Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 19, 2020

Over het weekend

Zaterdag


Rick en ik staan om half acht op, want Marco en zijn mannen komen dan om aan onze tuin te beginnen. We lopen er nog eens doorheen om zeker te zijn dat Marco weet wat weggehaald moet worden en wat moet blijven. Ik benijd de mannen niet want het zal vandaag 35 graden worden.

Terwijl zij aan de tuin beginnen gaan Rick en ik naar het centrum van Vienna. Daar halen we ons ontbijt van Starbucks en gaan dan naar de markt. Hier kopen we rood Hawaiiaans zout na het succes van het gerookte zout vorige week.

Bij het standje met allemaal verschillende sappen hebben ze dit keer wel de "Rooster" met alleen maar groentensap, geen vruchten om het zoeter te maken. Daarom zit er maar zes gram suiker in de hele fles. Ik krijg een recept voor een cocktail mee, die ik vanavond ga maken. 

Als laatste kopen we grote en kleine tomaten van verschillende soorten en kleuren. We zien onze vrienden Niall en Serena bij een van de standjes en praten even bij. In de zon is het echter te warm en er is niet veel schaduw hier. We nemen snel afscheid.


Terwijl we zo rondlopen en -rijden neem ik een aantal foto's van ons toch wel fotogenieke stadje. De Vienna Arts Society is een project begonnen om op de stoep boven afvoerputten een schilderij te maken. Het is zo vrolijk! Ik heb er een aantal gefotografeerd, maar er zijn er meer. 


Deze zuidelijke bomen, de crape myrtle's (lagerstroemia?), zijn weer in volle bloei (behalve die van ons, die om de een of andere reden laat bloeit)





Thuis gaat Rick een fietstochtje maken en ik doe mijn cardio vandaag binnen. Niet alleen omdat Orion anders enorm tegen de tuinmannen gaat blaffen, maar het is ook al 32 graden en net iets te warm om buiten te sporten. Ik hoop van harte dat de rondleidingen volgend jaar weer zullen kunnen, maar op zulke hittegolf dagen ben ik wel blij dat ik niet hoef. 

Als ik klaar ben zet ik de fan op het deck en speel mijn dagelijkse spelletjes. Rick komt natuurlijk oververhit en bezweet thuis. Dit weer is geen fietstochtjes weer. Hij had ook geen water mee dus drinkt als een vis. 


Dan is het alweer lunchtijd. We halen salades van Plaka Grill, die we buiten op het deck opeten. De tuinmannen doen intussen een siesta in het gras in de achtertuin. Ze hebben al heel wat gedaan. De voortuin ziet er bijna kaal uit. 

De hulststruiken, die ik nooit mooi vond, en nog een andere struik waar Rick zich aan ergerde zijn eruit. Eigenlijk zijn er alleen nog de lelies, gladiolen, azalea's, magnolia en buddleia's. Er is nu zat plaats voor mijn feeentuintje, maar ik wacht tot ze maandag de mulch hebben gelegd.

Na de lunch pak ik Mary Trumps boek weer op. Het is zo verontrustend om te lezen en beangstigend, want wie weet wat deze man nog gaat doen. Nog veel enger is dat zoveel mensen hem nog steeds geweldig vinden. En dat de meer intelligente mensen gebruik van zijn behoefte aan vleierij maken om hun eigen agenda erdoor te drukken. 

Tegen de tijd dat we om half vier naar het zwembad lopen heb ik het boek uit. Nu kan ik weer verder in mijn veel lichtere Mary Kay Andrews roman. Rick en ik lezen beiden het hele halve uur. Ik heb dit keer wel een pet op, want gisteren voelde ik de zon op mijn hoofd branden. Dertig minuten in het koele water is weer heel welkom. 

We installeren ons daarna op het deck met koele drankjes en de fan op ons. Zo is het goed toeven en de fan houdt de muggen weg. Rick geniet van een eigen gemaakte margarita als borreldrankje en ik maak de cocktail van het recept dat me vanochtend werd overhandigd. Het ziet er niet zo appetijtelijk uit, maar dat is het wel degelijk. 


