Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 08, 2020

Over woensdag

Eigenlijk was ik om half zeven al wakker, maar ik blijf nog een uurtje liggen. Als Rick opstaat ga ik mee naar beneden. Het is weer mooi zonnig en warm. Ik eet mijn ontbijt op het deck, een gepocheerd ei met mini tomaatjes en mini komkommer. Ik vind de mini groentes lekker op het moment.


Om negen uur heb ik met Inge in Belgie afgesproken om nog eens een video gesprek te hebben. Terwijl we kletsen doe ik mijn stappen op de plaats. Zo gaat de tijd lekker snel en we hebben zeer veel te bepraten.

Als ik afscheid van Inge heb genomen ga ik me opfrissen en kleed me alvast in bikini. Ik haal Ricks en mijn salade van Subway voor ik ga zwemmen en loop dan naar het zwembad. Daar heb ik vandaag de vroegste reservering, van twaalf tot half een. De twintig baantjes zijn weer snel getrokken.  

Thuis eten Rick en ik onze lunch op het deck. De schoonmaakploeg zal om een uur komen dus we haasten ons een beetje. Dat had niet gehoeven, want uiteindelijk komen ze pas om kwart over twee. Het is een beetje hinderlijk, want zo weten we niet wanneer we Orion in zijn bench moeten doen. 

Vandaag heb ik twee videogesprekken en om tien voor twee begin ik die met Marian, die ik in het begin van mijn gidscarriere heb rondgeleid. Ik herinner me die rondleiding nog goed. Het was bloedheet en niet te harden. Dat is het enige wat ik niet mis aan geen rondleidingen deze zomer. 

Marian en ik hebben ook heel wat gesprekstof en het is goed toeven op het deck. Voor we het weten is er anderhalf uur voorbij! Ik blijf deze videogesprekken erg leuk vinden. Veel mensen "kennen" mij al meer van dit blog, maar zo leer ik hen ook beter kennen. 

Ruud heeft me intussen een heel aantal Suske en Wiske's elektronisch toegestuurd en ik lees daar een paar van in mijn luie hangmatstoel. Het gaat prima op mijn telefoon, wel heel anders dan een stripboek, maar zo bespaar ik ook weer papier. 

Aan het einde van de middag ga ik me eens nuttig maken en de meerkleurige tomaten, olijven en augurk salade voor vanavond samenstellen. Deze is altijd een favoriet in de zomer en zo makkelijk te vervaardigen met maar drie ingredienten. 


Behalve de salade eten we vanavond ook zalm uit de air fryer en de bloemkool tots. We veroberen het binnen, want de muggen vinden ons veel te lekker. Je zou denken dat het door onze vijver komt, maar die heeft een harde fontein en een vis, geen mug overleeft daar. Ik wacht met smart op een apparaatje dat ik besteld heb. 

Op Marians verzoek heb ik wat korte video's gemaakt van hoe ons huis er van binnen uitziet. Zij merkte op dat ze telkens maar kleine stukjes ervan op foto's ziet. Hieronder dus de drie verdiepingen, het zijn snelle video's want Blogger laat maar 100 mb toe. Hopelijk geven ze een beetje beeld van hoe het hier allemaal in elkaar zit. 



17 reacties:

Anoniem zei

Ik heb aandachtig jouw video's bekeken en ik vind dat je een groot, mooi en gezellig huis hebt Petra.
Wat mij wel verwondert dat je vanuit de basement (kelder) rechtstreeks buiten kan lopen en daglicht hebt.
Een kelder is bij ons in de grond en heeft geen vensters of deuren, alleen kunstlicht.
Groeten van Hilde uit B.

Anja L. zei

Wat leuk om je huis op film te zien. Ik moest zo lachen om Orion die de hele tijd voor je uitdraafde.
Helaas zijn muggen ook de reden dat wij in de zomer ‘s avonds amper gebruik maken van de tuin, met de sloot achter stikt het er van de muggen. Het is wel feest voor de vleermuizen daar, die fladderen af en aan. Gelukkig hebben we ook een balkon aan de andere kant waar we wel kunnen zitten.
Wat voor apparaatje heb je besteld?
Fijne donderdag!

