuiven we aan bij de bar van Glory Days. We vragen hun gegrilde kipspiesjes met buffalo saus als voorafje.

De kip, die we voorgeschoteld krijgen is keihard! Ik probeer een stukje en kan het bijna niet wegkrijgen, zo droog is het, Rick dacht dat de zijne een slecht stuk kip was. We sturen het dus terug want dit is niet eetbaar.

Gelukkig is de volgende lading vele malen beter en de buffalo saus is zo lekker! Dan komen onze hoofdgerechten. Rick heeft kip met groentes, althans dat dacht hij want het wordt met patat geserveerd. Dat is wel het slechtste voor hem om te eten tijdens zijn dieet!

Mijn salade met zalm en bacon wordt geserveerd met de verkeerde dressing erin gemengd en ik stuur die ook terug. De manager komt zijn excuses maken en zegt dat we niet voor ons eten hoeven te betalen, enkel voor onze drankjes. Rick grapt tegen mij dat ik een cheap date ben zo, maar wel heel goede klantenservice!

De gerechten worden dan gebracht zoals we ze besteld hadden en zijn heel smakelijk. Volgens mij gaat er meer mis vanavond want ik zag de manager ook bij een andere tafel zijn excuses maken. Best een verlies als je telkens de verkeerd gemaakte gerechten van de rekening moet halen.

We halen het net droog thuis en dan breken de hemelsluizen weer open. Dit keer met flink veel donder en bliksem. Ik ben zo blij dat Orion er niet bang voor is. Hij ligt rustig te slapen. Dat was met Cosmo wel anders!


Mooie luchten op weg naar huis

Morgen komt Kai en daar zien we enorm naar uit. Hopelijk gaat hij geen last krijgen van onweer als hij moet landen, want hij komt precies op een tijd dat het hier kan huishouden. Ik kan niet wachten hem weer in mijn armen te sluiten!


5 reacties:

Sonja zei

Heerlijk dat Kai komt, veel plezier!

Anja L. zei

Wat een lekker weekend, alleen jammer van al de regen, al zal de natuur blij geweest zijn!
Lekker dat Kai komt vandaag. Veel plezier de komende tijd.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Jammer van al die regen. Maar wel even goed voor de natuur.
Hopelijk knapt het snel weer op, het is tenslotte wel zomer.

Wat heerlijk dat Kai er nu bijna is. Heel veel plezier!

Anoniem zei

Die regen die weet wat. Hier snakken we er naar want al 3 weken is er nauwelijks regen gevallen. Hier in het westen zeker niet. Alles is kurkdroog en van bomen en struiken hangen de bladeren slap. En nu staat ons nog een hittegolf te wachten. Het lijkt de tropen wel.
In ieder geval gaan jullie de komende weken een leuke en gezellige tijd tegemoet.
Fijn dat Kai weer voor een maand komt en dan natuurlijk binnenkort de bruiloft van Katja.
Weken zeker met een * . Ik heb nog geen idee wanneer ik Cathy weer zal zien. Bijna 8 maanden geleden dat ik Las Vegas achter me liet.
Veel plezier de komende tijd,
groetjes Wil

Petra zei

@Sonja - Gaan we zeker hebben

@Anja - De natuur vindt deze regens ook wat teveel van het goede, overal overstromingen

@Marion - Veel te veel in een keer voor de natuur en het blijft maar doorgaan. Het is hier hollen of stilstaan.

@Wil - Ja, dit is het begin van de bruilofttijd. Wat gaat de tijd toch snel!