Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 25, 2019

Over Kerstavond en Kerstdag

Kerstavond

De zon schijnt vrolijk en dat maakt het opstaan altijd stukken makkelijker. We besluiten om een Starbucks ontbijt te halen en dan ook gelijk de door Rick bestelde Engelse pasties op te halen bij Pure Pasty. 

Er zijn veganistische voor Saskia en gewone voor Rick. Ik vind ze lekker maar veel te zwaar dus eet er dit jaar niet van. Onderstaande foto heb ik genomen vanwege het humoristische dat op het glas tikken de pasties bang zou maken.  

Weer thuis begin ik aan mijn cardio en kijk intussen waar in de wereld Santa Claus is met pakjes uitdelen. NORAD, onderdeel van het Amerikaanse leger, houdt dat ieder jaar bij en het blijft grappig.


\
Intussen hebben de vogels en de eekhoorns onze vogelvoeders aan het raam weer ontdekt. Orion had deze eekhoorn niet door want gewoonlijk doet hij er alles aan om ze weg te jagen.

Nadat ik mijn stappen bijeen heb neem ik mijn douche en kleed me dan alvast feestelijk voor de kerstviering. Mijn topje heb ik van verre besteld en ik vind het erg leuk staan met een goudkleurig sjaaltje dat ik nog had. Zelfs mijn oorbellen, strikjes net als op de kerstcadeaus, passen er goed bij. 

Op weg naar huis neemt Rick onze lunches mee, Ik eet de bloemkool rijst bowl van Zoe's Kitchen buiten op de stoep op. In de zon is het ronduit warm al is het maar 15 graden. Ik blijf tot drie uur van het zonnetje genieten en dan verdwijnt hij achter de huizen.
Tijd om de tafel te dekken voor ons Kerstbuffet. We zijn maar met zijn drieen, maar maken het toch sfeervol met onze speciale kerstborden. Opeens komen we erachter dat we vergeten zijn mini krabcakejes te kopen en gaan gauw naar Whole Foods daarvoor. Onderweg worden we op een prachtige zonsondergang getrakteerd.

Ricks traditionele Kerstbuffet bestaat uit vleeswaren, kazen, vis, rauwkost en een aantal warme hapjes. Saskia heeft behalve de pasty ook veganistische gehaktballen, kaas en hummus. We smullen er alle drie van en het is erg gezellig zo. 

Na het eten maak ik mijn gewoonlijke filmpje van alle huizen met kerstverlichting (m.u.v. een). Jammer genoeg heeft Blogger een limiet voor de grootte van video's dus de langere en meer gedetailleerde versie krijg ik niet geplaatst.

Na het eten pakken we eerst de pyjama's onder de boom uit. Traditie is dat we op Kerstavond allemaal een nieuwe krijgen. Voor Rick heb ik een broek met Donald Duck erop en voor Saskia een warme fleece zwart-witte broek met sneeuwvlokken. Ik krijg van Rick mijn gewenste lekker warme pyjama om in huis te dragen want in bed zou ik hem te warm vinden, maar ik heb het vaak zo koud in huis.

We verkleden ons snel in de pyjama's en gaan dan de cadeautjes onder de boom in de voorkamer openen. Die komen van onze zussen. Ook mijn Canadese broer heeft er een paar gestuurd. Ik word verwend met een heerlijk warme sjaal waar ook mijn telefoon in kan, een boek met tekenvoorbeelden en een riviertje voor mijn feeentuintje.

De anderen zijn ook zeer tevreden natuurlijk. Nu liggen er alleen nog een paar dingetjes voor Katja en Kevin, die dit weekend komen. De rest van de avond kijken we een nogal sinistere versie van A Christmas Carol.
Rond elf uur gaan we "Santa" spelen. We vullen elkaars stockings en die van Saskia. Ook de dieren worden natuurlijk niet vergeten. Ik zet nog de traditionele sneeuwpop kerstboomversiering voor Saskia's deur en dan is het bedtijd.



Kerstdag

We hadden ons allemaal voorgenomen lekker uit te slapen, maar om half acht zijn we alle drie klaarwakker. Traditiegetrouw gaat Rick het eerst naar beneden en zet thee en koffie. Als hij alles heeft klaargezet worden we naar beneden geroepen. 

Orion wacht keurig bovenaan de trap, maar zodra hij beneden komt kaapt hij zijn speeltje uit zijn stocking!
Santa Rick heeft deze twee stockings gevuld

Zoals altijd beginnen we met de stockings uitpakken. Gewoonlijk opent iedereen zijn of haar "Santa" cadeau om de beurt en dan gewoon allemaal tegelijk de rest van de stocking cadeautjes. Omdat we maar met zijn drieen zijn doen we alles dit keer om de beurt. Zo zien we hoe alles wordt ontvangen. 

Mijn Santa cadeau is een onderwater camera, die ik hopelijk volgend jaar een paar keer kan gebruiken. In mijn stocking zitten onder anderen dingen om keitjes mee te verven. Dat lijkt me leuk om eens te proberen. Ook krijg ik een Lego Parijs doos en een hanger om een glas wijn in het bad te kunnen drinken. Verder heerlijke bonbons van Cocoa Vienna. 

Als alles uitgepakt is gaan we ontbijt maken. Rick eet als enige kerststol, waarvan hij nog de laatste bij de Duitse winkel kon kopen. Saskia's veganistische kaneelrollen ruiken ook heerlijk, maar ik houd me ver van al het zoete en smul van een gebakken ei en gerookte zalm, onderwijl van een bloody Mary genietend. 
Wat zou er allemaal inzitten?


