Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 11, 2019

Over een rustige dag en een avondje uit met een vriendin

Als ik om kwart voor acht wakker word is Rick al op weg naar Starbucks voor ons ontbijt. Ik blijf nog even liggen en kleed me dan in sportkleding. Het duurt een uur voor Rick terug is! De Starbucks was druk en hij moest benzine tanken.


Dit keer heb ik een lekkere warme koffie en natuurlijk weer de egg bites. Rick maakt zich klaar om naar zijn vader te gaan en we vertrekken tegelijkertijd. Ik stap op de tweede verdieping uit en vind de elliptische machine gelukkig onbezet.

Een of andere idioot heeft de thermostat op 81F (27C) gezet en het is superwarm! Gelukkig voel ik al snel wat koelere lucht als ik de thermostat op air conditioning zet. Van zulke warmte tijdens het sporten word ik niet goed!

Halverwege het uur komt er nog een vrouw sporten en tegelijkertijd zijn we klaar. Zij vraagt hoe vaak ik sport en is onder de indruk als ik bijna iedere dag antwoord. Ze zegt dat ze me dan misschien morgen weer zal zien en dan nemen we afscheid.

Boven op de kamer kleed ik me in bikini en ga weer naar beneden. Dit keer voor het zwembad, wat lekker warm is, en de hot tub. Ik zou het er lang kunnen volhouden, maar ik wil voor de lunch bij Carol's huis zijn.

Muskegon is eindelijk ook modern en er rijden een paar Ubers rond. Ik roep er een en word door Kristina opgehaald. Zij is een gezellige klets en voor ik het weet zijn we in Northern Shores bij Carol's huis.

Rick en Dad zijn heel serieus bezig met van allerlei financiele zaken voor na Dad's overlijden. Ik vermaak me wel met mijn laptop en telefoon.

Als ze klaar zijn maken we lunch. We hebben gisteren mini komkommertjes (waar ik dol op ben!), tomaten en in reepjes gesneden driekleurige paprika gekocht. Daarvan maken we een salade. Als protein heb ik sardientjes meegenomen waar Dad ook dol op blijkt te zijn.

Nu zijn de blikjes maar klein dus als ik het met hem deel heb ik meer proteine nodig. Gelukkig hebben we nog gerookte zalm en ham over van gisteravond. Ik moet zeggen, het is een heel smakelijke lunch!

Eigenlijk wilde Dad nu direct naar zijn huis om Rick verder dingen te laten zien daar. Hij voelt zich echter erg moe en gaat eerst een dutje doen. Dat dutje loopt uit tot een flinke dut en Rick en ik vragen ons af of we hem wakker moeten maken. We doen dat toch maar niet want hij zal de rust wel nodig hebben.

Als Dad wakker is gaan we naar zijn huis en daar neemt Rick wat foto's. We hebben Bobo mee en die is heel blij weer even in zijn huis te zijn. Hij vindt het minder als hij daarna in de van moet blijven als we naar de bank gaan.


Onderweg stoppen we even bij het graf van Ricks moeder. Het is onvoorstelbaar dat het alweer 17 jaar geleden is dat zij overleed, Dad wil dat een deel van zijn as hier wordt uitgestrooid, al mag dat eigenlijk niet. Rick en zijn vriend Brent hebben al het plan dit samen in het donker te gaan doen. Het is al jaren iets waar we over grappen, maar nu komt het vrij dichtbij. Hoe gaan ze dit tegen de begraafplaats regels in doen?

Bij de bank bespreken Rick en zijn vader hoe de opbrengsten van verkopen van de auto's en huis e.d door Rick en Lisa gedaan op een rekening gezet kunnen worden. Ricks vader heeft een trust opgezet en dat is hoe het gedaan zal worden, Ze hoeven er geen aparte rekening voor te openen. Intussen kleur ik een heel leuke plaat in op mijn telefoon.

