Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 27, 2020

Over maandag

Rick gaat weer vroeg opstaan, maar ik blijf tot kwart voor acht liggen. Ik moet vasten tot half elf dus eigenlijk zou ik langer in bed willen blijven. Maar klokslag acht uur zijn de zwembanen voor volgende week te reserveren.


Vandaag mag ik er maar vijf reserveren. Wij gaan zondag op vakantie, dus dat is een van de twee, die ik kan laten gaan. Donderdag wordt de andere dag in de hoop dat ik die ochtend een baan te pakken kan krijgen. Echt jammer dat we niet tenminste een keer per dag een half uur kunnen gaan, maar alle banen zijn weer bezet dus er waren mensen, die er niet tussendoor kwamen.

Ondanks dat ik moet vasten ga ik met Rick mee naar Starbucks. Onderweg spelen we altijd ook wat Pokemon Go wat de tijd wat sneller doet gaan. Daarna doe ik thuis mijn uur hardlopen op de plaats en fris me dan op om naar de dokter te gaan.

Als ik daar aankom doe ik mijn mondkapje en face shield aan. Dan bel ik het nummer om te laten weten dat ik er ben. Ik mag meteen naar boven Het verbaast me dat de laborante enkel een stoffen mondkapje opheeft. Daar zou ik me in haar geval niet zo veilig mee voelen. Het bloed afnemen is zo gedaan en dan mag ik weer eten. 

Bij de Starbucks drive thru haal ik een nitro brew en de eiwit egg bites, die zijn heel licht, maar zo heb ik iets in mijn maag. Saskia sms-t of ik een koffie voor haar kan halen bij Caffe Amouri. Dat doe ik natuurlijk. Als ze hier nitro brew zouden hebben zou ik ook van dit plaatselijke cafe bestellen. Hun koffie is heerlijk, want die drink ik thuis. 


Op weg naar huis kan ik het niet laten om bij de mooie tuin te stoppen. Het is echt een genot er even rond te lopen. Een mini stukje natuur met blije bijtjes en vlinders. Ik bewonder de heren, die dit allemaal bijhouden. Wij zijn nu alweer onkruid aan het trekken, terwijl de tuin pas een week geleden is gedaan!





De rest van de ochtend doe ik mijn breinspelletjes. Saskia is intussen bezig aan een verfproject, ze schildert een plantenpot in de kleuren van haar kamer in Richmond. Het was moeilijk om van een vrij groot appartement naar een kamer te gaan, maar Saskia is vastbesloten het gezellig te maken. Makkelijker dan een heel appartement, dat geeft ze ook toe. 

Rick maakt weer zijn eigen lunch om aan zijn bureau te eten, maar ik wil dolgraag nog een sla wrap van Italian Goumet. Ik bestel weer The Roman met salami, prosciutto, mortadella en provolone, het smaakt net zo lekker als zaterdag.

Na het eten ga ik naar Whole Foods om wat spullen voor het avondeten en voor Saskia te halen. Zij wil ook ijs van Van Leeuwen. Natuurlijk zijn dat duidelijk afstammelingen van Nederlanders, maar ik vind er online niets over. Uiteindelijk werk ik Saskia's lijstje af, maar vergeet na dit alles uitgerekend het ijs!  


Saskia heeft gisteren een flinke zak met kersen gekocht en ik neem er een handvol van. Zo lekker! Kersen doen me altijd weer denken aan mijn Omaatje (mijn moeder's moeder). Iedere lente zorgde zij ervoor dat we heel veel kersen uit de Betuwe aten. En we mochten de pitten zo ver als we wilden in haar tuintje spugen. Zelfs Rick herinnert zich dat als een van de speciale dingen, die we met Omaatje deden.

Mijn zwembadreservering is vandaag om drie uur. Op weg erheen maak ik wat foto's van de enorme hibiscus bloemen in de tuin van de buren. Deze heten hier Summer in Paradise hibiscus. Het zijn bloemen zo groot als een bord. Ik vind het eigenlijk wel bijzonder dat wij zuidelijk genoeg wonen voor een aantal hibiscus soorten. 


