Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 30, 2021

Over Toys for Tots en het gratis voedsel kastje

Rick staat om vijf voor zeven op en eigenlijk ben ik ook helemaal wakker. Ik blijf nog liggen tot Alexa om half acht haar deuntje begint te spelen. Soms zijn het liedjes, die ik niet ken, waarschijnlijk van Disney films, die ik nooit of lang geleden heb gekeken. 

Als ik naar buiten kijk denk ik sneeuwvlokjes te zien. En jawel er ligt een heel klein beetje sneeuw op onze spullen buiten. Ik ga gauw een foto van een van de "besneeuwde" sneeuwpoppen maken om het vast te leggen voor de toekomst. 


Voor mijn ontbijt probeer ik eens wat andere paddestoelen, want ik vond de gewoonlijke niet bij H Mart. Ik heb dit keer enoki, weer een andere soort oesterzwam en houten oorzwammen. Het is werkelijk een exotisch maal zo, maar ik vind het zeer smakelijk. 

Door een sneeuwbui rijden we naar Starbucks. Rick neemt op zulke dagen een warme latte en verklaart mij voor gek dat ik koude koffie wil. Maar ik heb thuis al een kop warm gedronken en er gaat voor mij niets boven de nitro brew. 

Terwijl ik daarna thuis op de plaats hardloop om mijn stappen bijeen te krijgen, komt er opeens een eekhoorn op de hor van het raam klimmen. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Deze is wel heel brutaal!

Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb, begin ik maar eens aan wat huishoudelijke taken, die ik heb laten versloffen. Met twee honden en al die mensen is het hard nodig te stofzuigen. Ook heeft de was zich meer dan twee weken opgestapeld. Rick en ik hebben bijna geen schoon ondergoed meer, dus hoog tijd om hem te doen. 

Al doende is het opeens tegen twaalven. Ik bestel mijn op het moment favoriete salade van Subway. Dinsdag is lunch met Judith dag en dat vind ik vandaag extra gezellig. Het uur is dan ook zo voorbij. 

Tijd om mijn lijstje voor vanmiddag af te gaan werken. Als eerste rijd ik naar het huis van de ouders van Saskia's vriendin Kaylee. Daar breng ik een sjaaltje dat Kaylee bij Saskia had laten liggen. Het valt me op dat er nog best wat herfstkleuren te bewonderen zijn. Het merendeel daarvan zijn Japanse esdoorns. 


Ieder jaar in de kersttijd doe ik mee met de Marine Toys for Tots. Dat is een enorme inzameling van speelgoed, zodat meer kinderen een cadeautje onder de boom hebben liggen. Voorheen ging ik daarvoor naar de Disney Store in Tysons Corner, maar die is er helaas niet meer. 

Natuurlijk zou ik online kunnen bestellen, maar ik steun dan liever een plaatselijke speelgoedwinkel. Die hebben we in Vienna niet meer, ik mis Once Upon A Time nog altijd, die hadden ook zulke leuke poppenhuismeubeltjes. 

Gelukkig zijn er zowel in Falls Church als in McLean nog goede speelgoedwinkels. Child's Play in McLean komt me qua ligging beter uit, dus ik rijd daarheen. Ze hebben een zeer uitgebreide en diverse collectie speelgoed en ik neem de tijd om leuke dingen uit te zoeken. 

Dat wordt wat Playmobil, wat stickerboeken, babyspeeltjes, PlayDoh en nog wat andere knutseldingetjes. Het bedrag dat ik wil uitgeven is rond de $100 en laat het totaal nu $101 zijn! Dat is dus perfect. 

Het blijkt dat ik het speelgoed in de Toys for Tots doos hier kan doen. Dat scheelt me een stop om het naar een van de locaties in Vienna te brengen. Nu ik hier toch ben kies ik ook wat leuke kleinigheden voor Fiona's stocking. 

Op de terugweg rijd ik langs het kastje met gratis voedsel. Ik heb wat dingen mee, die de kinderen teveel kochten voor Thanksgiving. Als ik zie hoe leeg het is ga ik naar de Giant en koop daar een tas vol blikjes en crackers e.d. en wat reisformaat shampoos, tandpasta en handcreme. Dat vult het kastje in ieder geval meer, maar het is nog niet vol. Hopelijk komen anderen het ook aanvullen. 


Onderweg naar huis maak ik mijn laatste architectuur maandthema foto. Dit huis vinden Rick en ik altijd mooi modern. Tot onze verbazing duurde het heel lang voor het verkocht werd. 

De kerstlichtjes zijn al aan als ik thuiskom. Ik vind deze tijd zo gezellig! Ook al is het alleen Rick en ik voor nu. Alle herinneringen, die in de boom hangen ook, zoveel fijne kerstvieringen met de jaren! Ik zal er binnenkort weer wat foto's van maken. 

Voor ons avondeten halen we Grieks van Plaka Grill. We eten gewoon lui bij de televisie met het nieuws aan. Ik hoor dat het vandaag "Giving Tuesday" is, dus daar heb ik onbewust goed aan meegewerkt. Straks gaat er weer een vrolijke Hallmark film aan.

4 reacties:

Anja L. zei

Op dit moment raast de wind door de bomen! Zo zullen de laatste blaadjes snel verdwijnen.
Ik zou niet blij worden van jouw ontbijt, paddenstoelen en warme tomaat zijn absoluut geen favoriet bij mij.
Je bent goed bezig geweest op ‘Giving Tuesday’ .
Ik vind dat moderne huis erg mooi.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Wat een mooie initiatieven, de Toys for Tots en het boodschappen kastje. Grappig dat je er achteraf achter kwam dat het Giving Tuesday was.

Hier geen sneeuw (zaterdag hadden we een heel klein beetje wat zo weer weg was) maar donker, somber nat weer en harde wind. Heel saai weer!

Anoniem zei

Hallo Petra,

het is al eventjes geleden dat ik nog gereageerd hebt. Ik heb gezien dat jullie fijne weken achter de rug hebben en voor het eerst in lange tijd met jullie hele gezin en aanhang compleet geweest zijn, wat ontzettend fijn voor je!
Superlief dat je zo mooi hebt meegedaan aan Giving Tuesday, dergelijke initiatieven ken ik in NL niet (maar ik woon dan ook in een klein dorp, misschien dat dat in de grotere steden wel voorkomt), maar ik vind dat hele goede initiatieven hoor!!

Groetjes,
Maria

Petra zei

@Anja - Ja, ik weet het, niet iedereen vindt paddestoelen lekker.

@Petra - Echt Sinterklaas weer, dus. Hier regent het (als het dat doet) telkens 's nachts op het moment, overdag mooi weer. Helemaal goed.

@Maria - Er zijn hier veel goede initiatieven, zeker sinds de pandemie begon. Het is een fijn gevoel de medemens te kunnen helpen.