Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 24, 2021

Dag 11 Raquel en Kai: Over boodschappen doen en meer

Als Rick en ik om kwart voor acht beneden komen ligt iedereen nog in diepe rust. Ik maak mijn ontbijt en laat instructies achter voor Raquel om het hare zelf te bereiden. Het is niet lekker als ik het nu kook en zij het koud moet eten. 

Saskia komt beneden en vraagt om een pepermunt soja latte. Wij rijden naar Starbucks en daar hebben ze geen pepermunt siroop. Dan maar bestellen van Caffe Amouri. Terwijl we daarop wachten gaat Rick naar de glasbak en ik haal sappen voor de kinderen en mijzelf van Greenheart. 

Santa staat al op de locomotief en daar moet ik foto van maken. Ook heeft het vannacht gevroren en ik vind de rijp op de bladeren zo mooi. Bij Whole Foods halen we nog wat ontbijtspullen voor Saskia en gaan dan huiswaarts. 





Daar rijdt Rick nog een keer de maaimachine over het gazon en dumpt de blaadjes op de hoop op straat. Hij heeft het precies goed gedaan, want nog geen half uur later komt de blaadjeszuiger van Vienna langs en wordt alles opgezogen. 

Intussen heb ik mijn stappen gedaan. Rick en ik gaan naar boven en zetten gezamenlijk de dozen waar de kerstspullen inzaten op zolder. Dan maken we ons klaar voor de dag. 

Tijd voor de tweede gang naar Whole Foods. Dit keer met het lijstje voor het gourmetten morgenavond. We vinden behalve wat wij lekker vinden ook een heel aantal smakelijke veganistische dingen. Niemand van ons zal van de honger omkomen morgen. 

We zijn hier dichtbij Zoe's Kitchen en Potbelly. De kinderen en ik nemen Zoe's Kitchen, de bloemkoolrijstbowl met zalm blijft heerlijk. Ze hebben hier ook veel vegetarische en veganistische gerechten, waaruit Kai, Raquel en Saskia kiezen. Rick haalt zijn lunch van Potbelly.

Na het eten gaan Raquel en ik met twee knijpers naar buiten. Een van de kerstlichtnetten valt telkens van de struik en we hopen hem zo vast te zetten. Ook leg ik een verslengsnoer, zodat de Kerstman laarzen en candy canes daarin ook aan zullen gaan vanavond. Ik denk dat al de kerstversieringen behalve de echte boom nu gedaan zijn, maar wie weet. 

Het is prachtig weer en Kai en Raquel gaan een spelletje basketbal spelen. Tot Kai's verbazing schiet Raquel zeer doelgericht en wint uiteindelijk dan ook. Het is goed dat het basketbalnet langs onze oprit weer eens gebruikt wordt. 


De schoonmaakploeg is inmiddels gearriveerd. Saskia heeft afgesproken met haar Vienna vriend Leo en Kai en Raquel gaan een film kijken in het bioscoopje. Rick en ik hebben nog een aantal boodschappen te doen en gaan erop uit.

Als eerste begeven we ons naar Home Depot. Daar koopt Rick een nieuwe vuilnisbak voor buiten. Ik neem een mooie kerstster mee. Die vind ik er altijd bij horen. 

Saskia wil graag een veganistische "roast" van Field Roast voor Thanksgiving, maar die vonden we niet bij de Whole Foods in Vienna. Ook bij Mom's Organic Market zijn ze niet te krijgen. Als laatste gaan we naar de grote Whole Foods in The Boro. 

Daar hebben ze een aantal andere merken, maar geen Field Roast. Helaas vindt Saskia de andere merken niets. Nu heeft ze veganistische gehaktballen als wij kalkoen eten, ook lekker. Verder wilde Saskia veganistische marshmallows en chocolade repen. Ze willen weer s'mores gaan maken. 
Heel wat "roast" keuzes


Als laatste halen we medicijnen voor mij en Saskia op van Walgreens. Ongemerkt zijn er dan weer bijna twee uren voorbij. Precies genoeg tijd om ons huis schoon te laten maken. De schoonmaakploeg vertrekt net als wij ons plein oprijden. 



