Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 02, 2021

Over een druilerige dinsdag

Oef, het is echt moeilijk opstaan vanochtend, zelfs Alexa's vrolijke Disney deuntje helpt niet. Het is donker en regenachtig en het liefst zou ik vandaag overslaan. Maar nog voor achten ben ik toch beneden.

We gaan vroeger dan gewoonlijk naar Starbucks, want ik heb geen ontbijt. Ik was er natuurlijk niet voor de markt zondag, maar die bleek ook gecanceld te zijn. 

Er was een terreurdreiging voor drukkere gebieden in onze county, waardoor veel (Halloween) evenementen werden afgelast. Gelukkig is er niets gebeurd. 

Met onze koffies en mijn egg bites rijden we terug naar huis. Ik begin meteen aan mijn stappen en Rick gaat zich klaarmaken voor zijn werk. Hij heeft deze week een virtuele conventie. Hopelijk wordt die ooit weer in persoon, want ik mis de reisjes naar leuke plaatsen voor Ricks conventies.


De virtuele lunch met Judith gaat deze week niet door, dus geen Subway salade dit keer. Het regent niet alleen, maar is ook opeens flink koud met maar negen graden. Dat vraagt om pho en ik laat het bezorgen. Het is altijd weer een heerlijke lunch op nare dagen, want ik heb ook flinke last van mijn fibromyalgie. 

Na het eten ga ik naar de Safeway om wijn te halen, ik probeer eens een nieuwe sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland, Wonderland. 

Dan rijd ik door naar de H Mart. Hier koop ik paddestoelen voor mijn ontbijt en een bakje met gebakken anchovis, die zijn altijd zo lekker. Ik kijk hier altijd mijn ogen uit!
Al die visballen! Maar de zalm en tonijn zien er goed uit. 

Allerlei snacks, ik zou willen dat sambal goreng kentang ertussen zat

Na die spullen thuisgebracht te hebben, rijd ik Vienna in. De herfstkleuren zijn nu schitterend en het lijkt wel of de regen de kleuren nog dieper maakt. Ik trotseer de druppels en loop naar wat mooie bomen om foto's te maken. 













Zo kom ik langzamerhand bij Greenheart aan. Tot mijn verbazing en een beetje ergernis zijn er geen Rooster sappen meer. Ik stuur het bedrijf een Facebook berichtje, want ik ben bang dat ze dat sap niet meer maken. 

Dat is niet het geval wordt mij verzekerd. Vienna blijkt heel veel van dat bepaalde sap te houden. Ze beloven meer flessen te bezorgen. 

Als laatste haal ik tomaten voor mijn ontbijt bij Whole Foods. Mijn brein staat er niet naar om aan avondeten te denken, teveel pijn. 

Intussen bel ik met Christine over dingen, die ons bezig houden. Dat zijn er nogal wat en ik ben al lang en breed thuis voor we afscheid nemen.

Thuis gaan de kaarsen aan en lummel ik wat. Als Rick klaar is met zijn werk stelt hij voor naar Pazzo Pomodoro te gaan. Daar vinden we nog net een paar stoelen aan de gezellige bar. Het is zo fijn dat dit weer kan! Met de derde prik voelen we ons extra beschermd. 

We delen een plankje met prosciutto en verschillende Italiaanse kazen. Dan heeft Rick de zwaardvis special en ik neem de kabeljauw met tomaat, kappertjes en olijven. 

Erg lekker allemaal en het is koolhydraatarm. Ik ga daar weer meer op letten, het is te makkelijk om om zoals gisteren toch even af te wijken van het dieet. 

Thuis blijkt dat de satelliet harde schijf eruit ligt. Misschien maar goed ook, want ik heb geen zin om naar de uitslagen van de verkiezingen voor gouverneur van Virginia te kijken. Ik heb zo'n vermoeden dat de Republikein gaat winnen. 

Dat willen wij helemaal niet, maar voor onze mentale gezondheid is het beter dat maar te accepteren. Ik ben blij dat wij op het moment geen kinderen in Virginia hebben wonen. 

Rick en ik zullen er weinig last van hebben (egoistisch, maar waar) en in Virginia kunnen gouverneurs niet herkozen worden. We zullen zien. 

Ook in New Jersey wordt een nieuwe gouverneur verkozen. Katja en Kevin gingen met Fiona stemmen. 


De uitkomst van die verkiezingen zijn ook spannend. Ik snap het niet, zijn mensen zo snel vergeten hoe erg Trump voor dit land was? Een stem voor een Republikein is op  het moment een stem voor Trump. Onvoorstelbaar dat die man zo'n invloed heeft en heel eng! Enfin, ik ga er maar niet teveel aan denken anders slaap ik niet goed. 

6 reacties:

Reny zei

Wat vervelend voor je dat je weer zoveel pijn hebt.
Ik vind het knap hoe je dan toch altijd weer aan de dag begint en veel dingen onderneemt en niet lekker warm thuis op de bank blijft liggen!

Geweldige deurhanger (Harvest) en prachtig al die natte herfstbladeren.

Fiona ziet er weer zo schattig uit tijdens haar eerste bezoek aan het stembureau!
Hopelijk valt de pijn vandaag mee.
Fijne woensdag

Petr@ zei

Prachtig die herfstkleuren. Dat maakt een koude en natte dag wat draaglijker!

Anja L. zei

Zo jammer voor je dat je nu weer zo'n pijn hebt. Gelukkig kun je genoeg afleiding vinden in mooie foto's maken.
Als het goed is komen Fred en ik nu ook in aanmerking voor een derde prik. Ik ben benieuwd wanneer.
Eerlijk gezegd snap ik nog maar weinig van een hele hoop mensen tegenwoordig.
En natuurlijk weer leuke foto's van Fiona, die vervelen nooit hoor.
Fijne woensdag!

Sonja zei

Wat akelig dat je zoveel pijn hebt. De herfstkleuren zijn werkelijk prachtig. Lees zojuist het slechte nieuws dat een republikein heeft gewonnen. Het is hier overal op het nieuws.

Anja zei

Leuke foto's van Fiona! Wanneer zie je haar weer?
Mijn kleindochter zei vandaag: oma jij bent de liefste van de hele wereld --> dan smelt je toch :-)
Het was hier in het nieuws dat een republikein heeft gewonnen, daar word je niet blij van.

Petra zei

@Reny - Vandaag gelukkig een stuk beter.

@Petra - Zeker, alleen jammer dat de bomen daarna snel kaal worden.

@Anja - Ik vind het gewoon normaal dat er meerdere prikken nodig zijn, dat is met de griepprik toch ook. Ik snap niet waar mensen zoveel stennis om maken.

@Sonja - Ja, ik probeer het maar te relativeren. Ik denk dat Trump nog steeds geen kans maakt en deze man distancieerde zich van Trump, hoewel die laatste natuurlijk claimt dat hij ervoor gezorgd heeft dat Youngkin won.

@Anja - We hopen dat ze met Thanksgiving kunnen komen, anders het weekend ervoor of zo. Wat lief van je kleindochter! Dat ben je ook vast.