Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 12, 2020

Over weer een zomers weekend



Zaterdag

We staan om kwart over acht op en na Orions wandeling, dit keer met harnas, rijden we naar het centrum van Vienna. Daar halen we onze weekend koffies en egg bites van Starbucks en bezoeken dan het boerenmarktje bij het Community Center. 
Een bij en een vlinder in een foto, het speciale tuintje bij het Community Center doet zijn werk

Daar snuffelen we rond en zien ook een paar bekenden. Bij een van de standjes met sausjes en dergelijke kopen we een potje met zout dat met elzenhout gerookt is. Ik ben benieuwd! Verder kopen we een paar bakjes van de verschillende kleuren en maten tomaat. Daar zullen we de komende week tenminste een salade van maken. Verder zijn het net snoepjes en lekker als even tussendoor. 



Thuis ga ik aan mijn stappen. Onderwijl lees ik de Donald Duck op mijn telefoon. Erg leuk om die stripverhalen zo elektronisch te kunnen lezen! Het uur gaat zo snel voorbij. 

Voor onze lunch rijden Rick en ik naar het Mosaic District. Daar halen we eten van Sheesh Grill. Ik vind hun zalm kabob met de lekker pittige spinazie super lekker. Ik zou wel willen weten welke kruiden ze daarvoor gebruiken. 

De rest van de middag lezen we op het deck. Ik heb een fan aangezet tegen de muggen en dat helpt goed. We hebben nu een grotere besteld om het deck muggen vrij te houden. Bijkomstig voordeel is dat het lekker koel aanvoelt. 

We hebben vandaag vrij laat een baan in het zwembad gereserveerd. Om vijf uur sluiten we aan in de rij om naar binnen te gaan. Dit keer hebben we baan 8 en moeten dus aan de diepe kant het water in. Gelukkig is er een trapje. 

Vandaag ben ik eens lui. Ik heb mijn Kindle mee en lees in het koele water verder in mijn boek. Het halve uur gaat zo ook snel voorbij en voor we het weten fluiten de life guards dat we uit het water moeten. Lekker afgekoeld lopen we terug naar huis.


Zodra we thuis zijn bestellen we avondeten van Red Galanga. Voor mij hun heel goede sashimi en Rick heeft de Koreaanse bulgogi biefstuk. Ik mis onze buurtvriendinnen happy hours bij Red Galanga! Geen idee wanneer we daar weer mee kunnen beginnen. 


Om zeven uur lopen we naar de oprit van onze buren twee huizen verderop. Daar houden we een afscheidsfeestje voor Linda wiens man vorige maand is overleden. Zij gaat naar Utah verhuizen om dichter bij haar kinderen te zijn.

Delia, een van onze buurvrouwen, heeft een heel attent cadeau uit ons aller naam geregeld. Het is een waterverf schilderij van Linda's huis. Ze is er helemaal ontroerd door. Het wordt gezellig en we proberen goed afstand te houden, maar dat lukt niet altijd. 

Lorraine en ik praten lang bij, want we hebben elkaar al even niet gesproken, en de tijd gaat snel. Om negen uur zijn Lorraine en ik de eersten, die afscheid nemen. Linda zal de vierde oorspronkelijke bewoner van ons plein zijn, die gaat verhuizen. Dat betekent dat de gezinnen van zes huizen al meer dan twintig jaar buren zijn. Best lang!



Rick en ik kijken nog wat televisie en dan is het bedtijd. Het was weer een heerlijke zaterdag!

Zondag

We staan op onze gewoonlijke tijd op het is opnieuw schitterend weer. We hebben geen van beiden zin in egg bites dus we halen alleen koffies van Starbucks. Ik bestel een Spanish scramble van Anita's en Rick haalt een sausage en egg Mcmuffin van McDonald's. 

Na het eten begin ik aan mijn op de plaats hardlopen. lk ben vandaag niet heel fanatiek en blijf doorgaan tijdens de Zoom met mijn Canadese broer. Mijn Nederlandse broer kon niet en mijn zus is op vakantie in New Hampshire. Het is gezellig even bij te praten met Berend Jan en Ana Maria. 

Als zij aan hun ontbijt gaan heb ik mijn uur stappen er bijna opzitten. Rick heeft intussen een fietstochtje gemaakt. Zo vliegt de ochtend voorbij en voor we het eten knorren onze magen en gaan we lunch halen. Dit keer zijn het salades van Sweet Leaf. Hun biefstuk is werkelijk heerlijk, maar verder vind ik de salade maar saai, bijna alleen spinazie, de andere ingredienten moet je echt zoeken. 