Dan rijden we naar Staples waar Dad en Rick nieuwe inkt voor de verschillende printers halen. Bobo en ik blijven in de van wachten. Het is zo'n schattig hondje met een flinke persoonlijkheid!

Terug thuis is Carol al bezig aan het avondeten. Daarbij heeft ze gedacht aan het dieet van Rick en mij. We smullen van varkenshaas, asperges en een gemengde salade.

Na het eten komt Tammy me halen voor een avondje uit. We gaan eerst naar Booyah's voor een lekkere bloody Mary. Vervolgens neemt ze me mee naar Rad Dad's Tacos and Tequila Bar. Daar hebben ze verwarmde igloo's buiten staan.

We bestellen een drankje, voor mij een soort margarita met komkommer en jalapeno's, en gaan in een van de igloo's zitten. De stoelen zijn echter metaal en ijskoud! We nemen even een selfie en gaan dan toch maar binnen in de warmte zitten.

Als laatste gaan we naar een wijn bar, Smash, tegenover mijn hotel. Daar genieten we van een wijntje en een plankje met charcuterie en kaas. De tijd vliegt en het loopt al tegen elven als ik de hotelkamer binnenloop. Tot mijn verbazing is Rick er nog niet. Hij komt niet veel later binnenlopen en heeft de avond met zijn tante (van Ricks leeftijd) en haar man doorgebracht.

We gaan heel snel slapen, want morgen is de laatste volle dag dat we hier zijn en Rick en Dad hebben nog van alles te doen.

6 reacties:

Anoniem zei

Sterkte! Vooral voor Rick. Valt niet mee om dit allemaal te regelen met je vader. Aan de andere kant wel fijn dat het nu nog kan en dat je schoonvader dat ook accepteert! Mijn schoonvader wilde dat niet echt en stak z'n kop in het zand.
Groet, Annebep

Petr@ zei

Lekker een zwembad bij het hotel. Goed om je spieren een beetje warm te houden.

Ik zou me niet zo druk maken om het uitstrooien. Niemand ziet dat toch? Een andere optie is misschien iets waar wat as in zit te plaatsen bij de grafsteen.

Gezellig een avondje uit met een vriendin!

Anja L. zei

Wat fijn dat Rick alles goed kan regelen met zijn vader. Het lijkt me wel moeilijk om te doen.
Als dat uitstrooien in het donker gebeurt ziet niemand dat toch?
Wat een gezellige avond heb je gehad.

Anoniem zei

Het is moeilijk maar toch fijn te weten dat je je vader nog kunt helpen met het afhandelen van allerlei zaken.Zie het als een soort quality time. Een herinnering hier aan zal je altijd bij blijven.
Bij een plotseling overlijden, zoals bij mijn moeder ,mis je dat gewoon.
Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd.
Groetjes en liefs ,
Wil

Marion2 zei

Wat fijn en goed dat Rick dit allemaal met zijn vader kan regelen.
Best ingewikkeld en veel werk, lijkt me.

Mooie grafsteen heeft je schoonmoeder. Vooral de tekst.

Een klein foutje: thermostat moet zijn thermostaat.

Sterkte met alles.

Petra zei

@Annebep - Hetzelfde met mijn ouders, maar Ricks vader is altijd al een realist geweest

@Petra - Ze zullen het willen begraven anders spoelt regen het weg, maar het zal wel goed gaan.

@Anja - Nee, maar je zult wel kunnen zien dat er iets begraven is. Maar misschien let men niet zo nauwkeurig op.

@Wil - Inderdaad is het fijn om alles zo te regelen. Mijn schoonvader hoeft zich er nu niet meer druk om te maken.

@Marion - Ik denk dat dat autocorrect was, die die ene a weghaalde, soms is dat heel ergerlijk. Met proteine ook, moet ik het wel 3 keer opnieuw typen voor het er met een e aan het einde blijft staan.