Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 14, 2020

Over dinsdag

Het is weer prettig wakker worden met de zon, die onze kamer binnenschijnt. Ons uitzicht is dan wel geen meer of zee, maar wel het gevoel dat we in een bos wonen. Het voelt als een groene oase.



Mijn ontbijt bestaat uit een ei en wat groentes en een half kop koffie. Daarna ga ik met Rick mee naar Starbucks waar ik een tall nitro brew bestel. We spelen even Pokemon Go en dan is het werktijd voor Rick en sporttijd voor mij. 


Het is warm, maar niet vochtig, waardoor het goed te doen is om buiten mijn stappen bijeen te krijgen. Even overwoog ik vanochtend om naar het enorme sportveld in het centrum van Vienna te gaan, maar ik zie er zo raar uit, hoppend op de plaats. Ik doe het dan toch maar weer thuis. 

Als ik klaar ben maak ik me snel klaar en Rick en ik bestellen salades van Subway. Het is dinsdag dus virtuele lunch met Judith dag. Onvoorstelbaar hoeveel onderwerpen wij vinden om over te praten iedere week! Voor we het weten is het dan ook bijna twee uur en moet Judith afscheid nemen omdat ze een vergadering heeft.

Rick en ik hebben onze maaltijden voor vanavond en morgenavond tijdens het ontbijt gepland. Met mijn lijstje vertrek ik naar Whole Foods. Daar krijg ik een gedesinfecteerd karretje aangereikt. De persoon achter mij komt zonder mondkapje binnen en er een van de medewerker. Zonder kom je deze supermarkt niet binnen!
Ik gebruik voor het eerst mijn "germ nerd". Daarmee kan ik alles zonder direct aanraken doen. We hebben heel wat touchscreens hier om te betalen en dit ding werkt perfect!

Vandaag verkondigde de gouverneur van Virginia dat bedrijven de politie kunnen bellen als mensen weigeren een mondkapje te dragen. Er waren wat problemen met klanten, die gewelddadig werden, waardoor winkels de wet niet durfden te handhaven. Nu hebben ze de politie dan eindelijk achter zich. 

Zoals ik gisteren al schreef doen wij het hier in het noordelijke gedeelte van de staat heel goed. Vandaag waren er maar 19 gevallen in onze county. Dat is dus niet het geval voor andere delen van Virginia, vandaar de aangescherpte regels.

Nadat ik mijn lijstje heb afgewerkt ga ik wat bloemen foto's nemen. Mijn favoriete tuin is die van twee mannen op de hoek van de straat achter ons. Ongelooflijk wat een bloemenpracht, ze hebben dan ook een speciale prijs gekregen voor een tuin, die bijen en vogels aantrekt.








Ook vandaag is mijn zwembad reservering om half vier. Ik denk er nog even over om het te annuleren, want ik heb hoofdpijn en ben moe. Verkoelend water lijkt me toch wel lekker en met mijn Kindle en telefoon loop ik naar de overkant.

Daar realiseer ik me dat ik mijn baddoek vergeten ben. Gelukkig is Rick thuis en brengt hem even langs. Ik had ook wel zonder gekund, maar even afdrogen is wel zo fijn. Ik ben aan het nieuwe boek van Mary Kay Andrews begonnen en voor ik het weet fluiten de life guards ons het water weer uit.


Al een paar dagen krijg ik "bezoek" van een eng uitziend insect. Hij is zwart met een lange "staart". Ik denk een soort wesp en dat blijkt het ook te zijn, maar onschuldig voor mensen en zelfs nuttig vanwege het eten van planten vernietigende insecten. Goed dat ik het even opzocht, want ik heb de zapper al klaar liggen. Ik houd er niet van onschuldige insecten te doden, maar een griezel is het wel.
 
Foto van het internet geplukt

Voor het avondeten maak ik een tomatensalade. We hebben zoveel tomaten en tomaatjes van de markt en die moeten op. Verder rijg ik spiesjes met champignons en oranje paprika. Rick maakt garnalen spiesjes en daarbij hebben we bloemkoolrijst met nasi kruiden. 

Rick grilt de spiesjes op matjes, die ik voor hem uit China (neem ik aan want het duurde eeuwig voor ze kwamen) heb besteld. Dat gaat heel goed en ze zijn makkelijk schoon te maken, dus Rick is blij met dit vaderdagcadeau. Ik moet wel lachen, want zijn vaderdag duurt eeuwig op deze manier! Alles kwam uit China en later dan de dag zelf. Maar goed, het valt allemaal in goede aarde.

We eten dit keer maar binnen want hebben geen zin om ons vol DEET te spuiten om muggenbeten te voorkomen. Als het goed is komen er binnenkort een paar apparaatjes tegen muggen aan. Maar, je raadt het al, die moeten uit China komen. Hopelijk arriveren die niet pas na de zomer.

Om de een of andere reden ben ik doodmoe en heb hoofdpijn, die maar niet weggaat. Ik ga dus eens kijken wat ik voor kookshows heb opgenomen en vroeg naar bed. Het is zeer vermoeiend al dit niets doen! Allemaal een fijne woensdag gewenst!

4 reacties:

Petr@ zei

Vervelend dat je je niet goed voelde. Ik heb dat ook vaker de laatste maanden. Hopelijk wordt het snel weer normaal maar ik ben bang dat het nog wel even kan duren.
Vooral genieten van de dingen die wel fijn zijn!

Marion2 zei

Handig zeg, die GermNerd. Ik ga kijken of ik die hier ook kan bestellen.

Prachtige tuin van de mannen. Wij proberen ook bijen en vlinders aan te trekken
door voor bepaalde planten te kiezen. Het werkt wel. We hebben door de vele
bloeiende lavendel nu een waar lusthof voor de bijen.

Anoniem zei

Echt prachtig! heerlijk van die natuur_tuinen, wij hebben zelf ook een groen tuin. Helaas zien we hier in onze wijk steeds meer betegelde tuinen. Zo zonde.

Petra zei

@Petra - Ja, ups en downs, het gaat een hele tijd goed en dan opeens niet. Inderdaad, ik probeer van dag op dag te leven en niet teveel na te denken.

@Marion - Volgens mij wel, want ik denk dat die uit China komt. Ik vind het een ideaal ding!

@Anoniem - Hier zie je betegelde tuinen eigenlijk alleen maar in woestijngebieden. De meeste tuinen zijn hier ook te groot om dat allemaal te betegelen.