Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 17, 2019

Over cadeautjes inpakken en kerstkleinigheidjes naar de buren brengen

Als Ricks wekker om zeven uur gaat vraag ik waarom hij zo vroeg op moet. Het voelt namelijk veel vroeger dan zeven uur. Morgen en overmorgen moet ik nog vroeger op dus ik sta ook meteen maar op om eraan gewend te raken. 

Buiten is er een dichte mist en alweer ben ik blij met de kerstlichtjes. Wat een donkere dagen voor Kerst hebben we zo! Ik ben blij dat er verder tot na Kerst geen regen meer voorspeld wordt. Ik heb er meer dan genoeg van. 

Rick vertrekt naar zijn werk om verder te studeren voor zijn examen donderdag. Ik ga naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Ik ben zoals altijd weer blij als dat achter de rug is. Gelukkig heb ik bijna geen last van mijn voet, maar het blijft me toch bezighouden dat er een scheurtje in die pees zit. Na de feestdagen moet ik denk ik toch maar voor die injectie gaan, hoe duur ook. 

Op weg naar Roll Play om mijn lunch op te halen rijd ik langs een van de meest hilarische tuinversieringen in de buurt. Het is natuurlijk zo lelijk als het maar kan, maar ik moet iedere keer weer lachen als ik die Kerstman op zijn wc pot slee getrokken door flamingo's zie.
Het is druk bij Roll Play en geen plaats om te zitten. Ik neem mijn pho dus mee naar huis en geniet er daar van. Het is precies het goede eten op deze koude, mistige dag. Ik vind deze pho lekkerder dan die van Viet Aroma en ze hebben shiratake noedels, die een laag koolhydraatgehalte hebben.
Het is inmiddels half twee en ik draag mezelf op tot drie uur cadeaus in te gaan pakken. Daarna kan ik twintig pakjes onder de boom leggen en ben ik klaar met het inpakken van Ricks cadeaus behalve de stocking stuffers. Dat geeft toch wel een fijn gevoel.
Saskia en Justin komen en Saskia gaat meteen naar boven om aan haar allerlaatste essay voor scheikunde te werken. Na vanavond is ze echt helemaal klaar met VCU! We zijn allemaal benieuwd waar ze verder zal gaan studeren.

Omdat een aantal van de buren deze week al op vakantie gaan naar hun kerstbestemming breng ik vanavond de jaarlijkse stroopwafels (door hen allemaal uitgesproken als "stroepwaffel") en kerstboomversiering rond.

De stroopwafels worden altijd in dank ontvangen en de kerstboomversieringen zijn dit jaar grappige kaboutertjes. Bij een van de families krijg ik een briefje met "Your the best" van hun zevenjarige, zo lief!

Ray en Jennifer nodigen me binnen voor een drankje en voor ik het weet zit ik er bijna een uur. Ook bij de andere buren is het even kletsen dus het duurt een paar uur voor ik terug thuis ben. Slechts twee families waren niet thuis en die probeer ik vrijdag nog wel even.
Tegelijkertijd met Rick loop ik ons huis weer binnen. We bestellen Thais eten om te laten bezorgen want Rick wil vanavond ook zoveel mogelijk studeren. Saskia en Justin kunnen op dat menu ook veganistische dingen vinden.

Na het eten trekt Rick zich terug om te studeren en ik kijk weer eens kerstshows. Ik ga zeker bijtijds naar bed want morgen komen mijn zus, neefje en nichtjes al heel vroeg aan uit Boston.

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke versiering op de stroopwafels.
Gezellig dat je zus en haar kinderen komen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Wat een leuke cadeautjes voor de buren. Sowieso een leuke traditie!

Je zult wel blij zijn dat alle cadeaus ingepakt zijn. Ziet er erg gezellig uit zo onder de boom.

Heel veel plezier met je zus en kinderen!

Marion2 zei

Drukke tijden, Petra. Wat een leuke cadeautjes had je voor de buren.
Ik wil ook zo'n buurvrouw!

Sally zei

Gezellige versieringen zo in je huis, leuk die Disney-boom op je keukentafel en alle ingepakte kadootjes onder de boom. Ziet er echt feestelijk uit. En idd attent die aardigheidjes voor de buren. Maakt het persoonlijk en een leuke buurt.

Petra zei

@Anja - Ze kwamen alleen wat later.

@Petra - Dank je wel!

@Marion - Ja, voor Kerst is altijd druk en dan is het opeens voorbij

@Sally - De andere buren brengen ook altijd wat, het is al zolang we hier wonen traditie.