Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 03, 2021

Over een wolkloze woensdag

Wat een verbetering ten opzichte van gisteren! De zon komt schijnend op en er is geen wolkje aan de lucht. Dat stemt al meteen veel vrolijker. Gelukkig voel ik me ook beter.

Rick heeft mijn koffie al klaar staan en ik maak mijn ontbijt van ei, tomaat en maitake en zwarte oesterzwammen. Ik ben er nog niet uit of ik die laatste echt lekker vind. Ze zijn een beetje taai. 


Eigenlijk zou ik vanochtend met mijn buurvrouw Mel gaan sporten, maar die zegt af omdat haar dochtertje naar de dokter moet. Dan begin ik maar aan mijn stappen, terwijl Rick zich klaarmaakt en heb er 3000 bijeen als hij beneden komt. Dat schiet al lekker op. 

Ricks auto heeft wat ijs op de ramen, maar gelukkig niet veel. Er zit ook rijp op de daken, het heeft duidelijk vannacht voor het eerst dit seizoen gevroren. Gelukkig is het niet zoals bij Ricks familie in Michigan, waar het gesneeuwd heeft. 

Na onze koffies gehaald te hebben en wat Pokemon Go te hebben gespeeld, gaat Rick aan het werk en ik naar boven. Ik heb besloten tenminste een half uur van mijn sporten op de grote elliptische machine daar te doen. Dat moet ik vaker doen, want het is leuker dan op de plaats hardlopen. 

Rond half twaalf rijd ik naar Herndon, want Riekje heeft me uitgenodigd bij haar te komen lunchen. Ik neem de Nederlandse spullen, die ik uit Michigan voor haar meebracht, mee en stel de GPS is op Riekje en Bob's adres. Het is ongeveer een half uur rijden. 

Ze wonen in een mooie buurt met prachtig gekleurde esdoorns. Daar moet ik natuurlijk een foto van maken, Dan word ik heel hartelijk ontvangen door Riekje en Bob. Bob gaat de lunch maken en Riekje en ik gaan in de woonkamer gezellig bijpraten. 


Als Bob het sein geeft dat de zalm klaar is gaan we aan tafel. Die is heel warm herfstachtig gedekt. Riekje heeft alle salade ingredienten in aparte bakjes gedaan. Een heel goed idee, zo kan iedereen zelf bepalen wat er in de salade komt. Ik houd bijvoorbeeld niet van rauwe rode ui, dus dat bakje sla ik over. Er is een heerlijke citroenvinaigrette bij en de zalm is perfect bereid. 


Het is erg gezellig en we drinken nog een mok thee. Dan is het al na tweeen en neem ik afscheid. Terug in Vienna maak ik ook nog wat herfstfoto's van de prachtige bomen. Het is nu wel op zijn hoogtepunt, ik hoop dat er nog iets over is als Kai en Raquel over tien dagen komen. 



Bij Whole Foods haal ik mini komkommertjes voor een salade vanavond. Dan ga ik huiswaarts en begin die salade te maken. Halverwege bedenk ik me dat ik helemaal vergeten ben de themafoto van vandaag te maken.

Het thema is Architectuur en ik vind dat de kerk aan de overkant wel interessante architectuur heeft. Ik loop er bibberend heen, want in de zon is het te doen, maar in de schaduw echt koud. Volgende week gaat het gelukkig weer opwarmen. 


Nu ik toch buiten ben, besluit ik de Halloween spullen al wat op te ruimen. Ik zet alles voor op de stoep dan kunnen we het dit weekend naar binnen halen. Ook Fairyville wordt ont-Halloweend. Het is nog te vroeg voor Kerst, een paar weken wachten daarvoor. 

Als Rick klaar is met zijn werk gaat hij naar de Giant om alvast in te kopen voor de Thanksgiving maaltijd. Er wordt gewaarschuwd dat er tekorten gaan komen. Nu reageert iedereen daarop natuurlijk door van alles te gaan hamsteren. 

Rick komt terug met de mededeling dat hij letterlijk de laatste kalkoen heeft gekocht. Verder was de pompoenmix voor zijn traditionele pompoentaart uitverkocht. Hopelijk vindt hij die nog ergens anders. De rest van zijn lijstje heeft Rick af kunnen werken. 

Riekje heeft me een heerlijk stuk Nederlandse kaas, direct uit Nederland, meegegeven. Rick en ik proberen het meteen en het is inderdaad superlekker! Dat stuk gaat wel op!

Voor ons avondeten hebben we mini spinazie en kaas quiches zonder korst. Die zijn zo ontzettend lekker op een koude dag. Ik heb de mini komkommersalade met yuzu ponzu saus erbij gemaakt. Ook dat is een goede combinatie.

Bij het schrijven van dit blog bedenk ik me hoeveel meer energie ik vandaag had vergeleken met gisteren. Het verbaast me altijd weer wat het weer met mijn lichaam doet. Gelukkig komt er binnen afzienbare tijd geen regen en blijf ik me hopelijk goed voelen. 


4 reacties:

Nina zei

Wat fijn dat je je weer beter voelde vandaag. Lijkt me lastig, zoveel invloed van het weer, maar het is niet anders.
Die salade zag er heerlijk uit. Leuk dat je goed contact hebt met Riekje.

En heel fijn dat Katja een nieuwe baan heeft. Bijzonder om in de kliniek te gaan werken, lijkt me voor haar. Hopelijk vindt ze gauw haar draai in een nieuw ritme met werken en Fiona (+ Kevin) thuis.

En...aftellen tot jullie Kai en Raquel (weer) zien! Komt Saskia ook voor Thanksgiving naar Vienna?

Reny zei

Gelukkig voel je je al weer wat beter.

Ik zag vandaag een foto voorbijkomen van een collega die de Kerstboom al heeft opgetuigd, dat is voor mij als Kerst liefhebber zelfs te vroeg, ha ha.

Heerlijk vooruitzicht dat Kai en Raquel voor Thanksgiving naar Vienna komen.

Die yuzu ponzu saus heb ik even gegoogeld, lijkt me heerlijk. Ga vandaag of morgen eens even naar de lokale Toko om te kijken of ze die verkopen. Ik neem aan dat je die saus "gewoon" door de salade hebt gedaan of heb je die eerst verwarmd??

Anja L. zei

Het is echt veel prettiger de dag te beginnen als de zon schijnt, hier miezert het weer. Gelukkig heb ik gisteren nog wat in de tuin kunnen doen.
Je lunch zag er lekker uit, goed idee om zo een salade op te dienen.
Gelukkig blijft het bij jullie voorlopig goed weer, ik hoop dat je je ook beter blijft voelen!
Fijne donderdag.

Petra zei

@Nina - Ja, Saskia komt van de 23e tot de 28e, dus dat is erg leuk.

@Reny - Ik wil nog wel een paar weken wachten met Kerstversieren, hoewel het natuurlijk altijd wel erg gezellig is. Ik deed de saus inderdaad gewoon door de salade, maar vanochtend heb ik mijn paddestoelen en tomaat erin roergebakken. Ook erg lekker.

@Anja - Het is eindelijk rustig qua weer en dan is mijn lichaam ook een stuk rustiger.