Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 13, 2019

Over Saskia's scheikunde graduation

Het is weer rotweer als we opstaan. Zo ongewoon voor hier al dat sombere, ik kan niet zeggen dat ik er blij mee ben. Rick heeft mijn koffie al klaarstaan en ik pocheer een ei en heb daar komkommertjes bij. 

Dan is het tijd voor mijn cardio op de elliptische machine. Dat uur gaat best snel en Rick werkt intussen aan iets wat hij vandaag voor zijn werk moet inleveren. Omdat hij daaraan verder moet beloof ik naar Richmond te rijden.

Voor we dat doen pakken we in en halen salades van Subway voor onze lunch. Ik blijf die erg lekker vinden en minder duur dan van andere restaurants. Die eten we thuis op en doen Orion dan in zijn bench. Door de stromende regen begin ik de 160 kilometer lange rit naar het zuiden. 

Gewoonlijk duurt die een uur en drie kwartier, maar vandaag is er natuurlijk ook vreselijk verkeer want men kan niet rijden in de regen. Je wilt niet weten hoeveel gevaarlijke dingen ik onderweg zie! Vooral de vrachtwagens rijden onverantwoord hard. 

Als Richmond naderbij komt slaak ik dan ook een zucht van verlichting! Dit weer doet me toch al niet goed voelen met veel pijn en zo geconcentreerd rijden maakt me doodmoe. Maar Rick heeft zijn project af dus het was het helemaal waard. 
Tijdens het rijden is er een ramp met mijn blouse gebeurd, een ware wardrobe malfunction! Die is helemaal opengevallen omdat de ene plek waar die samen werd gehouden met draad open is gesplitst! Ik kan zo niet naar de graduation! Gelukkig is er een Walgreens waar Rick een naaisetje koopt. Ik gebruik er een speldje van en naai met een nagenoeg zelfde kleur mijn blouse weer aan elkaar.

Hierdoor zijn we wat laat en zoeken gauw een parkeergarage. Een half uur voor de graduation zijn we bij de zaal en zien Saskia. Zij wijst ons waar Justin en haar andere vrienden zitten en wij nemen daar ook plaats. We zitten fijn vooraan op de tweede rij.

In het programma zien we tot onze verrassing dat Saskia cum laude is geslaagd en ook twee andere belangrijke examens heeft gehaald (dat wisten we natuurlijk wel). Er zijn maar weinig graduates dus de ceremonie zelf duurt maar iets meer dan een half uur. Natuurlijk moet ik weer een traantje laten bij het spelen van Pomp and Circumstance.


Als de ceremonie voorbij is gaan we naar een andere zaal waar punch en snacks te vinden zijn, Daar maken we ook kennis met Saskia's professors, die allemaal niets dan goeds over haar te zeggen hebben. Na de nodige foto's gaan Saskia en Justin terug naar haar appartement en Rick en ik naar het Marriott hotel om in te checken.

Het regent nog steeds en zal dat ook blijven doen. Inmiddels zijn Katja en Kevin ook op weg, zij zullen hier zijn voor de graduation morgen. Ze gaan bij ons thuis overnachten en hopelijk gaan we hier morgen met zijn allen brunchen.

Bij Saskia's appartement vinden we tot onze vreugde een parkeerplek vlakbij. We hebben cadeautjes voor Saskia's verjaardag en graduation mee. Voor haar verjaardag krijgt ze een nieuwe zoemlens voor haar fototoestel. Die komt met een driepoot, een tasje en wat filters. Saskia is er heel erg blij mee.

Maar haar grote cadeau is voor haar graduations, twee diploma's is natuurlijk niet niks. Saskia klaagt al een tijdje over haar telefoon. Ze houdt van foto's maken en de camera is niet goed en haar scherm is kapot. Haar gezicht als ze een iPhone 11 opent is dan ook een en al blijheid! Rick en ik hebben goed gescoord ook met de blauwgroene kleur.

Voor ons avondeten hebben we gereserveerd bij Postbellum, een heel gezellig restaurant. We kunnen tot ons genoegen voor het restaurant parkeren want het plenst nog steeds. Wat ben ik blij met mijn paraplu, zo een die inklapt zodat de buitenkant droog is en de binnenkant nat.

Saskia en Justin en ik delen de spruitjes in soja en limoen saus, super lekker! Rick en ik genieten van een plankje met verschillende charcuterie. Daarna heb ik niet veel trek meer dus ik bestel een salade met garnalen. Saskia en Justin nemen veganistische gehaktballen en Rick ook een garnalengerecht. We zijn allemaal zeer tevreden met onze keuzes.

Na het eten zetten we Saskia en Justin af bij Saskia's appartement en gaan dan terug naar het hotel. Daar is een gezellige bar waar we een drankje bestellen en ik dit blog afschrijf. Morgen weer een drukke dag dus als mijn wijn op is is het slaaptijd!

8 reacties:

Sophie zei

Gefeliciteerd met Saskia! (nog met haar verjaardag ook). Wat een knappe dochter!

Petr@ zei

Vreselijk hè, rijden door zulk slecht weer. Kost zoveel energie.
Ik heb het al vaker gezegd, maar echt een knappe prestatie die Saskia heeft neergezet! Zo zie je maar dat alles op z'n plaats valt als je de juiste opleiding gevonden hebt.

Veel plezier vandaag. Leuk dat Katja en Kevin er ook bij zullen zijn.

Sally zei

Geweldig wat een mooie prestatie van Saskia. Met recht trotse ouders. Gefeliciteerd.

Sandrah zei

Van harte gefeliciteerd met Saskia. Natuurlijk met haar verjaardag, maar ook voor de super prestatie die ze heeft behaald!

Sandra

Petra zei

@ Sophie - ja we zijn extra trots na de wat moeilijke start

Petra zei

@Petra - alles is zeker op zijn plaats gevallen!

Petra zei

@Sally - dat zijn we zeker!

Petra zei

@Sandra - dank je wel!