Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 08, 2019

Over onze kerstboom omhakken en meer kerstversieringen

Zaterdag

We hebben onze wekkers voor half acht gezet want we willen er vroeg op uit om onze boom uit te zoeken en om te kappen. Met Orion in de van gaan we eerst door de drive thru bij Starbucks voor onze koffies en egg bites. 

We gaan dit jaar een boom uitzoeken bij Mayne's Tree Farm in Maryland. Die zijn een van de weinigen die nog bomen van meer dan twee meter hoog hebben. Na drie kwartier zijn we in Buckeystown, Maryland, en rijden het erf op. 

Het is goed dat we vroeg zijn want de parkeerplaats staat al bijna helemaal vol. Orion moet in de van blijven, honden zijn niet toegestaan op het land. We hebben geluk en kunnen gelijk met de tractor mee naar de velden. Daar hebben we keuze tussen Fraser firs (een inheemse boom uit dit gebied), Douglas firs en Concolor firs.

Wij gaan meteen naar de Fraser firs aangezien we die het mooist vinden. Laten we nu ook onmiddellijk tegen "onze" boom aanlopen! Hij is de juiste hoogte, mooi vol en de keuze is snel gemaakt. Dat gaat wel wat vlotter nu er geen vijf verschillende meningen meer aan te pas komen. 

We slepen de boom naar voren waar hij wordt uitgeschud en in draad gewikkeld. Op die manier kunnen we hem gewoon in de van leggen. Wat dat betreft is een minivan wel heel handig. Niks geen gedoe met touwen op het dak, nu er verder niemand achterin zit is er ruimte genoeg achter ons. 

We betalen en 35 minuten nadat we aankwamen vangen we de rit naar huis alweer aan. De snelste kerstboom omzaag actie ooit! Thuis doe ik mijn op de plaats hardlopen en Rick gaat de bladeren van het grasveld voor het huis blazen. 

Na salades van Panera als lunch te hebben gegeten halen we de rest van de voortuinversieringen van zolder. Natuurlijk werken er zoals ieder jaar een aantal dingen niet meer. Daaronder de grote sneeuwman naast ons huis en de verlichte candy canes in de "Santa" laarzen. 

Gelukkig biedt Home Depot uitkomst. Ze hebben een weliswaar andere sneeuwman dan die we hadden, maar deze is LED dus hopelijk gaat hij langer mee. Ook de candy canes hebben ze en zo staan de sneeuwpoppen allemaal weer in de tuin. 

Al met al gaat de middag zo snel voorbij dat we de rest morgen gaan doen. Ook is het nog wachten op de nieuwe houder voor de kerstboom dus we kunnen de boom nog niet opzetten. Hopelijk komt die houder, die de beste ooit zou moeten zijn, op tijd morgen om de boom tenminste in de kamer te kunnen zetten. 

Wij gaan ons netjes aankleden want we hebben een traditie op de dag dat we onze kerstboom halen om ergens sjiek te gaan eten. Vroeger was dat Russisch bij de Serbian Crown maar die is er helaas niet meer. Nu gaan we naar Cafe Renaissance hier in Vienna. 

Saeed, de eigenaar, kent ons al jaren en heeft een tafel midden in het gezellige restaurant voor ons. De chef is een vriendelijke Turk en ik krijg zelfs een hug van hem. Het valt Rick en mij op dat de meeste van de andere gasten op leeftijd zijn. Het is dan ook een beetje een ouderwets Europese cuisine restaurant. 

Het eten is voortreffelijk bereid en de bediening heel attent. Rick en ik beginnen met een tartaar van gerookte zalm. Dan heb ik de tong met haricots verts en Rick de filet mignon met spinazie. Als toetje krijgen we nog een glaasje port van Saeed en dan gaan we heel tevreden weer huiswaarts. 
Op de terugweg rijden we door de verschillende straten om wat kerstverlichting te bekijken. Het varken Hornsby is dit seizoen Rudolph de Red Nosed pig, die de slee van de Kerstman trekt. Het is overal zo gezellig brengt ons helemaal in de kerstsfeer. 
Zondag

Alweer staan we rond half acht op. Het vriest maar belooft weer een mooie dag te worden. Voor we ontbijt gaan halen gaan we nog even door de doos CD's, die we weg willen geven. Rick wil er toch nog een paar van behouden, maar het gros gaat naar anderen.

