Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 19, 2021

Dag 6 Raquel en Kai: Over een dag in en rond Vienna

Om half zes word ik gewekt door een sms van Maria. Dat is een vroege vogel! Ik kan daarna de slaap niet echt meer vatten en als Rick om kwart over zeven opstaat volg ik meteen. 

Raquel wil wel graag nog een keer hetzelfde ontbijt als ik. Dat komt goed uit, want anders zou ik veel te veel paddestoelen hebben. Kai houdt er niet van en maakt een bakje muesli voor zichzelf. 

Na het eten gaan Kai en Raquel aan hun meegebrachte werk. Ik doe vast wat stappen voor Rick klaar is en dan maak ik de 10000 af als we onze koffies hebben gehaald. 

Intussen proberen de eekhoorns met alle macht bij het vogelvoer te komen. Ik bestel maar gauw wat te eten voor hen, want anders is die zak met vogelvoer zo op. 


Rond half elf zijn we klaar om er opuit te gaan. We gaan eerst naar Target, want Kai wil fotopapier voor zijn Polaroid camera hebben. 

Natuurlijk wordt dat niet de enige aankoop. Ik vind een paar leuke kerstcadeautjes voor Fiona en we kopen verjaardagskaarten voor Rick. 

Dan rijd ik naar H Mart. Ook dat is een openbaring voor Raquel. Zulke grote Aziatische supermarkten heb je in Lyon niet. Ik vind het ook altijd weer bijzonder wat ze allemaal hebben. Ik neem paddestoelen en mijn favoriete yoghurtdrankje mee. 

Inmiddels is Rick vrij om lunch te gaan halen. Kai, Raquel en ik bestellen van Noodles & Company, lekker op een gure dag als vandaag. Rick kiest Chipotle in datzelfde winkelcentrum.

Tijdens het eten bespreken we wat we vanmiddag willen doen. Alles daarvan kan in Vienna gedaan worden. 

Als eerste gaan we naar Norm's Beer & Wine waar ik bier voor Ricks verjaardag koop en Kai en Raquel een doosje met Virginiaanse pinda's.

Dan lopen we naar The Fresh Market. Daar hebben ze mooie kerststerren en veel leuke kerstdingen. Toch vinden we er niets van onze gading. Ik had gehoopt cupcakes of zo voor Ricks verjaardag te vinden, maar die hebben ze niet. 


Whole Foods heeft een heel goede bakkerij en inderdaad vinden we daar een heerlijk uitziend chocoladetaartje. Dat wordt een leuke verrassing voor Rick! 

We hebben de Happy Birthday slingers ook gevonden en die gaan Kai en Raquel morgen voor Rick beneden komt ophangen.

Dan parkeer ik de auto langs Church Street. Daar willen we een aantal winkels bezoeken. We beginnen met de Freeman House winkel. 

Daar hebben ze allerlei lokale producten, maar Raquel en Kai beraden zich nog over welke cadeautjes ze mee willen nemen voor het thuisfront. 


We lopen even naar het treinstation van Vienna, zodat Kai dat aan Raquel kan laten zien. Dan haal ik een fles Rooster sap van Greenheart en de kinderen nemen een fles cashewnoten melk met van alles erin mee. 

We zijn intussen ietwat verkleumd en gaan warme drankjes bestellen bij Caffe Amouri. Kai neemt de mocha arancia, Raquel de Mexicaanse warme chocolade (die ze heerlijk vindt) en ik de turmeric en gember kruidenthee. Het is gezellig in het cafe en we nemen de tijd voor onze drankjes. 

Raquel en Kai zijn heel erg bezig met recyclen en zero waste. Sinds kort is er in Vienna ook een zero waste winkel, Trace. Daar zijn zij natuurlijk erg in geinteresseerd en ik ook. Ik koop er een paar stoffen zakken om groente en fruit in te doen en een schoonmaakdoekje. 


Bij Caffe Amouri zag ik dat er een Vienna "bingo" gaande is. Iedere keer dat je bij vijf verschillende plaatselijke winkels iets koopt kun je je blaadje afgeven om mee te doen aan een loterij. Ik heb nu al Caffe Amouri en Trace. 

