Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 24, 2020

Over vrijdag

Het is nat op het deck en buiten bewolkt. Je zou dan denken dat het ook afgekoeld is. Dat is het ook, het is maar 23 graden en zal vandaag niet warmer worden dan 31 graden. Voor ons doen dus koel. In ieder geval eet ik vandaag mijn ontbijt maar binnen. 


Natuurlijk kan ik het daarna niet laten toch nog wat foto's van de natte tijgerlelies te maken. De vorm van de bloemen is zo bijzonder. Ik ga ze straks weer missen. Rick heeft gisteren de vlinderstruik met touw weer rechtop gezet, zo ziet het er wat minder zielig uit. Jammer genoeg hebben mijn gladiolen ook onder de hevige regen geleden en zijn plat geslagen. 




Rick en ik gaan onze dagelijkse koffies halen, dat is een gezellig ritueel voor zijn werk en mijn sporten geworden. We staan in de rij bij de drive thru te wachten als Jesse, de manager, onze koffies naar de auto komt brengen. Zo aardig! 

Als we thuiskomen staat Orion ons op zijn gebruikelijke plekje op te wachten. Zoek de hond op de foto. We zingen iedere keer het liedje van Doris Day: "How much is that doggie in the window? I do hope that doggie is for sale". Als we binnenkomen komt Orion ons altijd weer zijn favoriete speeltjes brengen. 

Het is vanochtend koel genoeg om mijn hardlopen op de plaats op het deck te doen. Na een uur heb ik bijna 9000 stappen bijeen en dat is genoeg. Rick merkt op dat ik er als een verzopen kat uitzie. Dat kan kloppen, mijn t-shirt is drijfnat en mijn haren ook. 

Tijd om een verkoelende douche te nemen en die haren te wassen. Als ik weer beneden kom is Saskia er met haar katten. Zij is hier om haar beste vriendin Laura te zien. Laura woont in Alabama met haar vriend, maar heeft allerlei enge gezondheidsproblemen en de medische zorg in dit gebied is veel beter. 

Met zijn drieen gaan we in Vienna lunch halen van drie verschillende restaurants. Om de een of andere reden kan ik mijn favoriete salade van Subway niet via de app bestellen dus ik neem dit keer de cheese steak optie. De eigenaar snapt niet waarom de app niet werkt, want die salade is er zeker nog wel. Hij belooft te checken, maar deze cheese steak is ook erg smakelijk.

Rick haalt een salade van Cava en Saskia een acai bowl voor haar en Laura van South Block. We zetten Saskia af bij Laura's huis en eten dan samen lunch op het deck. Het blijft bewolkt en we zijn bang dat onze zwembad tijd van half vier weer letterlijk in het water gaat vallen. 

Rick gaat terug aan het werk en ik haal de uitgebloeide bloemen uit de geraniums en het wordt steeds vochtiger. Het kolibrietje komt angs zoemen, vlak bij mij, die is niet meer bang. Ze drinkt en zoemt dan weer weg. 



En dan...hoor ik donder. En de lifeguards ook en dan is het zwembad iedere keer voor drie kwartier gesloten. Om half drie houdt het op met regenen en horen ze een tijdje geen donder, maar tegen drieen is er een andere onweersbui vlakbij. Rick en ik besluiten toch geen zin te hebben om in de regen te gaan zwemmen en annuleren onze reservering. 


Terwijl het maar blijft donderen en het zwembad inderdaad tot na vieren dicht blijft, kijk ik op aanraden van een vriend in Nederlands de serie Islands of America. Ik kijk de eerste twee afleveringen en vindt ze heel interessant. Ik ben in alle staten geweest, maar behalve Hawai en San Juan Island niet de eilanden waar deze Britse Martin naartoe gaat. 

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we naar Total Wine and Beverage. Ik neem een paar foto's binnen om te laten hoe groot deze winkel is. Ze hebben wijn en bier van over de hele wereld en een aantal gemengde dranken. Mijn favoriete Sauvignon Blanc, Brancott uit Nieuw Zeeland, is gelukkig in voorraad. 