Voor mijn avondeten bestel ik van Passion Fin, het restaurant dat alle sushi rollen zonder rijst kan maken. Rick probeert het taco restaurant aan de overkant. Daar doen ze niet aan taco's in slabladeren, dus ik houd het wat dat betreft bij BarTaco. Mexicaans eten is nooit mijn favoriet dus Rick vindt het altijd grappig als ik BarTaco voorstel. Dat is dan ook toegegeven niet authentiek Mexicaans of Tex Mex.

We eten buiten, want met de fan is het een heerlijke temperatuur. Maar daarna gaan we naar binnen en is de airconditioning welkom. Ik moet er niet aan denken er hier geen te hebben. Dat betekent maandenlang hitte in huis!


Het was weer een heel leuke dag, ik denk dat zaterdagmijn favoriete dag van de week is in de zomer. De tuinmannen gaan maandag verder. Ik vind het wat zeggen over Marco dat hij zijn mensen zondag vrij geeft, dat is meestal niet het geval met deze beroepen. 

Zondag

Voor achten zijn we allebei uit de veren. Het is al 27 graden en zal vandaag een van de warmste dagen van de zomer worden. Wij rijden naar Starbucks waar we onze koffies ophalen. Ik heb ontbijt besteld van Anita's waar ik ook morgen van zal eten en Rick haalt een paar Mcmuffins van McDonald's. 


We eten op het deck en dan gaat Rick snel een fietstochtje maken en ik doe mijn cardio. Ik wil graag een nieuwe fiets, want die van mij trapt enorm zwaar, maar er is nergens een fiets te krijgen. Dat niet alleen, we willen ook graag een kayak, maar ook die zijn uitverkocht. Alles wat vertier kan brengen in deze tijd is uitverkocht.

Onze boodschappen van de Giant worden voor het eerst in maanden weer eens thuis bezorgd. Dat was tijden lang onmogelijk en zelfs nu moesten we twee weken wachten. Natuurlijk zijn er weer dingen, die niet voorradig waren. Daarom doe ik liever in persoon boodschappen, dan kun je zelf bepalen wat de vervanging van een product kan zijn of het zelfs helemaal niet kopen. 

Rick heeft van alles te doen in de voor- en achtertuin en ik help hem zo goed en zo kwaad als het kan. De muggen vinden Rick niet interessant, maar zodra ik in de achtertuin loop heb ik meteen vijf beten te pakken. Ik zie die rotbeesten niet eens. De beten blijven ook niet, dus of het muggen zijn of een ander bijtend insect weet ik niet. 

Voor we het weten is het lunchtijd. We nemen een zeer noodzakelijke douche en gaan dan op pad. Eerst naar de Walgreens waar de drive thru niet werkt. Ik kreeg de hele tijd sms-jes dat mijn schildklier medicijn opgehaald moest worden. 

Binnen bij de apotheek blijkt dat bij de Walgreens in Vienna te liggen. De vriendelijke apotherkersassistent hevelt het over naar dit filiaal, maar nu kan het opeens volgens de verzekering pas donderdag opgehaald worden. Schiet mij maar lek. Hopelijk werkt de drive thru dan weer, maar dit was een onnodig bezoek. 

Voor onze lunch bestellen we salades met een kalkoenburger van Social Burger. Zij geven ook gelegenheid maaltijden voor ziekenhuispersoneel te bestellen. Dat doen we dan ook meteen. Over ziekenhuispersoneel gesproken, Katja moet nu een soort duikbril op met haar N95 en chirurgisch masker. Ze hadden face shields, maar daar zat latex in dus mensen waren er allergisch voor. 

Saskia heeft een moeilijke middag want haar auto start niet. AAA (de Amerikaanse ANWB) komt om te helpen, maar Saskia heeft een nieuwe accu nodig. Die heeft de man, die AAA stuurde, niet, heel slechte service, want ik heb altijd meteen een nieuwe accu gekregen. Gelukkig weet Justin wel waar ze er een kunnen vinden en laten installeren. 

Voor onze zwembadreservering om half vier gaan Rick en ik ingredienten voor ons avondeten halen. Bij Whole Foods hoeven we gelukkig niet te wachten, want het is 37 vochtige graden. Met fan en in de schaduw lekker op het deck, maar niet in de zon!