Het ziet er nog gezelliger uit buiten, Raquel en ik hebben eer van ons werk

Tijd om een paar uurtjes te ontspannen voor we naar het restaurant voor het avondeten vertrekken. Dat wordt The Melting Pot en we gaan fonduen. Dat hebben we voor het laatst in 2014 gedaan, dus werd weer eens tijd. 

We krijgen een tafel met twee fondue pannen. Het voorgerecht is kaasfondue en ze hebben nu ook een veganistisch menu dus Saskia krijgt vegan kaas. De rest van ons kiezen de traditionele kaasfondue, want die blijft toch het lekkerst. 

Vervolgens wordt er een (kleine) salade bezorgd. Rick smult van de Caesar salade en de rest van ons (behalve Saskia, die er geen wilde) van een California met gorgonzola en pecannoten. 

Dan wordt het hoofdgerecht bezorgd. Saskia heeft de groentebouillon, die erg lekker is. De rest van ons koos de coq au vin bouillon, ook heerlijk. Er zijn veel groentes en Saskia's fondue heeft ook veganistische gehaktballen. 

De mijne bestaat uit zalm, biefstuk, tonijn en garnalen. De porties zijn precies genoeg. De sausjes erbij zijn ook erg lekker. Ik vind vooral champignons vullen met Green Goddess saus heerlijk. Het is altijd zo gezellig om samen te doen en voor Raquel weer heel anders dan welke fondue dan ook in Frankrijk. 

Het maal wordt afgesloten met twee verschillende chocolade fondues. Pure chocolade voor Saskia en een "yin en yang" van pure en melk chocolade voor ons. Daarbij krijgen we fruit, rice crispie treats, wafels met suiker en cheesecake om te dopen. Ik eet een paar stukjes fruit met chocolade, maar het wordt mij al gauw te zoet.



Het is al na negenen als we terug naar huis rijden. Daar ontspannen we ons nog een uurtje en dan is ook deze drukke dag weer voorbij! 

Het is onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat op het moment. Ik heb net alweer de COVID test voor de terugweg geboekt voor Kai en Raquel. Gelukkig is dat nog een aantal aantal dagen weg, eerst het Thanksgiving weekend nog. 

4 reacties:

Anja L. zei

Als er rijp op blaadjes zit kan ik ook niet stoppen met foto’s maken, ik vind zo mooi om te zien.
Gelukkig zijn er al veel veganistische spullen te krijgen, zo heeft Saskia ook keus.
Jullie fondue zag er goed uit, het is heel lang geleden dat wij dat gedaan hebben.
Hele fijne donderdag!

Tineke zei

Fijne thanksgiving toegewenst.
Ik sprokkel mijn sint cadeau's bij elkaar, voornamelijk online. gisteren met 2 grote kleindochters hun sint cadeau's gekocht; mogen ze zelf kiezen en gezellig wat met elkaar gedronken.
Zo naar de yoga; ik vrees dat met de nieuwe corona maatregelen , het volgende week niet meer mag.

Petr@ zei

Wat vliegt een dag weer voorbij! Gaat het trouwens goed met Orion en Raquel? Je schrijft er niet over, dus ik verwacht van wel.

Heerlijk, fonduen. Dat moet ik ook weer eens doen, volgens mij hebben mijn kinderen dat nog nooit gedaan.

Petra zei

@Anja - Het is hier vaak te droog voor rijp, dus als het er is vind ik het prachtig.

@Tineke - Jammer dat er weer zoveel maatregelen nodig zijn.

@Petra - Ja, het redelijk met Orion en Raquel. We geven hem wel meer medicijnen dan gewoonlijk, want hij heeft haar wel een keer zo doen schrikken met zijn geblaf dat ze moest huilen.