Tot onze verbazing hebben we heel wat Nederlandse vooral kinder CD's en die gaan naar een kennis met twee kleine meisjes. Verder heeft iemand in de buurt interesse in een aantal en de rest gaat morgen of overmorgen naar Good Will.

Bij Starbucks staat onze mobiele bestelling al klaar en zoals zo vaak spelen we op de terugweg wat Pokemon Go. Dan ga ik aan mijn cardio en Rick zet Minnie en Mickey in hun slee op de plank in de foyer. Ook hangt hij de grote verlichte krans buiten. Nu de boom nog en we zijn echt klaar.

We willen heel graag de film Last Christmas nog zien, maar die heeft nog maar een voorstelling per dag om tien voor elf. We gaan zelden zo vroeg naar de film maar het bevalt eigenlijk best. We vinden het een leuk verhaal met een onverwachte wending. 

Het is lunchtijd als we de bioscoop uitlopen en we besluiten in het food court ernaast te gaan eten. Ik wil het poke restaurant hier, Poki DC, weleens uitproberen. Sara vertelde dat zij het ook goed vindt en inderdaad zijn de keuzes ietsje anders maar niet minder smakelijk. Als ik in de mall ben ga ik hier zeker vaker eten. 

Nu we toch hier zijn gaan we ook Saskia's graduation cadeau meteen maar kopen. Zij krijgt een nieuwe telefoon van ons, die we bij de AT&T winkel kopen. Saskia wordt deze maand overladen met cadeaus want ze is woensdag ook jarig en natuurlijk met Kerst. 

De rest van de middag computeren we gezellig in afwachting van de kerstboomhouder. Die komt echter helaas niet voor het avondeten. We gaan Vietnamees eten en terwijl we smikkelen check ik Amazon af en toe en jawel, de stand wordt bezorgd!

Helemaal blij dat we vanavond toch de boom op kunnen zetten gaan we naar huis. De houder is al het goede wat iedereen erover zegt. Binnen de vijf minuten staat de boom stevig en rechtop! Rick is in de zevende hemel want hij heeft heel wat gevechten met andere houders. Deze is ook vrij zwaar dus de kans dat de boom zoals vorig jaar om zal vallen is miniem. 


Rick vindt de boom niet hoog genoeg maar ik vind hem perfect en hij ruikt zo lekker! We drinken wat egg nog met rum, althans Rick en ik neem een paar slokjes. Het is lekker, maar mij te zoet. Dat drankje hoort bij het boom optuigen volgens Ricks traditie. 

Vanavond hangen we de lichtjes en de slinger in de boom en morgen volgen dan de versieringen. Precies op tijd voor Rick dinsdag weer op reis moet. We hebben genoten van dit weekend!

4 reacties:

Angela zei

Hey wat grappig! Wij hebben dit jaar ook zo'n kerstbomenhouder gekocht! Ideaal en de boom stond binnen no time recht. Vorig jaar was het nog eindeloos zagen totdat de enorm dikke stam in de toenmalige houder gezet kon worden.

Petra zei

@Angela - Het is echt een verademing dat ding!

Marion2 zei

Gezellig al die kerstvoorbereidingen. Jullie hebben er echt veel werk aan.
Zo leuk die verlichte candy canes!

Wij zijn erg blij met deze standaard:
https://www.bol.com/nl/p/kerstboomstandaard-easyfix-antraciet-39-cm/9200000064838565/?Referrer=ADVNLGOO002042-G-63721775892-S-361105218229-9200000064838565&gclid=EAIaIQobChMIjOnmlNCp5gIVweAYCh0Drgl5EAQYAiABEgK7V_D_BwE

In de boom moet dan ook een gat zitten en het enige wat je hoeft te doen is de pin in het gat steken en vervolgens de voet aandraaien. De boom staat dan kaarsrecht. Supersimpel en heel betrouwbaar.

Petra zei

@Marion - Die standaard ziet er te klein en licht uit voor onze bomen, maar Rick is helemaal blij met deze dus helemaal goed