Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 29, 2020

Over woensdag

Gisteravond ben ik weer eens vergeten mijn medicijn in te nemen en midden in de nacht merk ik dat al. Het moet me helpen slapen en dat lukt dus niet meer. Ik voel me dan ook helemaal niet lekker als ik om half acht maar opsta. Dat wordt een rustig dagje naar mijn lichaam luisteren.

Terwijl Rick doucht eet ik ontbijt buiten op het deck. Een ei met wat tomaat en paprika, ik doe er Hawaiiaans zout op, zo lekker. Daarna gaan we weer naar Starbucks voor onze dagelijkse koffies. We hebben ook melk nodig, dus Rick rent de Giant in en uit om dat te halen. 

Deze zomerse struik, de crape myrtle, groeit alleen in de zuidelijke staten


Thuis gaat Rick verder studeren en ik ga mijn stappen op het deck doen. Het is vandaag iets minder warm en vochtig en buiten is het wel zo fijn. Het concert van de cicades gaat eindeloos door. Het lijkt wel of ze elkaar antwoorden. Het begint in de bomen links en dan weer rechts en omgekeerd. 


Na een uur heb ik genoeg stappen bijeen voor vandaag. Het verbaast me dat ik het vandaag zo snel heb gedaan na de slechte nacht. Het helpt ook wel wat met de pijnen, zoals altijd. Toch ben ik blij weer in mijn stoel neer te kunnen zijgen. 

Dat duurt niet lang want ik zie een prachtige Eastern tiger swallowtail op onze buddleia. Deze is nog helemaal gaaf en laat zich rustig fotograferen. Om de een of andere reden zijn de vleugels van veel vlinders vaak beschadigd. In ieder geval de typische "zwaluwstaarten" zijn er vaak af.





Saskia komt terug uit Richmond want zij kan haar scheikunde vrijwilligerswerk virtueel doen.  Saskia wil graag wat LP's meenemen. Wij hebben er nog heel veel in de basement. Het is wel even nostalgisch om Human League, Aha en Styx in haar stapeltje te zien. Morgen als ik meer energie heb ga ik haar platen van andere groepen laten zien, die zei ook leuk zou vinden, Alphaville en Ultravox bijvoorbeeld.

En zo is het alweer lunchtijd. Saskia heeft laat ontbeten en Rick zit aan de telefoon, dus ik haal dit keer een Italiaanse salade van Subway. Het is een van de weinige salades waar ik iedere keer naar uitkijk en echt van smul. Het komt omdat alles door elkaar gehakt is en daardoor heeft iedere hap heel veel smaak en ik heb er niet eens saus in. 

Mijn zwembad reservering is weer om half vier. Vandaag is het prachtig weer en goed toeven in het koele water. Precies als het halve uur voorbij is heb ik mijn boek uit. Tijd om een andere serie te vinden. Ik wil graag boeken, die aan het strand spelen en daar zijn er genoeg van. 


Gisteren is een van de apparaatjes tegen muggen, die ik besteld had,  aangekomen. Ik zet het aan, maar zie geen muggen erop af komen. Ik vraag me af of het overdag helpt. Tot nu toe zie ik daar geen bewijs van, maar ik heb ook geen beten vandaag. 

Voor ons avondeten bestellen we Thai's eten. Daar vindt Saskia ook iets van haar gading. Ik heb de knapperige boerenkool salade en een varkensvlees gerecht. Het smaakt allemaal heel lekker, Natta Thai is een heel goed restaurant. 

Na het eten gaan Saskia en ik door met onze Pretty Little Liars marathon. Er is een aflevering aan het einde van seizoen 3, die alles nog eens kort uitlegt, want het is best verwarrend. Nu kijken we dus het vierde seizoen. Het is een spannende serie en ik krijg nu eigenlijk zin om ook de boeken te lezen.


Allemaal een fijne donderdag gewenst!



4 reacties:

Anja L. zei

Heerlijke muziek! Wij hebben ook nog al onze lp’s maar geen speler meer. OMD is ook zulke lekkere muziek.
Wat een geluid zeg die cicades!
Fijne donderdag.

Inge - Jules & Louis zei

Wij wachten ook tot we oude LP’s van mijn (groot)ouders en nieuwe kunnen afspelen op Bart’s platenspeler, maar voorlopig lukt dat nog niet. Eerst moeten we zoiets vinden dat het geluid dan overbrengt naar de boxen die we al hebben staan. Zou fijn zijn, muziek luisteren terwijl we wat luieren op een mooie dag. Bij ons zit er ook wat vanalles tussen, van Prince tot Frank Sinatra en Elvis Presley tot een leuke kerstplaat van Robbie Williams. 😊
Wat een prachtige foto van die vlinder!!! Ik ben echt jaloers dat jullie zo’n prachtige exemplaren zomaar kunnen bewonderen, die vliegen hier niet rond. Ik geniet er zo van, er is hier eentje die heel graag dichtbij fladdert, en af en toe eens een dagpauwoog, maar anders geen echt speciale exemplaren. Geniet er maar van! En goed luisteren naar je lichaam als je zo’n slechte nacht had.
En wat leuk als je dochter nog eens bij jou in de living ligt om samen gezellig tv te kijken. Mijn moeder kan daar ook van genieten als ik dat doe. ☺️
Veel liefs! Inge xxx

Marion2 zei

Zo mooi de foto's van de vlinder! Vooral de eerste. Als ik hem had gemaakt, had ik hem nu op het startscherm van mijn telefoon staan.

Lekker zomers het geluid van de cicades.

Gezellig hoor, Saskia bij jullie thuis.

Petra zei

@Anja - Ik ben nog steeds dol op al die 80s bands.

@Inge - We hebben hier inderdaad mooie flora en fauna, ik kan daar ook nog steeds van genieten.

@Marion - Ik ben een werk van Josephine Wall op mijn startscherm, deze: https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=KMgLrbBu&id=46A9D1C446F389D22AD2E7175AC4D0DEC0C11752&thid=OIP.KMgLrbBuTL3v-zp-S32ZEQHaKT&mediaurl=https%3a%2f%2fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2foriginals%2f39%2f67%2fd6%2f3967d637c671491d0b6496739a21d879.jpg&exph=1024&expw=736&q=josephine+wall+summer+breeze&simid=608005448798506905&ck=B91BF5A39FDFF69BE8E09916D209A543&selectedIndex=0&ajaxhist=0