Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 31, 2019

Over ijskou en een gezellig happy hour

Als ik wakker word zie ik staalblauwe lucht buiten. Echt zo'n lucht zonder enig spoor van vochtigheid, die we hier vaak krijgen als het ijskoud is. En dat is het, het vriest 14 graden en het voelt als -18.

Zin om mijn warme bed uit te komen heb ik dan ook niet en ik blijf nog een tijdje op mijn telefoon liggen lezen. Maar ja, in bed blijven is geen optie dus net na achten sta ik toch maar op. Rick komt rillend boven na zijn ochtendwandeling met Orion.


De warme koffie smaakt me goed en ik pocheer een ei met uit Michigan meegebrachte geraspte Goudse kaas en snijd een tomaat op als ontbijt. Zin in de elliptische machine heb ik vanochtend niet. Ik besluit mijn passen hardlopend op de plaats bijeen te krijgen.

Intussen kijk ik toe hoe allerlei vogels komen eten bij ons vogelvoederhuisje. Het is een drukte van jewelste met dit koude weer. Een hele groep musjes komt eerst en ik weet dat die ook honger hebben, maar ik vind ze niet zo mooi als de andere vogels.

Gelukkig komen er ook spechtjes, vinkjes, meesjes en mevrouw en meneer Kardinaal op af. Die twee laatsten zijn te herkennen aan hun tikkende geluid. Binnenkort gaan ze weer zingen en dat kondigt dan voor mij altijd de lente aan. Ik vind het zulke mooie vogeltjes, kleur in de sneeuw.
Mevrouw en meneer Kardinaal 

Iets meer dan een uur later heb ik mijn 10000 stappen bijeen. Tijd voor wat administratie want opeens krijg ik een aantal aanvragen voor rondleidingen. Jammer genoeg zeggen sommigen dan ook weer af, maar de interesse is er.

Met deze kou wil ik alleen maar soep als lunch en ik hoop dat ze bij Whole Foods de Italian wedding soep hebben. Die is koolhydraatarm en heeft bijna geen suikers. Het is moeilijk koolhydraatarme soepen te vinden, tenzij je ze zelf maakt. De soep is er niet warm, maar ik neem er een bak van mee om thuis op te warmen.

Ook daar doe ik weer geraspte Goudse kaas in. Wat zou ik graag willen dat we die hier ook zouden kunnen krijgen. Geen enkele kaas smelt zo lekker als Goudse kaas. Het smaakt me allemaal heel goed en warmt lekker op.

Na het eten bel ik Katja op. Zij heeft wat gezondheidsproblemen en dan is het fijner om eens aan de telefoon te praten in plaats van sms-en of Facebooken. Jammer genoeg is heeft Katja slecht bereik dus ik moet me echt concentreren om te horen wat ze zegt. We praten voor meer dan een half uur en het is zoveel beter dan die enkele sms. Als Katja lunch wil gaan eten klikken we weer weg (ophangen doen we toch tegenwoordig niet meer, meestal).

De rest van de middag lees ik in mijn spannende nieuwe boek van Barbara Freethy. Zij schrijft zulke spannende mystery romantische boeken, iedere keer word ik er weer in meegesleept. Ik had ook het plan meer van The Marvelous Mrs. Maisel te kijken, maar ik kan dit boek niet wegleggen.

Rond kwart over vijf roep ik een Uber om naar Red Galanga te gaan voor ons maandelijkse happy hour met de dames uit de buurt. Dit keer verwacht ik zes anderen en vraag om wat tafeltjes bij elkaar te zetten.

Met een hete sake wacht ik op de eerste dame. Dat is Laura en we praten gezellig tot Suneeta en haar dochter Shalini komen. Shalini is Saskia's leeftijd en zo'n leuke jong volwassene! Ik ben even bang dat zij zich gaat vervelen tussen al ons veel oudere dames, maar niets is minder waar.