We zijn net op tijd terug om de boodschappen weg te leggen en ons in badkleding te kleden. We lopen naar de overkant en hebben dit keer baan een, mijn favoriet. Chris is er ook en onze buren drie deuren verderop. Zo wordt het nog een beetje sociaal, want dat mis ik wel. Lekker op een ligstoel bijkletsen is er dit jaar niet bij. 

Rick en ik lezen in het koele water. Zelfs Chris vindt het te warm om haar ambirieuze (110 baantjes in een uur!) zwemroutine te volbrengen. Het is gewoon lekker in het water te zijn en het halve uur vliegt dan ook voorbij. 

Als we ons huis weer zien zonder alle struiken bedenken we ons opeens dat we nu niets meer hebben om de kerstlichtjes aan te hangen. De eerste foto is tijdens kersttijd genomen en de onderste nu. We vonden die hulstbosjes saai en niets bijdragen aan de tuin, maar nu blijkt dat ze toch wel ergens goed voor waren. We zullen iets anders moeten bedenken. 
  


We willen een film gaan kijken, maar Rick krijgt een telefoontje van de makelaar van Dads huis. Er is een bod, maar wel heel ver onder de vraagprijs. Natuurlijk gaan ze dat niet accepteren, maar een tegen bod brengen. We zijn benieuwd. 

Later dan we wilden beginnen we aan de film, My Spy. Daarvan zagen we al heel wat voorfilmpjes in de bioscoop voor die sloten (hier zijn ze nog steeds niet open). We kunnen het op Amazon Prima kijken en het is een heel leuke film! Het is een komedie, maar er zijn ook spannende momenten. Een aanrader is het wat ons betreft. 

Voor ons avondeten eten we wat we een picknick noemen. Er komt geen koken aan te pas. We hebben prosciutto, bresaola, gerookte zalm, salami, kruiden Goudse kaas en een Engelse kaas. Daarbij snijden we een paar paprika's en selderij als groentes. Ik besmeer de groentes met Eru smeerkaas en Rick heeft hummus. Met dit hete weer is het een perfect maal. 

Rick belt na het eten zijn zus op en ze bespreken de prijs voor het huis. Ik kijk een kookshow op Netflix. En dan is dit weekend ook alweer verleden tijd. Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

anoniem zei

Leuk om de straten op te vrolijken met kunstwerken, erg creatief daar in Vienna. Is het niet lastig om te werken met die badge bij Katja, als je over de patienten moet buigen? Met dit warme weer bij jullie, is een airco noodzakelijk denk ik. Hoeveel stroom gebruiken jullie in 1 jaar met al die apparaten in en om huis?

Anja L. zei

Zo, wat is Katja ingepakt nu, maar dit lijkt me veiliger dat een face shield.
Wat een gedoe iedere keer met je medicijnen daar zou ik echt een sik van krijgen.
Er is in ieder geval een eerste bod voor het huis, nu maar hopen dat er meer volgen en dat jullie een goede prijs gaan krijgen.
Nu is er plek voor allemaal opblaasfiguren in jullie tuin met kerst :-).
Fijne maandag!

Marion2 zei

Arme Katja, wat moet het vervelend zijn om zo de hele dag te moeten lopen :/. Veilig is het vast wel en dat is natuurlijk het belangrijkste.
De tuinmannen vind ik ook bikkels. Je moet ongelooflijk sterk zijn om zo te kunnen werken in de hitte. Moest wel even lachen om de siƫsta in het gras (maar wel begrijpelijk en dubbel en dwars verdiend).

Petr@ zei

Lijkt me niet prettig zitten, zo'n snorkel masker de hele dag op. Dan is een face shield fijner, lijkt me.

Wat vervelend voor Saskia dat ze niet gelijk een nieuwe accu kon krijgen. Je zou toch denken dat ze dat standaard bij zich hebben.

Gezellig, die straat schilderingen. Vrolijkt de boel leuk op.

Petra zei

@Anoniem - Iedereen draagt hier badges in de ziekenhuizen.

@Anja - Ha ha, nee, hoor, hier geen opblaasfiguren!

@Marion - Ze krijgt er hoofdpijn van inderdaad, maar zoals je zegt het is het veiligst zo.

@Petra - Gelukkig wist Justin waar ze een nieuwe accu kon krijgen,maar het is inderdaad raar.