Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 26, 2020

Over het weekend

Rick is al heel vroeg op, half zeven vertelt hij me later. Als ik om kwart voor acht wakker word is het bed naast me dus leeg. Ik krijg een sms van Rick dat hij in de auto op me wacht. Ik kleed me gauw aan en dan gaan we onze wekelijkse zaterdag dingen doen. 


We halen koffies van Starbucks en ik de ham en cheddar egg bites. Rick haalt een sandwich van Chik Fil A. Daarna gaan we naar het marktje bij het Community Center. Ik denk behulpzaam te zijn door de overgebleven onbijtspullen weg te  gooien. 

We gaan in de rij staan voor wat tomaten bij een standje. Een ander standje heeft meerkleurige kerstomaatjes en paarse paprika's, die ik weleens wil proberen. Online heb ik twee flessen met groentesap van Green Heart Juice besteld. Daarmee kan ik de lekkere cocktail weer maken, maar ook af en toe een gezond glas groentesap drinken. 







Op weg naar huis vraagt Rick om zijn Chik Fil A broodje. Oeps! In mijn opruimwoede heb ik dat weggegooid. Rick wil geen nieuwe halen. Ik voel me zo schuldig! Maar Rick stelt me gerust dat hij toch niet zoveel trek heeft. Voortaan verzeker ik me ervan dat er niets in de zakjes zit!

Thuis ga ik aan mijn stappen. Saskia is ook net op en we kijken Pretty Little Liars. Die serie speelde zeven seizoenen vanaf 2010. Tijdens Saskia's tiener jaren en toen keken we het ook al. Het blijft spannend. 



Rick maakt een fietstochtje en gaat dan zoals altijd aan de klusjes. Vorig jaar brak het slot van mijn dashboardkastje in de van. Ik heb het hele jaar dat ding met plakband dicht gehouden, maar nu een nieuwe van Amazon gekocht. Rick zegt dat het super makkelijk was het te vervangen. De van ziet er zo weer helemaal keurig uit. 

De Italian Gourmet is een populaire winkel in Vienna. Ze hebben er de lekkerste Italiaanse broodjes volgens het verhaal, maar ja, wij eten geen brood. Nu zag ik een paar dagen geleden dat ze al hun broodbeleg ook in slabladeren wikkelen.

Dat willen wij natuurlijk uitproberen en wat is dat lekker! Eigenlijk een opgerolde salade. Rick en ik zijn het erover eens dat dit voor herhaling vatbaar is. 

Als ik het in de Vienna VA Foodies Fscebokk groep (zie mijn mondkapje) post zijn er veel dankbare mensen, die gluten vrij of koolhydraat arm eten en dit ook niet wisten. De Italian Gourmet krijgt er zo te lezen heel wat klanten bij dankzij mij.



Saskia gaat weer naar Laura en Rick en ik naar onze zwembad reservering om half vier. Het is zoals we hier zeggen "muggy" (warm en vochtig) en het water is koeler dan het was. We lezen een half uur en dan worden we weer uit het water gefloten.


De rest van de middag zetten we de ventilator op het deck en hopen daarmee de muggen weg te blazen. Dat lukt redelijk, maar niet compleet. Ik kijk nog een van de afleveringen van Islands of America. 

Deze vind ik vooral leuk, omdat die vlakbij ons is opgenomen (voor Amerikaanse begrippen). De Outer Banks waar wij volgende maand heen gaan en Chincoteague, een eiland hier drie uur rijden vandaan. 

Rick en Saskia halen avondeten van District Taco en ik bestel van Passion Fin, het Japanse restaurant dat alles zonder rijst kan doen. We hebben een gezellige en smakelijke maaltijd met zijn drieen. Saskia en ik kijken Prety Little Liars verder en Rick zijn eigen show op zijn PC. 

De airconditioning doet zijn werk en dat is op het moment hard nodig. Vandaag was "koel" met 31 graden, maar morgen wordt het weer 35 graden. Ik houd van de zomer hier, maar 's avonds en 's nachts is die koelte wel erg fijn.

Zondag

Vandaag lukt het me wel bijna tegelijkertijd met Rick op te staan. We zijn dus al vroeg op pad en alle andere Starbucks gangers voor. Er staat voor de verandering geen rij tot op de weg. We bestellen dit keer alleen onze koffies.

Rick haalt ontbijt van McDonald's en ik bestel een omelet met tomaat, champignons en spinazie van The Virginian. Onderweg spelen we wat Pokemon Go. Ik doe mee aan het Fest dit weekend, maar Rick niet. Onderstaande panda is een gym en de restaurant eigenaren hebben hem een mondkapje aan gedaan. 

