Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 23, 2020

Over donderdag

De zon schijnt weer vrolijk de kamer binnen en warempel lukt het me tegelijkertijd met Rick op te staan. Alles op het deck is nog kleddernat en we zien dat de vlinderstruik voor het huis het zwaar te verduren heeft gehad. Die zal Rick met touw en ijzerdraad weer rechtop proberen te zetten.


Mijn ontbijt bestaat weer uit ei en mini paprikaatjes. De verschillende zouten, die we van de markt hebben meegenomen, smaken er lekker op. Als Rick zijn douche heeft genomen maken we ons dagelijkse ritje naar Starbucks.


Dan moet ik aan mijn stappen geloven. Tegen de tijd dat ik naar Sharon moet voor personal training heb ik er meer dan 9000 bijeen. De rest komt later vandaag wel. 




Zo mooi, de tijgerlelies met regendruppels erop!

Sharon wacht me al op en heeft weer een gevarieerde workout voor mij. Na afloop voel ik mijn spieren trillen, dus ze hebben hard gewerkt. Op weg naar huis stop ik even bij de mooie tuin vlakbij waar een Easter Tiger Swallowtail vlinder zich tegoed doet aan de echinacea.




Met de personal training erbij is de ochtend zo voorbij. Rick heeft weer eindeloze training sessies en eet aan zijn bureau. Ik haal mijn Subway salade. Die is goed door elkaar gehakt en ik eet op het inmiddels droge deck. Het is lekker weer vandaag, lang niet zo vochtig als de afgelopen paar dagen.

Na de lunch besluit ik dan ook optimaal van dat weer te genieten. In mijn hangmatstoel lees ik een paar uur en zie de kolibrietjes af en toe langskomen. Jammer genoeg ben ik telkens te laat voor een foto. Het zijn zulke snelle vogeltjes!

Mijn zwembadreservering is weer om half vier en dit keer is er een blauwe lucht. Het water voelt koeler aan, waarschijnlijk werkt het waterkanon dat ze 's nachts aanzetten. Het halve uur vliegt voorbij. Het blijft het hoogtepunt van mijn dagen op het moment.

Vorige week waren Christine en Chuck in Alabama, maar deze week kunnen we ons virtuele happy hour weer houden. Zoals altijd wordt het heel gezellig. Rick heeft voor mij een cocktail van komkommer en limoen wodka en spuitwater gemaakt, lekker fris. Hijzelf heeft een zelfgemaakte margarita. Christine heeft een Aperol spritz en Chuck zijn gewoonlijke bourbon met water. 

Het lijkt zo wel alsof we met zijn vieren aan een bar een drankje drinken. We bespreken hoe we in het komende jaar mogelijk met zijn vieren ergens vakantie kunnen houden. We weten van elkaar dat we uiterst voorzichtig zijn dus dat voelt veilig. Wellicht is de westkust van Florida mogelijk. We zullen zien. 

Zo gebruiken we onze bar weer eens

Als we weer afscheid genomen hebben bestellen eten we van BarTaco. Ik heb opeens enorm veel pijn dus Rick gaat het halen. De pijn komt waarschijnlijk door het onweer dat alweer nadert. Mijn lichaam is zo'n barometer. Het wordt niet zo erg als gisteren, gelukkig. 

De taco's in slabladeren smaken voortreffelijk! Ik vind het jammer als ze weer op zijn. Ik ben geen grote fan van Mexicaans eten, maar BarTaco is een van mijn favoriete restaurants. Ik zou willen dat andere restaurants ook taco's in slabladeren deden, dan zouden wij daar vaker eten. 

Het Amerikaans voetbal team van Washington wordt al jaren bekritiseerd vanwege hun racistische naam, de Redskins. Nadat grote sponsors zich dit jaar terugtrokken heeft de eigenaar, Dan Snyder, eindelijk toegegeven dat dat veranderd moet worden. Dit seizoen zullen ze Washington Football Team heten en hun nummers in plaats van het logo van de indiaan op hun helmen hebben. Er wordt nog beraad over de nieuwe naam.

In soortgelijk nieuws worden allerlei wegen, buurten en scholen e.d. in deze omgeving, die genoemd zijn naar Zuidelijke generaals uit de Burgeroorlog, hernoemd. Een high school, die Robert E. Lee heette, heet voortaan John R. Lewis, naar de vechter voor burgerrechten en afgevaardigde in het Huis van Afgevaardigden, die net is overleden. Ik vind het een heel goed iets dat allang had moeten gebeuren. 






2 reacties:

Anoniem zei

wow! wat goed van die naamsverandering! ik werd daar echt even emotioneel van. Rep. Lewis was zo’n leider, dit is echt prachtig!
Fijne vrijdag!
Judith

Petra zei

@Judith - Ik kan niet wachten tot al die Civil War namen weg zijn. Ik heb het vanaf dat we hier kwamen wonen bizar gevonden dat er bijvoorbeeld een Jefferson Davis Highway is (wordt nu ook vernoemd). Robert E. Lee vertrekt ook eindelijk uit het Capitool, die was daar vele jaren voor Virginia, net vandaag aangekondigd. Ik ben zeer benieuwd wie ervoor in de plaats komt (andere Virginia standbeeld is George Washington). Ik denk niet dat Nederlanders begrijpen hoe belangrijk deze stappen zijn.