Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 28, 2020

Over dinsdag

Rick is vandaag vroeg met zijn douche. Ik ben net mijn contactlenzen aan het indoen als hij bovenkomt. Terwijl hij zijn toilet maakt pocheer ik een ei en eet dat met mini tomaatjes, mini paprika en kersen op. Ik heb er een halve kop koffie bij want zonder koffie bij het ontbijt kan ik niet.


Als Rick weer beneden komt gaan we ons dagelijkse ritje naar Starbucks maken. We zijn vroeg en er staat nog geen rij. Ik vind het heel fijn om nu iedere dag een, weliswaar kleinere maat, nitro brew te kunnen drinken. 

We zien onderweg een paar politieagenten, die zeker geen zes voet van elkaar af lopen. Geen van beiden draagt een mondkapje, terwijl dat hier in Virginia ook buiten verplicht is als je geen zes voet afstand kan houden. 

Dit is nu al de zoveelste keer dat we politieagenten, die een voorbeeld zouden moeten geven, zonder mondkapjes op zien. Een ging zelfs zonder bagels kopen bij de bakkerij. De eigenaresse durfde er niets van te zeggen. Ik denk dat ik binnenkort het hoofd van de politie eens ga schrijven dat ik dit allemaal zeer onverantwoord vind.

Terug thuis maak ik nog maar een paar foto's van de tijgerlelies. Die zijn bijna uitgebloeid, maar staan er nog mooi bij. Helaas zijn mijn gladiolen helemaal omgevallen en valt daar niet veel te fotograferen dit jaar. 



Nadat ik mijn uur hardlopen op de plaats heb gedaan rijd ik naar Sharons huis. Daar gaat het halve uur gewichten weer snel voorbij. Ik vraag Sharon wel mijn schouders een beetje te ontzien, want die deden na vorige week zo'n pijn dat ik er hoofdpijn van kreeg.

Zo gaat de ochtend snel voorbij en voor ik weet is het tijd om mijn salade van Subway te halen. Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag en het blijft iedere keer weer een gezellig uur. Terwijl wij zo praten komt een van de kolibrietjes van onze geraniums drinken. Judith kijkt via mijn telefoon ook mee. Wat zijn het toch een bijzondere vogeltjes. 

Judith heeft om half twee een vergadering en we "zien" elkaar volgende week weer. Ik voel het intussen vochtiger worden en houd een angstig oog op de radar. Er worden weer onweersbuien voorspeld en mijn zwemafspraak is om half vier.

Maar ik ververs telkens de website om banen te reserveren om te zien of er misschien eerder een vrij komt. Ik heb geluk, want om half drie zie ik opeens baan 8 voor drie uur open. Ik reserveer hem gauw en houd ook de baan voor half vier. Wie weet kan ik vandaag voor het eerst een uur in het zwembad blijven. 

Als ik naar het zwembad loop is er een onweersbui ten westen van ons, maar ik hoop nog ver genoeg weg dat ik tenminste een half uur kan blijven. Dat gaat inderdaad goed en om half vier ga ik van baan 8 naar baan 1.

Omdat ik mijn Black Lives Matter hoedje zo fijn vind heb ik er ook een met flamingo's besteld. Die heb ik vandaag aan en ook daar krijg ik allerlei complimenten over. Het zijn fijne hoedjes want ze beschermen mijn gezicht en oren, maar hebben ook weer niet zo'n grote flap rand. 

Om tien over half vier wordt het wel erg donker en ik weet zeker dat ik donder hoor. De lifeguards kennelijk niet, maar als het begint te regenen besluit ik naar huis te lopen. In het zwembad lezen in de regen vind ik niet leuk. Het regent een half uur flink en wordt dan weer droog. Dat zware onweer kwam hier vandaag niet (gelukkig).



De gele bloemen zee, black eyed Susans heten ze hier, in de tuin van de buren

Saskia en Laura zijn in de basement aan het kletsen en ik ga in de voorkamer verder lezen. Alles op het deck is nat en nu zullen de muggen wel helemaal bijtgraag zijn. Vandaag heb ik een van de apparaatjes tegen muggen aangekregen. Ik hoop dat het helpt, maar er zijn er meer onderweg. Een paar daarvan moeten die pestbeestjes hopelijk doden. De wereld heeft geen muggen of teken nodig.

Saskia vertrekt net voor het avondeten naar Richmond. Ze moet wat werk verrichten voor een professor van VCU morgen. Ze laat Flapjack en Pig hier, want is van plan morgen terug te komen en dan donderdag Justin op te halen en terug te gaan. Saskia rijdt wat af zo!

Via mijn favoriete Facebook groep, de Vienna VA Foodies, heb ik uitgevonden dat Oath Pizza bloemkool pizza bodems heeft. Die willen Rick en ik proberen en dat is een groot succes! Die houden we erin, het smaakt bijna als een gewone dunne bodem.


Na het eten gaat Rick studeren voor een examen dat hij donderdag moet doen. Het is niet zo zwaar als dat van eind vorig jaar, maar hij wil het in een keer halen dit keer. Ik kijk wat kookshows en de zonsondergang, die een vreemde roze gloed heeft vanavond.

Allemaal een heel fijne woensdag gewenst!

9 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je niet meer naar de sportschool hoeft maar bij Sharon kan sporten. Wij zijn erg blij met onze crosstrainer, we sporten nu bijna elke dag en het voelt zo lekker.
Een pizza met bloemkool bodem vind ik ook erg lekker.
Ik wens Rick succes met zijn examen.
Fijne woensdag!