Het Turkse restaurant Kazan is er vlakbij en we hebben voor zes uur een tafel gereserveerd. Ze hebben een groot terras en we krijgen ons bestek in een papieren zakje. Ondanks de weinige gevallen in onze county zie je ons niet binnen in een restaurant eten. 

Het voorafje is heerlijk en de ober stelt een filet mignon spiesje met veel groentes voor aan mij. Daar ga ik voor en ik heb geen spijt. Heerlijke malse biefstuk en zoveel groentes dat ik ze niet eens op kan. De yoghurtsaus erbij maakt het af.  Rick heeft een doner kabob, zijn favoriet. 


Vanavond praten we gezellig bij met Saskia. Het is gezellig haar hier te hebben. Justin is in Richmond gebleven dit keer. En zo is er weer een week voorbij, allemaal een heel fijn weekend gewenst.

5 reacties:

Marion2 zei

Wat gezellig dat Saskia er is! Ze ziet er erg goed uit.

Inderdaad een zoekplaatje met Orion. Ik denk dat hij links achter het raam zit.
Ik ken nog een hond die zijn favoriete speeltje komt brengen. Wat zou dat toch
te betekenen hebben?

Wij hebben ook naar een paar afleveringen van Islands of America gekeken.
Het onderwerp is heel interessant, maar de presentator zat zwaar in onze
irritatiezone, dus gestopt met kijken.

Fijn weekend!

Tineke zei

gezellig weekend met Saskia toegewenst, heeft ze al een ander appartement gevonden?
Wij hebben ook vlinderstruiken, maar dan de blauw - paars varianten, zoveel vlinders komen erop af.
Gelukkig regent het hier weer eens, zo lekker v0or de tuin en scheelt weer water geven.
Wij zijn in vakantie sfeer met logeerpartijen van de kleindochters

Anoniem zei

De serie Islands of America heb ik al eens gezien. Die presentator vond ik ook heel irritant.
Ooit eens een andere serie hierover bekeken , die beviel me uitstekend. Helaas de naam van de presentator wil me niet te binnen schieten.
Over onweer gesproken. Bij Cathy heeft het afgelopen woensdag ook zo gespookt. Het knetterde aan alle kanten. Zo hard had ze in Las Vegas nog nooit mee gemaakt. Een van de honden Angel is als de doods en zit dan het liefst bij je op schoot. Goed dat ze op dat moment thuis was.
Wij krijgen vanavond en vannacht het nodige over ons heen.
Gezellig dat Saskia er even is. Dat mis ik zo.
Fijn weekend, groetjes
Wil

Niels zei

Steeds net als je wil gaan zwemmen valt die kans als donderslag bij heldere hemel 'in het water'. Hopelijk meer succes volgende week! Wat een enorme kat heeft Saskia zeg, zo op de foto. Is het soms een Maine Coon? Ik heb zelf sinds vorige week een 'half breed' Maine Coon kitten, benieuwd of zij ook zo groot wordt!

Petra zei

@Marion - Ik heb ergens gelezen dat sommige honden dat doen om hun enthousiasme in toom te houden. Hoe waar dat is weet ik niet. Gek, ik vind de presentator van Islands of America juist leuk en begaan.

@Tineke - Ja, Saskia woont alweer meer dan een maand in een huis met drie anderen. Onze vlinderstruiken zijn ook paars, misschien niet goed te zien op de foto.

@Wil - Toch grappig dat jij en Marion de presentator irritant vinden, terwijl ik hem juist geinteresseerd en zeer deelnemend vind. Ik heb een vriendin in Las Vegas en die schreef ook over dat onweer op Facebook. Ik kan me voorstellen dat je Cathy erg mist. Ik heb dat met Kai, ik probeer maar niet te denken over hoe lang het kan duren voor we elkaar weer in persoon kunnen zien.

@Niels - Ja, Flapjack is gedeeltelijk Maine Coon, ik denk dat jouw kitten ook flink zal worden. Maar zulke lieve katten! Geniet ervan!