De derde stempel krijg ik bij Bard's Alley, Vienna's boekenwinkeltje. Ze hebben daar altijd unieke dingen. Ik koop er een badboekje voor Fiona en een boek met hoe je dingen tekent voor Raquel. Daar is die laatste dolblij mee!

Als laatste gaan we naar Cocoa Vienna waar ik suikervrije pepermunt chocolaatjes koop. Ook deze winkel doet mee aan de bingo en zo hoef ik nog maar een stempel voor mijn eerste "bingo". Wat een leuk initiatief dat het lokale winkelen bevordert. 

Rick is klaar met zijn werk en hij en de anderen gaan vanavond pannenkoeken bakken. Ik zou graag meedoen, maar er zitten teveel koolhydraten en suikers in. Ze gaan gedrieen inkopen doen, spek, kaas, appel, ananas, ham en champignons doen ze erin en erop.

Voor het eten gaan we eerst nog even in de hot tub. Met deze kou is dat helemaal heerlijk en we bubbelen gezellig een half uur. 


Aangezien het voor mij ook al eeuwen geleden is dat ik gevulde pannenkoeken heb gemaakt kijken de anderen een paar YouTube videos. Toch weet ik ze wel te vertellen wanneer de pannenkoek klaar is om om te keren. De eerste komt er al perfect uit. Het ziet er zo lekker uit!


Het is maar goed dat ik mijn favoriete eten heb besteld. Mijn sashimi van Passion Fin wordt rond dezelfde tijd dat de anderen gaan eten bezorgd. Dat komt mooi uit, zo kunnen we samen aan tafel. 

Wel een grappig gezicht, drie pannenkoeken en sashimi

Na het eten maken Rick en Kai een buitenvuur. Daarmee roosteren ze marshmallows en maken s'mores.

Ook dit is nieuw voor Raquel en zo te zien vindt ze het heerlijk. Ik vind dat ik ook wel een halve s'more verdiend heb, zo lekker!! 




Morgen is Rick jarig en ook dat gaat weer een heel leuke dag worden! Allemaal een fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Sonja zei

Van harte gefeliciteerd met Rick, het wordt vast een mooie dag. Fijne weekend!

Tineke zei

Fijne dag toegewenst en gefeliciteerd met Rick s verjaardag; gezellig om het met Kai en Raquel te vieren.
Hier kennen we de plaatselijke spaaracties ook en Jumbo en Hema sponseren ook elkaars spaaracties.

Anoniem zei

Rick,van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag.
Vele gezonde jaren nog!😊.
Zo fijn dat Kai en Raquel er ook bij kunnen zijn.
Een gezellige verjaardag nog en een fijn weekend!

groetjes Joke

Anja L. zei

Wat lekker om ook een dag in de buurt te blijven. Wat is Vienna een leuke plaats om te zien.
Ik wens Rick een hele fijne verjaardag.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Gezellige dag was dat. Raquel heeft nu vast een goed beeld van Vienna.
Leuk idee, die bingo van de lokale winkeliers.
Die stoffen zakjes voor groente en fruit kun je hier kopen bij de supermarkt, want vanaf volgend jaar geen plastic zakjes meer. Ik vergeet alleen vaak de stoffen zakjes mee te nemen, maar volgend jaar gaat dat vast beter als ik geen alternatief meer heb.

Gefeliciteerd met Rick!

Nicole zei

Leuk om zo weer van alles mee te krijgen. Ik zie mezelf al helemaal door die winkels struinen.

Willen Kai en Raquel uiteindelijk in Amerika wonen of blijven ze in Europa?

Petra zei

@Sonja - Dank je wel!

@Tineke - Dit is geen spaaractie, hoor, enkel een stempel als je ergens bent geweest en dan kun je iets winnen als je kaart getrokken wordt.

@Joke - Dank je wel!

@Anja - Vienna is inderdaad een gezellig stadje.

@Petra - Ik hoop dat ik ze niet telkens ga vergeten, want ik heb ze allang willen hebben.

@Nicole - Kai en Raquel blijven in Europa.