Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 01, 2021

Over bierkalenders en een nieuw cafe

Mijn Fitbit geeft me zowaar een "Excellent" slaapscore. Ik heb dan ook heerlijk geslapen en ben wakker als Rick opstaat. Ik blijf nog liggen to Alexa "Let It Go" begint te spelen en sta dan op.

De decembermaand is begonnen en dat betekent adventkalenders. Wij hebben een permanente en twee met luikjes met een plaatje erachter. Die laatsten vind ik altijd het leukst. 


Mijn ontbijt is weer heerlijk en ik lees dat houten oorzwammen heel veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Rick is vanochtend vroeg en direct na mijn ontbijt vertrekken we naar Starbucks voor onze koffies.

Voor de verandering zoek ik daarna de elliptische machine boven eens op. Die ga ik weer vaker gebruiken. In combinatie met de kleine elliptische machine lijkt het sneller te gaan om mijn stappen bijeen te krijgen.

Total Wine & More verkoopt een bier adventkalender en die lijkt me leuk voor Rick. Gisteravond wilde ik er een bestellen van een van de winkels het dichtst bij ons. Die waren allemaal uitverkocht, maar een Total Wine in Alexandria had er nog een. 

Die ga ik na mijn sporten ophalen. Gelukkig is daar Waze, want ik had de hele andere kant op in gedachten voor de ligging. Deze Total Wine blijkt in een winkelcentrum vlakbij het Pentagon te zijn. De weg is er opgebroken dus het is even zoeken, maar na een half uurtje heb ik de winkel gevonden. 

Mijn bestelling ligt al klaar en thuis ga ik wachten tot Rick een pauze heeft. Dat gebeurt om twaalf uur en hij heeft geen idee wat mijn pakketje is. Rick is er super blij mee en zet het blikje bier voor vandaag meteen in de ijskast. 


Mijn lunch haal ik weer van Subway en dan ga ik naar boven om kleren, die ik niet meer draag, in een zak te doen. Ik heb een paar nieuwe topjes en broeken gekocht, dus dan moet er ook altijd weer iets weg. 

Met die zak in de auto rijd ik naar een net geopend cafe, 29Parallel. Daar heb ik afgesproken met Lydia, de vrouw, die de Vienna VA Foodies groep is begonnen en daarmee zoveel goeds heeft gedaan. Ik bestel een thee en Lydia warme chocolade. 

Wat ons meteen opvalt zijn de leuke stroopwafeldoosjes, die het cafe verkoopt. Dit merk heb ik hier nog niet eerder gezien. Het verhaal over hoe ze ontstaan zijn is ook bijzonder (klik op deze link) en de doosjes zijn leuker dan Daelmans. Het is dat ik de doosjes stroopwafels voor de buren al in huis heb. 

Dan praten we gezellig een uurtje over van alles en nog wat. Lydia is maar een paar jaar ouder dan Katja en zwanger van haar eerste kindje, dat in januari wordt verwacht. Ik leer ook weer wat meer over het reilen en zeilen van de One Neighborhood Foundation, die uit de Foodies groep is voortgekomen. 

Het cafe gaat om drie uur dicht en we zijn nog de enige klanten. De vriendelijke medewerker zegt wel dat we kunnen blijven zolang we willen, maar die wil natuurlijk ook naar huis. We gaan dan ook naar buiten en na nog wat napraten nemen we afscheid. 


Gewoonlijk lijk ik op iedere hoek wel een bak voor kleren en schoenen te zien staan, maar nu moet ik er naar op zoek, want ik vergeet prompt waar. Het duurt niet lang voor ik er een vind en bij het Mobil station gooi ik mijn zak met kleren in de verzamelbak.

Dan rijd ik via de gezellig voor Kerst versierde Church Street terug naar huis. Daar gaat Rick de laatste bladeren van het gras halen en dan zetten we in het donker nog even een sneeuwpop, die ik besteld had, in de tuin. Ik maak er morgen met beter licht wel een foto van. 


De kaarsen en kerstlichtjes gaan aan en ik maak mijn Rooster met bloody Mary mix drankje. Ik heb daar nog steeds geen genoeg van, zo lekker! Het is perfect als drankje voor het eten, want op een gegeven moment heb ik geen zin meer in alleen water. 

Voor het avondeten wilde ik van Red Galanga bestellen, maar tot mijn teleurstelling zie ik dat het restaurant permanent gesloten is. Dat is de tweede vandaag, eerder las ik dat een Chinees restaurant in de buurt na decennia ook definitief de deuren sloot. 

Gelukkig zijn er nog een aantal heel goede Japanse en andere sushi restaurants vlakbij. Ik bestel weer eens van Sushi Yoshi, dat is alweer een tijdje geleden. 

Zij hebben meer exotische keuzes dan de gewoonlijke sushi restaurants. Rick vond zijn maaltijd van gisteren zo lekker dat hij die weer ophaalt. 


Rick geniet van zijn eerste adventkalender biertje. Deze vindt hij lekker, hopelijk blijft dat zo. We gaan zo een kerstfilm kijken op Netflix en dan is meer dan de helft van de werkweek alweer voorbij.

4 reacties:

Anja L. zei

Wat is die bier advent kalender leuk! Ik kreeg er op het werk één van Tony Chocolonelly. Helaas was hij te groot om mee te nemen op de fiets dus ik heb alle vakjes opengemaakt en de chocolaatjes zo mee genomen.
Wat een leuk verhaal van de stroopwafels.
Ik ben benieuwd hoeveel restaurants er hier gaan omvallen nu ze maar tot vijf uur open mogen zijn.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Wat een leuk cadeau voor Rick! Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende adventskalenders, zo leuk.

Mooi verhaal achter de stroopwafels. Nou heb je een adresje dichtbij voor volgend jaar

Sandra Lindt zei

Hier in huis hebben we de bier kalender van het merk Jopen, en de pickwick thee advent kalender. Rick als bierliefhebber moet eens kijken naar bieren van 't Uiltje, die hebben zulke gave blikjes, een artwork op zich. En mocht je ooit weer in Nederland zijn dan moet je Rick mee nemen naar brouwcafé De Molen in Bodegraven. Zeeer uitgebreide en gevarieerde bier kaart

Petra zei

@Anja - Jammer van de chocolaatjes, maar in ieder geval kun je er wel van genieten.

@Petra - Inderdaad, leukere doosjes zo, maar hopelijk niet heel veel duurder.

@Sandra - Die theekalender zou ik wel willen! Dank je voor de tip, nu nog even naar Nederland komen. Geen plannen, maar wie weet.