Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 29, 2019

Over een tweede kerstviering en een gezellig weekend met Katja en Kevin

Zaterdag

Vannacht rond twee uur kwamen Katja en Kevin aan. Dat mochten Rick en ik goed weten want Orion blafte zeker een uur lang. Toch staan we net voor achten op. We hebben beiden koffie nodig en gaan die meteen maar bij Starbucks halen. 

Tegen half elf zijn Katje en Kevin ook van de partij. Zij maken eerst de dozen met hun pyjama's erin open en dan het Santa cadeau en wat in hun stockings zit. Wij geven Katja o.a. een Fitbit Versa 2 en Kevin programmeerbare lichtschakelaars. Beiden zijn er erg blij mee. Verder is er chocola en ieder een flesje likeur. 

Voor de brunch maakt Rick zijn befaamde omeletten gevuld met drie kleuren paprika, ui en gerookte zalm. We laten het ons goed smaken en dan beginnen Katja en Kevin aan de cadeaus onder de boom. Ook daar schieten we in de roos bij beiden. Dat is altijd even afwachten. 

Van hen krijgt Rick een bar tap met zijn foto erin gegraveerd waar hij zijn speciale bieren op kan schrijven. Zo leuk en persoonlijk, Rick is er heel blij mee. Ik ben ook zeer te spreken over mijn cadeautje, een kleine microscoop waarmee ik ook foto's via mijn telefoon kan nemen. Ik ben heel benieuwd.

Natuurlijk krijgen Django en Zorro ook cadeautjes en Orion vindt dat maar niets. Gelukkig zijn er ook snoepjes voor hem en daarvoor is hij extra braaf. Jammer genoeg vliegen de honden elkaar ook af en toe flink in de haren. Kevin krijgt daardoor een schram op zijn arm. 
Als alles uitgepakt is kleden we ons in lentekleding want het is inmiddels maar liefst 17 graden buiten! Terwijl Katja en Kevin hun douches nemen gaan Rick en ik naar het Pan Am winkelcentrum. Daar brengen we een aantal dingen om terug naar Amazon te sturen naar de UPS Store, kopen eten voor Saskia's katten bij PetValu en bij Plaza Arts stiften om op schoolbord te schrijven, zodat Rick dat op zijn nieuwe biertap kan doen.

Rick heeft voor zijn verjaardag een cadeaubon voor Caboose Brewery gekregen. Katja en Kevin vinden brouwerijen leuk dus we gaan daar ons "happy hour" houden. Voor mij is er wijn en de anderen genieten van de bieren.

Omdat we ook wel wat willen snacken bestellen we de gefrituurde augurk en hommus. Die augurken plakjes zijn zo lekker dat het schoon opgaat. Ook de hommus is zeer smakelijk. Het wordt erg gezellig en pas als het al donker is gaan we huiswaarts.


Daar wordt met vereende krachten het tweede Kerstbuffet in elkaar gezet. We hebben weer allerlei lekkers. Ik dek de tafel nogmaals gezellig met onze kerstborden terwijl de anderen de hapjes warm maken en kaas-, vlees- en visschotels samenstellen.

We genieten van elkaars gezelschap en tafelen lekker lang door. Dit keer gaat vrijwel alles op. Katja en ik smullen van de kaviaar en blini's. Na het eten kijken we A Dog's Journey. Leuke film, al moet ik soms een traantje wegpinken.

Zondag

Het weer is helaas helemaal omgeslagen. Het is mistig en miezerig als we opstaan. We haasten ons voor warme koffies naar Starbucks. Het plan is om als ontbijt crepes te eten, maar Katja en Kevin slapen zo lang uit dat Rick en ik ze maar op gaan halen om thuis op te eten. Crepe Amour heeft zeer authentieke crepes. Ik neem altijd die met gerookte zalm, rucola en mascarpone.
De rest van de ochtend luieren we wat. Ik doe halfslachtig een half uur op de plaats hardlopen. De afgelopen paar dagen kreeg ik mijn tienduizend stappen niet bijeen, maar morgen ga ik er weer voor. Na Nieuwjaarsdag zal er weer volop gesport worden door ondergetekende. 