Vandaag heb ik weinig zin in mijn uur op de plaats hardlopen. Nu heb ik dat feitelijk nooit, maar ik besluit er vandaag eens aan toe te geven. Toch moet ik bewegen om me beter te voelen. Ik besluit vandaag tot 5000 te gaan. 

Als ik daarna op het deck zit komt er opeens een paar keer een mannetjes kolibrie langs. Die zijn mooier dan de vrouwtjes en hebben een rode bef. Deze soort kolibrie heet dan ook ruby-throated hummingbird. Op de foto kun je zien dat zijn kopje donkerder is, maar de belichting is niet zo goed. 

Het is alweer een paar weken geleden dat ik van Kai hoorde en we praten bij via WhatsApp. Hij heeft het enorm druk met vertaalopdrachten, eigenlijk een beetje te druk. Natuurlijk wel fijn dat het zo goed gaat, maar het is moeilijk voor Kai om een gulden middenweg te vinden. 

Raquel werkt ook hard aan haar thesis en ze proberen af en toe een weekendje weg te gaan voor verandering van omgeving. Ik ben er erg trots op dat Kai zo zijn eigen succesvolle bedrijfje heeft opgebouwd.

Voor we het weten is het lunchtijd. Saskia en Rick bestellen een salade van Cava en ik weer een van Subway. We eten gezellig buiten op het deck. Het is ook weleens heel leuk om Saskia alleen hier te hebben. 

Na het eten ga ik even Vienna in om meer Pokemon Go te spelen. Ik heb betaald voor dit Fest en ga dan ook echt spelen. Het maakt het spel  nog leuker, hoewel de Pokemon, die ik graag wil hebben, telkens ontsnapt. Terwijl ik daar rondloop zijn er heel wat anderen, die het spel ook spelen. 

Op het moment bloeien er heel wat exotische planten. De roos van Sharon is er een. Die wil ik ook graag in onze tuin. Het is een hibiscus-achtige bloem en ze komen in drie kleuren. We hebben nu weer plaats in de tuin en ik vind dti mooie bloemen. 




Om half vier gaan Rick en ik weer naar het zwembad. Het is heerlijk om in het koele water te vertoeven, al is het maar een half uur. Vanaf volgende week mag dat nog maar vijf keer per week, zo belachtelijk! Ieder zwembad heeft ook andere regels, Sharon mag bijvoorbeeld een uur en drie kwartier blijven en op ligstoelen liggen. Ik erger me aan het bestuur van ons zwembad, want 2,5 uur per week is idioot. 

Saskia's katten zijn ook mee en moeten niets van Orion hebben. Orion is dan ook bang voor ze, want hij heeft al een aantal nagels gevoeld. Grappig genoeg verdedigen Pig en Flapjack elkaar. Orion heeft dus geen kans. Het is een zeer vermakelijk spektakel soms. 



Rick en ik gaan naar Whole Foods en kopen daar spullen voor ons avondeten. We gaan burgers eten. Voor Saskia zijn er veganistische burgers en Rick en ik hebben zalmburgers. Ik maak mijn komkommersalade en we hebben er bloemkool tots bij. Een zomerse maaltijd en weer het einde van een weekend. 

Rest mij nog iedereen een fijne week te wensen.


3 reacties:

Anja L. zei

Ha, ha, herkenbaar dat te snel weggooien!
Lekker dat je dashboardkastje weer gewoon dicht gaat.
Die rozen lijken op de bloem van de stokroos, die vind ik zo mooi! Ik heb ze een hele tijd gehad aan de voorkant van ons huis maar ze zijn ineens weg. Jammer.
Vervelend dat jullie maar zo weinig naar het zwembad mogen.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Lekker hè, de sla sandwich. Ik maak het thuis ook wel eens. Vooral als ik wat restjes over heb.

Gezellig om even alleen met Saskia te zijn. Dat is toch net weer even anders dan met partner erbij.

Jammer dat je nog korter gebruik kunt maken van het zwembad. Is dat omdat er anders niet genoeg tijd is voor iedereen?

Petra zei

@Anja - Ik herinner me de stokrozen in Denemarken en Engeland nog goed. Inderdaad prachtig. Dit is een soort hibiscus die het ook goed doet in ons klimaat.

@Petra - Inderdaad, ik zou het thuis ook kunnen maken, goed idee. De restricties van het zwembad zijn om meer mensen de kans te geven, ja. Ik maak me er maar niet te druk om, het betekent hooguit twee keer per week niet kunnen gaan. Tijdens een gewone zomer zou dat ook gebeuren, maar ja, dit is geen gewone zomer.