Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 26, 2018

Mijn "Nederlandse" broer, schoonzus, nichtje en neefje hier

De zon schijnt! We zijn allemaal vroeg op daardoor. Rick moet naar de dokter en vertrekt vroeger dan anders. Kai is ook een vroege vogel en als ik om half acht beneden kom heeft hij ook al ontbijt gegeten.

 

Rick heeft wel al koffie gezet en met een mok, twee gebakken eieren en meerkleurige tomaatjes ga ik op het deck zitten. Wat een verschil is het toch als de zon schijnt! Ik besluit meteen boven mijn uur op de elliptische machine te gaan doen. Dan ben ik nog voor tienen klaar, eerder dan ooit!

Het uur voor het zwembad opent gebruik ik om alles voor het eten vanavond voor te bereiden. Ik maak de tomaat, augurk en olijven salade. Dan was ik de asperges en knak de harde delen eraf. Vervolgens haal ik de bladeren en draadjes van de maiskolven en was die ook. Als laatste was ik de champignons en zo kunnen we vanavond gewoon alles grillen of bakken.

Tot mijn verbazing nam dit alles een uur! Ik ben blij het gedaan te hebben want dat zou vanavond echt vervelend zijn om nog te moeten doen. Voldaan kleed ik me in mijn bikini om eindelijk weer eens baantjes te gaan trekken.

Het water is 26 graden zie ik en ik ben even bang dat dat te koud is. Maar het is juist erg lekker en in drie kwartier trek ik 60 baantjes. De laatste halve kilometer van vandaag hoop ik vanmiddag nog te zwemmen.
Met Kai ga ik een nieuw Poke Bowl restaurant uitproberen in het Mosaic District. Kai bestelt een pittige bowl en ik een met tonijn en zalm en allerlei groentes. Het is lekker en gezond, maar ik ben nu verwend door Lei'd in Tysons Corner waar ik een paar weken geleden een poke bowl had. Die was veel lekkerder.

Bij Safeway halen we nog wat benodigdheden. Ik onthoud zonder lijstje altijd hoeveel dingen ik nodig heb. Dit keer zijn het er vier: boter, servetten, zonnebrand spray en melk. Meestal komt melk hier in plastic flessen en Kai wil dat ik een kartonnen verpakking koop. Die is maar liefst $3 meer dan de "gewone" melk (want organisch), maar vooruit.

Na de boodschappen uitgepakt te hebben ga ik op het deck wachten op het appje van mijn broer dat ze in aantocht zijn. Als dat komt ga ik bij de uitgang van de Vienna metro wachten en zie hen niet veel later aan komen lopen. Het is alweer drie jaar geleden dat we deze familie zagen dus het is super weer bij elkaar te zijn!

Thuis worden ze begroet door een hard blaffende Orion, ondanks dat ik hem extra medicijnen heb gegeven. Gelukkig hebben zij ook twee honden waarvan er een ook mensenschuw is. Ik heb ze gewaarschuwd op hun handen te letten en dat doen ze ook.

Alle spullen om naar het zwembad te gaan heb ik al klaar en zij hebben hun badpakken mee. Juliette wil haar bikini alvast aantrekken en als dat gebeurd is lopen we naar het zwembad. De stoelen, die ik vanochtend bezet had gehouden staan er nog en we leggen onze baddoeken erop.

Het is zo warm dat we zo snel mogelijk verkoeling zoeken in het water. Het is zo leuk ze weer te zien en eindelijk eens wat meer ontspannen dan een bliksembezoek. We spelen wat in het water en dan trek ik mijn overgebleven twintig baantjes terwijl zij een balletje naar elkaar gooien.

Intussen is Rick ook thuis en niet veel later komen Kai en hij ook zwemmen. Saskia is ook even thuis, maar heeft haar bikini niet mee dus haar zien we met het avondeten. De tijd vliegt in het koele water en voor we het weten loopt het tegen zessen.

We drogen ons af en lopen terug naar huis. Daar heeft Orion weer heel wat tegen ze te zeggen, maar als iedereen gaat zitten wordt hij gelukkig rustiger. We hebben wat snacks en salsa en Rick gaat aan het avondmaal.

Het helpt heel erg dat ik alles vanochtend al schoon heb gemaakt en voorbereid. Ik bak de champignons terwijl Rick de mais, asperges en filet mignons grilt. Voor Saskia is er een veganistische burger.
Zo gezellig!

De neefjes en nichtjes

Hier ontbreken de champignons nog, ik was ze bijna vergeten op te dienen

Het wordt een gezellige en verrukkelijke maaltijd. Als toetje hebben we nog drie smaken Ben & Jerry's ijs met de hard wordende Magic Shell chocolade saus en Reese's pindakaas saus. Het gaat er allemaal goed in!

Veel te snel is het al half tien en de familie heeft morgen ook weer allerlei plannen. We nemen afscheid tot volgende week en Rick brengt hen terug naar hun hotel. Dit soort gezellige bijeenkomsten met onze broers en zussen gebeuren zo weinig.  Dat is wel een heel groot nadeel van zo ver uit elkaar wonen!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke dag. Pindakaassaus ken ik niet, lijkt me heel apart over ijs.
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Wat een gezellige dag met zoveel familie om je heen!

Unknown zei

Leuk om de naam Juliette te lezen. Onze do hier heet ook zo! Gezellig zo hè met familie!

Unknown zei

Oops, dochter

Anja zei

Gezellig dat je broer met zijn gezin er waren. Heerlijk dat zwembad, ik heb daar ook altijd zo van genoten in Reston.
Wij genieten hier van een hitte golf en ik geniet van mijn intex zwembad in de tuin. Zonder zwembad is het op dit moment niet te houden buiten in de tuin. Veel mensen zitten binnen met alles dicht en de ventilator aan....niet mijn ding.

Petra zei

@Anja - Ik heb het ook nog nooit geprobeerd maar men vond het lekker

@Petra - Ja, dat gebeurt maar zo zelden

@Unknown - Zeker gezellig!

@Anja - Nee, dat zou ook mijn ding niet zijn. Maar ik ben wel dankbaar voor de airco hier!