Susan volgt al snel en dan Marielle en Chris. We bestellen wat te eten, voor mij de sashimi, en het gesprek is zeer geanimeerd. Gewoonlijk vertrekt iedereen voor zevenen, maar het is al half acht voor we afscheid nemen.

Een zeer succesvol happy hour dus en iedereen bedankt mij weer voor het organiseren. Dit is het makkelijkste ooit, ik zet een evenement op Facebook en wie kan komt. Geen moeite, maar iemand moet het initiatief nemen.

Chris brengt me naar huis en we spreken af volgende week samen te gaan eten. Rick wacht me al op en we kijken de achterstallige afleveringen van The Big Bang Theory. Het blijft een leuke serie, jammer dat dit het laatste seizoen is.

Nog een superkoude nacht en dan wordt het hopelijk alweer warmer. Ik zou echt niet noordelijker kunnen wonen.

7 reacties:

Petr@ zei

Heerlijk om zo op te gaan in een boek! Ik kan dat ook zo hebben soms. Alleen niet zo handig als ik nog allerlei taken moeten doen, ha ha.

Gezellig weer die happy hour. En een mooi aantal, dan spreek je elkaar ook allemaal echt.

Wat vervelend dat Katja gezondheidsproblemen heeft. Hopelijk gaat het gauw over. Zijn ze al helemaal gesetteld in hun huis?

En hoe is het met je schoonvader en Carol, zo in die enorme kou?

Anja L. zei

Ik ben ookgek op lezen, gisteren naar de bieb geweest en een boek gehaald. Ken je de ‘Womens murder club’ boeken van James Patterson. Er zijn nu 17 delen van. Ik had ook nog boeken op mijn e-reader maar ik had zin in een echt boek��.
Wat is het koud bij jullie zeg, hier werden we ook weer wakker in een witte wereld maar het is maar net onder 0 graden. Wij gaan vanmiddag lekker naar het strand, even uitwaaien.
Fijne vrijdag!

Tineke zei

Wij zijn aan het legpuzzelen geslagen ook gezellig met dit weer.
Wanneer gaan jullie bij Katja kijken? vervelend als ze niet helemaal lekker is.
Vandaag al 4 ambulances met loeiende sirenes gezien, het is verradelijk weer met de gladigheid en nieuwe sneeuw.

Marion2 zei

Bizar hoe koud het is geworden in de VS. Het was hier zelfs
op het journaal. Wel prachtige beelden van Chicago.

Wat een prachtige vogeltjes toch, die kardinaaltjes.
Vind die kuifjes zo aandoenlijk. In onze tuin zie ik
soms kuifmezen, ook leuk.

Irene zei

Ik ben ook gek op lezen en heb vorige week voor mijn verjaardag dag de complete serie boeken van Outlander gekregen! Ik denk zo'n 7000 pagina's lees plezier!!!

Petra zei

@Petra - Katja zei dat ze wel helemaal in het huis zijn, maar het is nog een "work in progress" qua gezellig maken e.d. Met mijn schoonvader en Carol gaat het gelukkig goed. Ze hoefden er weinig uit en nu wordt het weer warmer.

@Anja - Ik heb nog nooit iets van James Patterson gelezen. Moet toch eens verandering in komen.

@Tineke - Orion laat het nog niet toe dat ik lang aan iets bezig ben dus de kleur app is perfect. We gaan niet eerder dan half maart naar New Jersey, want daarvoor zijn er nog een paar reisjes.


@Marion - Die kardinaaltjes zijn mijn favoriete vogeltjes hier.

@Irene - Gek genoeg is het me nog niet gelukt in die Outlander series te komen. Ik heb het een paar keer geprobeerd.

Karin zei

Dank je wel voor de aanbeveling van Marvelous Mrs. Maisel.
Ik heb net de trailer gekeken en toen ik zag dat deze van de makers van Gilmore Girls is, was ik al om.