Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 09, 2020

Over donderdag

Zoals gewoonlijk is Rick al een tijdje op als ik beneden kom. De koffie staat klaar en ik pocheer een ei in de magnetron wat ik met komkommer en tomaat als ontbijt buiten op het deck eet. Rick gaat intussen Orion uitlaten.


Rick komt zeer ontdaan terug, want Orion rukte zich los van zijn riem en rende naar de overkant waar een kennis van ons met Rick stond te praten. Orion blafte zoals gewoonlijk tegen haar, maar beet haar ook lichtjes. 

Orion heeft een heel sterk herdersinstinct en dit was geen gemene beet, maar een kneepje zeg maar. Dat maakt natuurlijk niets goed, maar ik had me meer zorgen gemaakt als Orion echt gebeten had. Toch blijkt Roxanne wel een kleine bloeduitstorting en een wondje te hebben.

Zij belt dan ook terecht boos om te vragen of Orion wel up to date is met zijn hondsdolheidsinenting. Dat is hij natuurlijk, want daar ben ik heel precies mee. Gelukkig wil Roxanne er verder geen drama van maken,  maar met een vreemde had dit wel heel anders kunnen aflopen!

Hopelijk gaat Rick nu Orions harnas eindelijk gebruiken. Ik heb hem dat al zo vaak aangeraden! Daarmee heeft hij veel betere controle over de hond. Ook ga ik meteen weer oefenen met de muilkorf. We moeten over een tijdje weer naar de dierenarts voor Orions jaarlijkse controle en daarvoor zal het ook fijn zijn als hij aan de muilkorf gewend is.

Met al dit gedoe lukt het me toch wel mijn 10000 stappen in iets meer dan een uur bijeen te krijgen. Het is weer super lekker weer en Rick en ik eten onze lunch Subway salades buiten op het deck op. Volgens mij zijn wij deze week Subway's beste klanten. De salades zijn dan ook zo lekker en niet veel duurder dan als we zelfs alle ingredienten hadden moeten kopen. 


De makelaar, die we voor Dads huis in de arm hebben genomen, belt. Er is veel interesse, maar men vindt de prijs te hoog. Dat verbaast mij niets. Het uitzicht is natuurlijk fenomenaal, maar er moet van alles aan het huis worden gedaan. Ramen moeten vervangen, de basement moet gemoderniseerd worden en meer. 

Rick en Lisa hebben geen haast met de verkoop. Er is geen hypotheek op het huis, dus alleen de belasting moet worden betaald. Toch zullen Rick en de makelaar waarschijnlijk volgende week de prijs verlagen. Jammer genoeg kwam er  ook net vandaag een soortgelijk huis op de markt dat wel helemaal gerenoveerd is. 

Mijn zwembaan reservering is vanmiddag om drie uur, mijn favoriete baan 1. Ik zwem mijn halve kilometer weer en geniet daarna van het koele water. Dit seizoen heb ik nu 7,5 kilometer gezwommen. Als ik een uur had gehad was dat waarschijnlijk het dubbele geweest, maar het halve uur is prima.

Als ik mezelf weer in droge kleren heb gehesen rijd ik naar de Safeway. Met mondkapje en spatmasker (hoe ik op een van de vele sites "fsce shield" vertaald zag) ga ik er binnen. Ze zijn hier niet zo streng als Whole Foods, maar ik zie maar een persoon zonder mondkapje. Ik vind alles wat ik nodig heb en vertrek weer snel. 

Tegen zessen maken Rick en ik ons klaar voor het wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Ik besmeer schijfjes komkommer met krab dip en we maken onze drankjes. Zoals altijd wordt het een gezellig uur, dit keer zelfs langer. 

Na afloop bestellen Rick en ik Chinees eten. Ik wilde eigenlijk van Peking Express eten, maar Rick heeft liever Hunan Delight. Prima, maar als het eten komt vind ik Peking Express vele malen beter. Die wordt het de volgende keer. 

Rest mij nog om iedereen hartelijk te bedanken voor de leuke reacties op mijn huis video's. Het was een goed idee van Marian, duidelijk. 



5 reacties:

Anja L. zei

Wat een vervelende situatie met Orion, gelukkig beet hij niet door.
Lastig dat er nu net nog een ander, moderner, huis op de markt komt. Gelukkig hebben jullie geen haast met de verkoop.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Wat zullen jullie je vervelend hebben gevoeld dat Orion ineens iemand beet. Doe je zo je best, gebeurt het toch nog.

Streng, hoor, bij jullie met de mondkapjes en dergelijke. Hier zie je het eigenlijk nauwelijks en op het moment gaat het ook wonderbaarlijk goed. Voor mijn gevoel is het weer bijna normaal. Maar je weet natuurlijk ook dat het ineens weer helemaal anders kan zijn, dus voorzichtigheid blijft geboden. Om die reden gaan we ook niet op vakantie. Hopelijk later dit jaar nog.

Fijn weekend!

Anja zei

Dat was schrikken met Orion, gelukkig dat Roxanne er geen drama van maakte.
Wat heerlijk toch zo'n zwembad in de wijk, ik genoot daar ook zo van in Reston.
Wat eet jij een bijzonder ontbijt in mijn ogen. komkommer en tomaatjes
zouden mij in de ochtend niet smaken denk ik. Misschien moet ik het eens proberen.

Petr@ zei

Wat een vervelende situatie met Orion. Gelukkig geen echt nare verwonding en fijn natuurlijk dat je zo strikt bent met de inentingen.

Jammer dat de prijs van het huis al verlaagd moet worden maar zeker nu er een ander huis op de markt komt, kun je niet anders. Je wil ook niet dat het huis heel lang te koop staat, ook al zit er geen hypotheek meer op.

Fijn weekend. Hopelijk kun je elke dag zwemmen.

Petra zei

@Anja - Inderdaad, maar we willen het ook niet te lang laten zitten.

@Marion - Hier gaat het ook goed, maar het gevaar is dat er toeristen uit andere staten met veel meer gevallen komen wat het dan hier ook weer kan aanwakkeren. Gelukkig heeft DC een heel voorzichtige burgemeester en zijn de gouverneurs van Maryland en Virginia dat ook.

@Anja - Ik vind groente bij het ontbijt erg lekker. Ook spinazie en champignons met ei, bijvoorbeeld.

@Petra - Het ziet er wel naar uit, heerlijk.