Voor een late lunch gaan we naar Zoe's Kitchen. Katja beklaagt zich erover dat ze in hun omgeving nergens restaurants met gezond eten hebben. Het is allemaal Italiaans en Mexicaans. Wij hebben inderdaad mazzel met de diversiteit aan restaurants in ons gebied. 

Terug thuis vertrekken we naar de basement. We hebben nieuwe Jackbox spellen op de XBox en spelen een aantal rondes van alle spellen, behalve een die ons niet leuk lijkt. Het is erg lachen geblazen! 

De tijd vliegt dan ook en voor we het weten is het tijd voor Katja en Kevin om terug naar New Jersey te gaan. Het is zo leuk dat Kevin er ook echt helemaal bij hoort. Rick en hij zijn goede vrienden en hebben veel interesses gemeen. De volgende keer dat we ze zien is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaan wij dan weer eens hun kant op.

Het miezert nog steeds en dat levert wel een mooi plaatje op met de kerstlichtjes en regendruppels. Rick en ik hebben geen zin om nog ergens heen te gaan en maken een bordje met overblijfselen van gisteravond als avondeten.
We gaan vanavond weer een leuke film kijken en dan op tijd naar bed. Ik wil terug in mijn ritme van vroeger naar bed en vroeger opstaan. 

Voor degenen, die zich afvragen hoe het in Houston gaat met Justins moeder is het nieuws helaas slecht. Er is geen hoop meer en morgen of overmorgen wordt ze van de beademing gehaald. De begrafenis zal midden volgende week zijn. Saskia en Justin zouden morgen terugkomen, maar nu wordt dat de negende. 

Het is fijn dat Saskia er is om Justin te steunen en ze vindt het ook fijn om Justins moeder toch nog gezien te hebben al wist die niet dat Saskia er was. Een heel trieste situatie dus en ik ben er nog banger voor teken door geworden. 


6 reacties:

Reny zei

Zo te lezen hebben jullie ook van het bezoek van Katja en Kevin genoten, leuk zo'n bezoek aan de brewery. Als wij in de USA zijn proberen we daar ook minimaal één keer langs te gaan, lukt niet altijd.

Ik vind die Kerstborden zoooo mooi!

Geniet van de jaarwisseling en alvast alle goeds voor 2020 !

Petr@ zei

Wat een leuke dagen met Katja en Kevin. En inderdaad fijn dat Kevin ook zo goed bij jullie gezin past.

Maar wat een vreselijk nieuws over Justins moeder, al was ik er wel bang voor. Ook heftig voor Saskia omdat ze pas net de familie ontmoet heeft. Veel sterkte voor haar en Justin!

Sophie zei

Wat verdrietig van Justin's moeder. Sterkte aan Saskia ook.

Anja L. zei

Wat een gezellige dagen hebben jullie met elkaar gehad.
Maar wat een triest nieuws voor Justin en Saskia! Zijn moeder zal niet erg oud zijn.
Ik wens hun veel sterkte de komende tijd. Wat een waardeloos begin van een nieuw jaar zeg.

Hester zei

Dat klinkt als een heerlijk weekend met z'n vieren. Fijn dat Katja zo gelukkig is met Kevin, en helemaal dat hij zo goed bij jullie gezin past! Gezellig om mee te kunnen genieten via de blogs!

Heel veel sterkte voor Saskia en Justin! Heel verdrietig nieuws, een vreselijk begin van 2020. Dit verhaal heeft mij ook weer herinnerd aan de gevaren van een tekenbeet. Het zijn van die waarschuwingen waar we mee op groeien en weten waar we op moeten letten, maar toch verdwijnt het te vaak naar ons achterhoofd.

Petra zei

@Reny - Dank je wel voor jullie hetzelfde!

@Petra - Dank je, ze hebben vandaag afscheid moeten nemen.

@Sophie - Dank je.

@Anja - De moeder was jonger dan ik :(. Jij weet als geen ander hoe het zo jong verliezen van nabije familie voelt.

@Hester - Het is afschuwelijk wat een tekenbeet teweeg bracht. Helaas is ze vandaag overleden.