Inge - Jules & Louis zei

Die gele bloemenzee is zo mooi! Black eyed Suzans is wel een leuke naam voor die bloemen. Toepasselijk! 😄
Ik doe nu ook elke dag oefeningen thuis hier op mijn mat, al is het maar een halfuurtje, maar ik voel me zoveel fitter en beter sinds ik het elke dag doe.
En sinds 2016 hoorde ik het eerst van een pizza met bloemkool bodem, maar toch nog nooit de kans genomen om eens te proberen. Ben eens benieuwd waar ze het hier maken, of misschien moet ik het zelf eens proberen klaar te maken. Als dat lukt, haha! 🙈😄
Wens Rick veel succes met het examen!
Veel liefs, Inge xxx

Sandra Lindt zei

He leuk, zo leer ik gelijk hoe alle bloemen heten. Wij hebben die gele nu ook in de tuin. Ja, bloemkool pizza bodem is heerlijk, hier bij de AH worden deze ook verkocht. en ook bieten bodem. Het valt me op dat er bij jou in de USA echt heel veel KHA producten zijn, dat is hier toch echt stukken minder. Bijvoorbeeld die ijsjes die je van de week had. Ik geniet nog elke dag van je blog hoor, en zal proberen wat vaker te reageren.

Nina zei

"Terwijl Rick zijn toilet maakt"...kan er niks aan doen dat bij dit anglucisme, ik Rick op zijn knieën zie zitten voor de toiletpot in een poging deze te repareren. (-:
Wat fijn dat je een uur in het zwembad kon zijn, heb je ook nog baantjes getrokken? De afkoeling is natuurlijk al fijn.
Waarom halen jullie nu dagelijks Starbucks? En wat maakt intro brew zo bijzonder?

Marion2 zei

Apart dat de politieagenten geen mondkapje droegen. Ze hebben toch een voorbeeldfunctie. Hier is de discussie over mondkapjes weer losgebarsten, want de besmettingen nemen weer toe. Het schijnt dat ook vandaag weer wordt besloten het niet te verplichten. Ze betwijfelen of het helpt en ze denken dat mensen dan de noodzaak niet meer zien om afstand te bewaren (wat toch al niet meer zo goed gebeurt). Ik zou het graag wel zien, ook al is het helemaal niet fijn (zo heb ik in Duitsland ervaren). Het kan toch niet zo zijn dat de hele wereld gek is en we hier als enigen weten hoe het moet.

Grappige naam voor het plantje. Ik kende wel al de naam 'Suzanne met de mooie ogen':
https://www.tuinplantenindex.nl/suzanne-met-de-mooie-ogen/ Het zou zomaar hetzelfde plantje kunnen zijn.

Petr@ zei

Leuk hè, de kolibrie's. Jammer dat wij ze hier niet hebben. Ik zie wel steeds vaker de kolibrie vlinder, ook erg leuk.

Het is trouwens een hoedje op hebben i.p.v. aan hebben. Niet om belerend te doen hoor!

Succes voor Rick met zijn examen.

anoniem zei

De politie in Nederland rijdt meestal rond met 2 personen. Why? Moet van de vakbond, is mij ooit verteld. Hebben ze schrik? Maar geen agent draagt een mondkapje tot nu toe. Hoeft niet, want ze rijden bijna altijd met dezelfde collega rond, is het antwoord. In de USA rijdt de politie meestal alleen rond, die kunnen dat aan, hebben een speciale opleiding voor gekregen.
Zo vind ik het ook raar in Nederland, dat taxi's en bussen geen wegenbelasting betalen, terwijl die het meest van de weg gebruik maken. Zal wel ambtelijke logica zijn....

In NL zijn er nogal wat farms, die zelf roomijs en dergelijke maken en ter plekke verkopen. Ook Italiaans ijs is zeer trendy en best duur, soms zelfs 2 euro voor 1 bolletje. Geld wordt steeds minder waard.
Wilde bloemenperken zijn ook populair, minder onderhoud, doch produceren ook veel onkruid, die je gratis in je tuin krijgt.
Rick blijft aan het studeren, komen er dan nog zoveel nieuwe ICT veranderingen?

Reny zei

Ik vind het inderdaad wel heel raar als bij jullie mondkapjes verplicht zijn de politie daar niet aan mee denkt te hoeven doen, zo fout!

Het irriteert me ook altijd als ik hier zie dat politie agenten te pas en te onpas veel te hard rijden (zonder sirene etc.) of denken maar overal te mogen dubbel parkeren om koffie of een broodje te halen. Kan daar heel slecht tegen.

leuk hoedje weer !!

Fijne woensdag, ik ben bijna klaar met werken en heb dan weekend.

Groetjes.

Petra zei

@Anja - Nou zeker, ik zou echt geen sportschool binnengaan nu!

@Inge - Ik heb wel gehoord dat niet alle bloemkool pizza bodems even lekker zijn. Misshien een paar uitproberen?

@Sandra - Ja, keto is hier echt een ding, net als glutenvrij. Een bieten pizza bodem heb ik dan weer nooit van gehoord.

@Nina -Nee, hoor, geen anglicisme, heel Nederlands. Mijn oma zei het altijd, de Van Dale geeft als betekenis "zich zorgvuldig kleden". Ik ben op het moment heel lui en lees het hele half uur in het water in mijn Kindle.

@Marion - Ik heb het eens opgezocht, niet hetzelfde plantje. Deze is rudbeckia en ik zie nu dat die in Nederland zonnehoed heet.

@Petra - Dank je voor de verbetering, vind ik alleen maar fijn want dat is duidelijk wel een anglicisme.

@Anoniem - Er blijven natuurlijk vernieuwingen komen op het gebied van cyber security, vandaar de examens voor Rick en zijn collega's.

@Reny - Veel plezier met je weekend!!