Sonja zei

Wat leuk om je huis op video te zien. Prachtig huis en zo groot. Ik vond de beweeglijke hijgende Orion erg leuk. Jij hebt geen enkel accent en spreekt perfect Nederlands, heel knap!

Anoniem zei

leuk om je stem ook te horen! En hoe je Orion uitspreekt met de klemtoon op de i ipv op de o zoals ik dacht. Mooi huis hoor! Groeten van Ellen uit Friesland.

Anoniem zei

Heel erg leuk die video's om jullie mooie, grote huis eens in z'n geheel te zien. En helemaal leuk om je stem te horen, die had ik nog nooit gehoord volgens mij.;-)
En ook nog bijna accentloos Nederlands, knap hoor na al die jaren! Groetjes, Maria

Inge - Jules & Louis zei

Zo leuk om je volledige huis eens te zien Petra! Ik had al een stuk van jullie bar en home cinema gezien gisteren en het is leuk om de rest ook eens op filmpjes te zien. Wat een mooi, groot huis jullie hebben! Het straalt gezelligheid uit. En zo grappig dat Orion helemaal opgewonden de home tour mee deed 😄😉
Trouwens, ik ben wel benieuwd naar het apparaatje dat je zou besteld hebben voor de muggen? Ik heb vandaag de brandweer laten komen, wij zaten met een wespennest dat we pas gisterenavond laat bemerkt hadden. Hopelijk zijn ze snel weg, want daar heb ik toch wel wat schrik voor...
Heel veel liefs en dankjewel voor de fijne babbel alweer! Inge xxx

Anja zei

Leuk de video's van jullie huis. Nog leuker: ik heb het in het echt gezien :-)
Bij Kai zijn kamer moest ik aan de brand denken, gelukkig is daar niets meer van te zien.

Anoniem zei

Leuk om op deze manier jullie huis te zien, ziet er gezellig, heerlijk ruim en veel licht. Orion wees je goed de weg, hahaha.....
Groetje van Heny Breedijk.

Anoniem zei

Dit is een uniek kijkje in jullie huis.Leuk en gezellig. Cathy heeft ook zo'n groot huis.Geen souterrain ,beneden wel 6 kamers en een hele grote keuken. Boven 3 royale slaapkamers en 2 badkamers. Wat me bij haar huis opvalt dat er zo weinig deuren beneden zijn, alles loopt in elkaar over.En de hal en de voorkamer hebben een plafond van 6 meter hoog.Ze hebben erg geboft met dit huis dat ze in 2009 gekocht hebben.
Inmiddels ook veel geïnvesteerd in dit huis . Er was geen zwembad en met dit warme weer in Las Vegas, nu weer 44 ,is dit wel een must. En de tuin was een kale vlakte en daar werd al snel de nodige palmbomen in gezet.Nu is het een groene oase,mag er graag zitten. Zelfs in de winter.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat leuk om jullie huis zo te zien! Wat is het groot en toch heel gezellig. Erg mooi. Grappig dat Orion meeging. Ik vind het knap dat totaal geen accent hebt!

Hester zei

Wat een prachtig huis hebben jullie! Er is veel licht van buiten! Voor ons Nederlands is dit echt zo'n gezellig, Amerikaans familiehuis wat je in films ziet. Het doet me denken aan Leah haar speech op Katja's bruiloft (die was gefilmd via de link die je destijds deelde op de blog). Ze vertelde over hoe zij en Katja buurmeisjes waren en zei toen iets als: "Katja was the one who had the cool house" en dat klopt ook zeker, haha. Bedankt dat je dit voor ons hebt gefilmd.

Grappig, als ik je Nederlandse blogs lees dan lees ik Orion altijd als "Oor-ie-jon" maar het is natuurlijk Amerikaans uitgesproken. Grappig ook dat een aantal lezers verbaasd zijn dat je (gesproken) Nederlands nog zo goed is, zelf verbaasd me dat helemaal niet! Het is toch je moedertaal en bovendien gebruik je je Nederlands heel actief, ook met rondleidingen en met Skype gesprekken, etc. Ik zie ook eigenlijk nooit taal fouten in de blogs, misschien heel soms als het gaat om een specifieke Amerikaans term maar dan geef je vaak zelf aan dat je je even niet voor de geest kunt halen wat het in het Nederlands is.