Het drupt wat als we op het deck zitten te lezen, maar als we om drie uur naar het zwembad gaan voor ons halve uur waterpret schijnt de zon weer. Dit keer lezen Rick en ik allebei in het verfrissend koele water. Morgen moet ik van mezelf weer zwemmen, maar dit is ook zo ontspannend!


Mijn geliefde tijgerlelies beginnen te bloeien, altijd zulke mooie bloemen, gelukkig heeft de chipmunk ze niet allemaal opgegeten.

Het is weer tijd om onze voorraad wijn, bier en andere alcoholische dranken aan te vullen. Bij Total Wine en de er vrijwel naast gelegen ABC Store in McLean vinden we alles wat we nodig hebben. Nu kan ik tijdens ons happy hour weer naar hartelust van Aperol Spritz genieten. 

We wilden bij Kazan, het oudste Turkse restaurant in onze omgeving, gaan eten. Ik las dat de eigenaren het financieel erg moeilijk hebben in deze COVID tijd. Helaas blijkt het restaurant op zondag gesloten dus dat steunen proberen we een andere keer maar weer.

Het dreigt wel weer te gaan regenen, maar ik weet dat Zenola's terrasje overdekt is. Daar worden we als familie ontvangen. De chef weet dat ik dol op lever ben en maakt speciaal voor mij een kippenlever gerecht met een heerlijke fatoush salade en vooraf kies ik de kibbeh nayah, rauw lamsvlees, een van mijn favoriete Libanese gerechten. 

Het smaakt zoveel beter bij het restaurant zelf dan afhalen. Rick is ook heel blij met zijn keuzes, de fatoush salade en een Libanese shepherd's pie. We genieten met volle teugen. Vanaf hun opening niet zo heel ver voor de coronatijd begon is dit een van onze favoriete restaurants geworden. 




Het regent inderdaad een beetje, maar dat deert ons en de andere gasten onder de tent niet. Als we afgerekend hebben lopen we nog even naar The Fresh Market om ons avondeten voor morgen te halen. 

Dan ben ik opeens heel moe en blij om in mijn luie stoel neer te zakken. Het was weer een fantastisch weekend, gezien de omstandigheden, want ik zou liever gewoon lekker met mensen kletsen zonder afstand te houden of mondkapje te dragen. Maar ik zie dat niet snel terugkomen hier met het chaotische beleid in dit land.

Zo, nu gaat Netflix aan en ga ik The Final Table kijken, een leuke kookcompetitie. Rest mij nog iedereen heel fijne week te wensen!

5 reacties:

Wentje zei

Leuk weer om te lezen!
Jullie ook een hele fijne week!

Petr@ zei

Wat een goed bedacht cadeau, het schilderij van het huis. Een blijvende herinnering!

Lekker hoor om elke dag te kunnen zwemmen of te lezen in het water in dit geval.
Ik was zaterdag avond bij een vriendin en we hebben heerlijk een paar uur in de hottub gezeten met een wijntje erbij.

Marion2 zei

Wat een heerlijk zomers weekend zo.

Wat een ontzettend mooi cadeau voor jullie buurvrouw. Beter kan niet, lijkt me.
Enorm heftig om zo kort na het overlijden van haar man te verhuizen en meteen
ook zo ver weg. Wel heel begrijpelijk dat ze in de richting van haar kinderen gaat.
Is haar huis al verkocht?

Anoniem zei

Misschien een leuke tip omdat je graag Nederlandse tijdschriften leest:
Bij tijdschriften.nl kun je 75 Nederlandse tijdschriften lezen. Echt van alles, Libelle, Margriet maar ook de Donald Duck.
Er zijn regelmatig leuke acties. Toevallig had ik er net eentje 3 maanden voor 15 euro. Maar meestal is het ongeveer 10 euro per maand.

Met vriendelijke groet,
Greet( aaforum)

Petra zei

@Wentje - Dank je wel!

@Petra - De hot tub is nu gewoon te warm, al heeft Rick de temperatuur wel wat lager gezet.

@Marion - Het huis was binnen een week verkocht. Er komen hier vaak makelaars langs om te vragen of we van plan zijn ons huis binnenkort te verkopen, zoveel vraag is ernaar.

@Greet - Dank je voor de tip! Ik heb net een heel aantal Margrieten toegestuurd gekregen van een bloglezeres, ik kan even vooruit!