Orions favoriete cadeau is weer zijn enorme candy cane
Dan is het tijd voor de cadeaus onder de boom. Ook hier weer maken we van oudste naar jongste telkens een cadeautje open. Zo te zien is Rick heel erg blij met mijn keuzes voor hem, inclusief een paar die hij niet op zijn wenslijst had staan. Ook voor Saskia heb ik het goed gedaan. Alles valt in goede aarde.

Van Saskia krijg ik twee paar leuke oorbellen en een mooie lippenstift, die de hele dag blijft zitten. Ook Kai heeft zijn cadeautje gestuurd en dat is een cadeaubon voor Airbnb. Tegenwoordig kun je daar ook allerlei avonturen mee kopen dus Rick en ik gaan eens kijken wat we vinden. Via Facebook zijn Kai en Raquel vanuit Madrid heel blij met de Cocoa Vienna chocolade (wat een reis heeft die meegemaakt!) en de verrassing, die op Kai's rekening staat.

Mijn Santa Rick heeft zeker heel erg voor mij in de bus geblazen! Mijn kapotte Shark automatische stofzuiger wordt vervangen door een Roomba, die de beste recensies voor dierenhaar opzuigen krijgt.
Mijn Disney Pandora armband krijgt Knabbel en Babbel erbij en in de keuken pronkt nu een Echo Show, die ik allerlei opdrachten kan geven. Ik ben er super blij mee!

Rick en ik besteden daarna wel uren aan onze Arlo camera's erop te krijgen. Dat lukt maar niet dus we moeten daarvoor een expert bellen want het is wel heel handig als we via die Show kunnen zien wie er op de stoep staat.



Mijn laatste cadeau is deze draagbare elliptisch machine, zodat ik waar dan ook kan sporten, onder anderen 's zomers buiten op het deck

Na het uitpakken is het tijd om de pyjama's te verruilen voor gewone kleren. Ik doe nog eens een kersttopje aan. Ik vind het altijd zo jammer dat dat op 26 december opeens niet meer kan. Hoewel, vaak lap ik dat aan mijn laars, tenslotte is er in Nederland een tweede kerstdag.

Als lunch snacken we van de overblijfselen van het buffet gisteravond. Daarna spelen we de hele middag met onze "speeltjes". Dat is altijd zo fijn aan Kerstdag, niets hoeft. De kaarsen gaan aan en Roomba zuigt Orions en Flapjacks haar op.

Intussen kletsen we ook met de rest van de familie en bedanken voor onze cadeaus. Die van Katja en Kevin komen natuurlijk dit weekend. Katja is ook erg verwend door Kevin en Kevins ouders. Mijn broer BJ bellen we op zijn Echo Show en zo hebben we een leuke video call met zijn vieren.

Rick spreekt lang met zijn vader. Het goede nieuws is dat die zich de afgelopen weken heel erg goed voelt. Dad grapt dat het straks nog iets anders is wat hem het graf in krijgt en niet de kanker. Het is fijn om hem zo positief te horen.

De enige domper op alle gezelligheid is dat het heel slecht gaat met de moeder van Justin. De hartstilstand van begin deze week heeft haar hersenen zwaar beschadigd. Ze krijgt nog een MRI maar het ziet er niet goed uit. Saskia gaat morgen naar Houston om Justin tot steun te zijn.

Voor ons Kerstmaal hebben we drie gangen, althans Rick en ik. We beginnen met een krabcocktail met heuse Nederlandse cocktailsaus. Als hoofdgerecht maakt Rick tournedos met worteltjes en bloemkoolrijst voor ons en veganistische gehaktballen voor Saskia. Verder zijn de croissantjes ook veganistisch.

Dit tournedos recept is van Bobby Flay en zeer smakelijk!

Als toetje hebben we mini desserts van Whole Foods. Een roomsoesje voor mij en mini chocoladecake voor Rick, Saskia smikkelt van een dessert met chocola en pindakaas. Het is een lekkere afsluiting van deze prachtige Kerstdag.

Het was zo gezellig met Saskia, die natuurlijk ook erg bezig is met Justin en zijn moeder (wij ook natuurlijk). Het is zo goed om te zien dat ze nu sterk genoeg is om haar vriend steun te verlenen in zijn moeilijke tijd. Dat zal zeker niet makkelijk worden. Wij zijn heel trots op haar!

3 reacties:

Anja L. zei

Wat een gezellige dagen waren dat. En wat zijn jullie lekker verwend.
Maar wat triest voor Justin. Sterkte allemaal hiermee.
Wij vieren tweede kerstdag straks bij mijn ouders, het zal een vreemde middag en avond worden.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Wat fijn dat Saskia, ondanks de droevige omstandigheden, toch bij jullie kon zijn.
Jullie zijn allemaal weer goed verwend en de maaltijd zag er restaurantwaardig uit.

Zo'n mooi kerstservies heeft wel wat (ik ben altijd erg trots op het mijne, haha).
Natuurlijk kun je je kerstkleding op Tweede Kerstdag dragen :). Ik vind je blouse
erg feestelijk.

Petr@ zei

Wat een heerlijke dagen zo met z'n drieën en wat een mooie cadeaus heeft iedereen gekregen.

Maar wat triest voor Justin en zijn familie. Fijn dat Saskia naar hem toe gaat en hem bij kan staan.