Hoe gaat het eigenlijk als je contact hebt met je broers en zus? Spreken jullie dan Nederlands samen of toch Engels?

Anoniem zei

Wat enig om zo'n rondleiding te krijgen in je Amerikaanse huis met toch ook wel wat Nederlandse invloeden. "En dit is Ricks kantoor" - hop, snel dóór, haha!

Leuk om na 15 (?) jaar meelezen je stem eens te horen, veel meisjesachtiger dan ik verwachtte :)

En ja, ik ben ook wel nieuwsgierig naar de taal die je gebruikt als je met je broers en zus praat, en met de kinderen. Mijn neefjes van 8 en 10 in NYC kunnen zich nauwelijks meer verstaanbaar maken in het Nederlands, wat een groot probleem is nu mijn schoonzus en zwager door corona/ontslag gedwongen terug naar Utrecht verhuizen en daar naar de buurtschool zullen gaan.

Hester zei

* Ik bedoelde "een aantal lezers is"

Ik vergat toe te voegen dat je een heel vriendelijke en gezellige stem hebt! Ik kan me voorstellen dat dat ook een reden is waarom mensen je rondleidingen zo fijn vinden :)

Petr@ zei

Leuk zo'n virtuele tour door je gezellige huis. Ondanks dat je vaak foto's plaatst, is het toch allemaal net anders dan in mijn gedachten.

Fijn dat je Suske en Wiske elektronisch kon lezen. Als je een keer een paar 'echte' wil, laat maar weten. Dan stuur ik je er een paar toe.

Reny zei

Wat bijzonder om jullie huis eens in video's te zien en vooral leuk om jouw stem eens te horen.

Wat hebben jullie een groot en gezellig huis.

Mooie nieuwe computer, daar ga je vast met veel plezier al je blogs mee schrijven.

Groet,
Reny

Anoniem zei

Wat een zachte, lieve stem heb jij Petra! Om een of andere reden had ik mij die heel anders voorgesteld. Jullie hebben een mooi groot huis, met veel lichtinval. Bedankt om ons rond te leiden.

Groetjes,

Brin

Petra zei

@Allemaal - Bedankt voor alle leuke reacties! Ik spreek natuurlijk nog zeer regelmatig Nederlands, ook mijn Canadese broer en zus in Massachusetts hebben geen accent. Wij broers en zussen spreken Nederlands met elkaar. Ik spreek ook Nederlands met de kinderen, alleen niet als hun Amerikaanse/Spaanse partners erbij zijn, dus steeds minder. Ik zal wat individuele vragen beantwoorden.

@Hilde - Er zijn veel huizen waar de basement (souterrain) wel ondergronds is. Wij hebben het geluk op een heuvel te wonen en dan kan het dus met een bovengrondse uitgang achter. Heel fijn want we hoeven ons bijna nooit zorgen te maken om lekkage.

@Anja - Het is een apparaatje uit China waar veel mensen goede meningen over hadden. Het moet de muggen lokken. Voorlopig gebruik ik een fan en dat helpt ook goed.

@Inge - Ik heb dat apparaatje via een Facebook advertentie besteld en weet nu niet meer waar. Meestal komen die spullen uit China en doen er een tijdje over.

@Anja - Ja, dat is alweer zes jaar geleden, zo snel gaat de tijd!

@Hester - We spreken dus Nederlands als broers en zussen, tenzij de Canadese of Amerikaanse partners erbij zijn.

@Anoniem - De kinderen praten ook Nederlands, maar het wordt nu minder omdat ze allemaal niet Nederlandse partners hebben. Justin probeert trouwens wel actief Nederlands te leren, heel leuk. Rick spreekt het ook aardig goed.

@Petra - Dank je voor het aanbod!

@Reny - Hij typt in ieder geval heel fijn.

@Brin - Dank je voor het compliment!