Dit keer heb ik baan acht in het zwembad. Ik lees in het diepere gedeelte en wat een heerlijk ontspannend half uur is het weer! Ik hoop maar dat ik morgen ook kan of een vroegere baan kan scoren, want er wordt onweer voorspeld. 

Saskia en Rick willen naar Ben & Jerry's om veganistisch ijs te halen. Ik heb gelezen dat Ben & Jerry's ook koolhydraat en suiker arm ijs maakt, maar helaas hebben ze dat hier niet. Ik zend de eigenaars een berichtje via Facebook om te vragen of ze dat kunnen bestellen. Ze antwoorden dat ze gaan kijken of hun distributeurs die in voorraad hebben. 

Toch teleurgesteld dat ik nu geen ijs heb, besluit ik naar de Giant in Oakton te gaan. Daar zie ik het merk Enlightened met allerlei opties. De recensies online zijn goed dus ik neem een aantal smaken mee. 


Saskia eet vanavond met Laura dus Rick en ik zijn weer samen. We hebben visburgers, spinazie en tomatensalade als avondeten. Vroeger kregen wij iedere avond een "toetje". Dat was meestal fruit of vla of yoghurt en af en toe een ijsje. Ik voel me dan ook als een kind als ik een van de net gekochte ijsjes eet. Ik ben het met de recensies eens, het is heel lekker en smaakt niet veel anders dan gewoon ijs. 

Op de televisie kijken we naar hoe congresman John Lewis, een grote naam in het vechten voor burgerrechten voor de zwarte bevolking hier, in Washington wordt geeerd. Hij overleed tien dagen geleden en werd vandaag langs het Martin Luther King Jr. Memorial, het Lincoln Memorial (hij was de jongste spreker tijdens de march in 1963 toen Martin Luther King Jr. zijn "I have a dream" speech hield) en Black Lives Matter Plaza, waar hij vlak voor zijn dood nog heen ging, gereden.

Nu ligt hij buiten voor het Capitool  zodat het publiek afscheid kan nemen. Gewoonlijk is dat onder de koepel van het Capitool, maar door COVID gebeurt het dit keer buiten. Ik heb bewondering voor de mensen, die dat doen, want het voelde vandaag als 39 graden en er is daar nergens schaduw. Bovendien moet er zes voet afstand gehouden worden. John Lewis is de eerste Afrikaanse Amerikaanse politicus, die zo geeerd wordt, dus er wordt zeker geschiedenis gemaakt. 

Terwijl ik naar de cicades en af en toe een krekel luister sluit ik dit blog af met een wens voor een gezonde en goede dinsdag voor alle lezers. (PS: reacties worden nog altijd gewaardeerd)

7 reacties:

Inge - Jules & Louis zei

Die kersen zien er heeeerlijk uit! Mijn ouders gaan normaal elk jaar rond juni naar een huisje in de Provence (de Luberon streek), waarvan ze de eigenaar al heel goed kennen, en de drie huisjes die hij verhuurt, zijn omringd met kersenbomen en wijngaarden. Gasten zijn welkom om zelf wat kersen te plukken. Ik vond dat zalig toen ik er was...
Die hibiscus bloemen vind ik ook zo mooi. Ik probeer ze soms eens te tekenen, wel moeilijk zo al die details. 😊
En wat goed dat er meer zaken, instituten, scholen en straten naar de “juiste” mensen worden genoemd! Ook hier in België wordt er meer en meer bekeken wat er weg kan of aangepast, want zoals je misschien wel had gelezen, waren er zeer veel protesten hier, na wat er gebeurd was met George Floyd, onder onze bevolking over de standbeelden van koning Leopold II die overal beklad werden. Dat was omwille van zijn gruweldaden op de bevolking in de voormalige Belgische kolonie Congo. Wel goed dat mensen daar over beginnen na te denken ipv de foute mensen op een “piëdestal” te zetten, zeggen wij dan. 😊
Jules, onze oudste, is ook helemaal fan van de Ben & Jerry’s ijsjes!! Dat was de ganse vakantie in Florida dat we hem dan zoveel mogelijk smaken lieten proeven, want hier in België verkopen ze er maar een beperkt aantal. Ik neem enkel af en toe eens de vegan met nootjes en banaan, geen idee hoe dat ijsje precies noemt. Ik kan niet tegen roomijs. Ze hebben altijd van die leuke namen voor hun ijsjes. 😊
Bij ons zijn er weer verscherpte maatregelen rond Corona opgekomen: onze bubbel van dichte vrienden moest weer kleiner (maar goed ook) want de besmettingen gingen omhoog. Nu maar hopen dat ze terug omlaag gaan, anders kunnen de scholen misschien niet goed opstarten in september.
Maar goed, altijd leuk om weer heel je blog bij te lezen. 😊 Ik ben trouwens ook zo’n barometer voor regen en onweer - dan doet heel mijn linkerbeen pijn, een overblijfsel van mijn hernia...
Geniet van jullie dag en tot gauw! Veel liefs, Inge xxx

Petr@ zei

Ik ben benieuwd naar koolhydraatarm ijs. Ik maak zelf af en toe wat maar dat is dan meer een soort schepijs. Ik ga hier ook eens op zoek.

Bewondering voor de heren die hun tuin zo mooi houden. Ik denk dat tuinieren wel echt je hobby moet zijn dan.

Bij ons in het dorp zijn nu stukken gras dat door de gemeente nog maar 1 of 2 keer per jaar wordt gemaaid. Dit zorgt voor de groei en bloei van allerlei wilde bloemen waar dan weer bijen en vlinders op af komen. De meningen hierover zijn nogal verdeeld omdat het natuurlijk onverzorgd er uit ziet. Maar ik hou wel van dat wilde, hoeft van mij niet zo strak en bijen en vlinders hebben we echt veel te weinig nu.

Marion2 zei

Grappig verhaal over het kersen eten bij oma en de pitten dan zo ver mogelijk uitspugen.
Ik hoop niet dat die gewoonte helemaal ingesleten is, haha.
Prachtige foto's van de hibiscus! Ze geven zo'n zomers gevoel.

Anja L. zei

Wij mochten vroeger ook de kersenpitten zo ver mogelijk spugen. Een leuke herinnering!
Die tuin lijkt me echt prachtig. In de buurt bij ons is ook een huis met een schitterende bloementuin, zo mooi om te zien maar wat een werk zal dat zijn.
Lekker dat je je zwembanen weer hebt kunnen reserveren.
Fijne dinsdag!

Tineke zei

Wij zijn ook dol op kersen en eten ze al weken van de plaatselijke fruitkweker.
Hibiscus heb ik ook al jaren in de tuin, licht rose met donker rose hart, naast de vlinderstruiken een echte zomer bloeier.
Gezellig dat Saskia jullie gezelschap houdt.
Hoe gaat het met Kai en vriendin in Frankrijk?

Petra zei

@Inge - Jammer dat je ijs niet op kunt sturen, ik zou je zo een paar Ben & Jerry's pints sturen.

@Petra - Wij hebben ook van die ongemaaide bermen. Ik vind het best mooi als de wilde bloemen bloeien.

@Marion - Ik heb het hier maar niet gedaan, lol

@Anja - Voor mij zou dat tuinieren vreselijk zijn, ik word meteen lek geprikt.

@Tineke - Met Kai gaat het goed. Hij heeft heel veel werk, eigenlijk een beetje teveel. Ze maken af en toe een uitstapje naar een andere plaats bij Lyon in de buurt.

Margaret zei

Hoi hoi hier in Canada hebben we ook hibiscus!