Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 29, 2021

Dag 16 Raquel en Kai: Over inpakken en afscheid nemen

Rick heeft vandaag ook vrij genomen en we blijven tot een uur of acht liggen. Dan gaan we naar Vienna, waar we onze koffies en ontbijt weer van Starbucks halen. Kai en Raquel zijn dol op de Mexicaanse warme chocolade van Caffe Amouri, dus daar bestellen we nog een laatste van.



Raquel zal onze deck acrobaatjes missen

Terwijl de jongeren ontbijt eten doe ik een deel van mijn stappen op de mini elliptische machine. Dan helpen Rick en ik mee de spullen, die nu over het hele huis verspreid liggen, te vergaren. Ook neemt Kai de pepernoten, chocolade pastilles en drop, waar ze deze vakantie niet aan toe zijn gekomen, mee.

De tijd vliegt en als alles is ingepakt gaan we naar Bear Branch Tavern voor de lunch. Dat deden we in augustus ook op Kai's dag van vertrek. Misschien wordt dat wel een traditie. Het is waterkoud buiten en ik heb zin in soep. Ik bestel de uiensoep zonder brood en daar zit lekker veel kaas in. Rick neemt de salade met zalm, Raquel de vegetarische bowl met falafel en Kai kip wraps. 

Zelfs na twee weken hebben we nog meer dan genoeg gesprekstof. Ik merk aan Rick dat hij er dit keer ook erge moeite mee heeft dat de gezellige tijd met Raquel en Kai voorbij is. We besluiten een doel van eind mei te zetten voor Rick en mij om naar Frankrijk te komen. Dat maakt het afscheid iets makkelijker.

Kai en Raquel willen nog wat typisch Amerikaanse lekkernijen kopen. We gaan naar de Giant en daar kiezen ze Reese's peanut butter cups, Oreo koekjes en chips met krab kruiden. Voor een huisgenoot nemen ze ook een pakje Poptarts mee. Gelukkig hebben ze nog genoeg plaats in de koffers voor dit alles.

Dan is het toch echt tijd om de bagage in de auto te laden en naar Dulles Airport te rijden. Hopelijk zijn wij de volgende keer dat we hier komen de reizigers! Rick en ik willen zo graag weer eens ergens heen vliegen. 

Na wat moeite met Kai's documentatie gaan het inchecken en de koffers afgeven voorspoedig. Het is druk, maar de rij vordert vlot. Nog een laatste foto en heel wat knuffels en dan lopen Kai en Raquel naar de veiligheidscontrole. Natuurlijk houden we het geen van allen droog, zo moeilijk iedere keer!

Gisteren zagen we onderstaand berichtje op een scherm in het vliegveld. Net toen Saskia een foto wilde maken switchte het naar een volgend bericht. Op weg naar de auto wachten Rick en ik even tot we dit scherm weer zien en zo heeft Sas haar foto toch. 

Morgen wil ik mijn gewoonlijke ei, tomaat en paddestoelen ontbijt weer maken. Op weg naar huis stoppen we daarvoor bij een H Mart. Deze is veel groter dan degene waar ik gewoonlijk heenga en heeft een heel aantal restaurantjes erbij. Ik ga morgen een nieuwe combinatie van paddestoelen proberen.


Voor het avondeten gaan we naar de gezellige bar van Pazzo Pomodoro. Daar kennen we de bartenders en Italiaans eten is lekker op zo'n koude avond. We praten even met onze kennis Victor, die de eigenaar van de Vienna Vintner is. Hij gaat een lekkere sake voor mij bestellen, die ik donderdag op kan halen. 

De Church Street Stroll met het aansteken van de kerstboom in Vienna laten we dit jaar aan ons voorbij gaan. Mijn spieren doen te veel pijn om in de kou te lopen. In plaats daarvan ga ik onder een warme deken een Hallmark kerstfilm kijken. 

We hebben zo'n fijne tijd met Raquel en Kai gehad! Het was zo fijn om te zien dat die twee elkaars beste vrienden zijn, maar ook niet alles samen doen. Raquel is een schat en Kai gaat Kerst bij haar familie in Spanje doorbrengen. Op naar de vele Kerstvoorbereidingen!

6 reacties:

Reny zei

Ik ben weer helemaal bij gelezen.
Zo te zien hebben jullie een heerlijke tijd gehad met Kai en Raquel en die paar dagen met Saskia en Katja en haar gezin.
Lijkt me heel speciaal om met de hele familie de kerstboom op te halen en jullie huis te versieren.

Jammer dat de kinderen weer allemaal zijn vertrokken maar je kunt in ieder geval terugkijken op een heerlijke tijd. Nu aftellen naar mei......en uiteraard naar Kerst met de meiden.

Geniet van deze mooie tijd ondanks de fysieke afstand van de kinderen.

Fijne dinsdag en groetjes,
Reny

Joke zei

Wat is het toch geweldig ,om te lezen,dat jullie met z,n allen,
zo,n super sterke band met elkaar hebben.
Met dat lieve mooie kleine meisje,waar iedereen dol op is..
Het kan ook niet anders he?
Dat is gelukkig in mijn familie ook zo ,die band.
Heb weer genoten ,van jullie uitstapjes en samen zijn...
Met de vele foto,s erbij,is het soms net of men er zelf ook bij bent...

groetjes Joke

Anja L. zei

Hier zie ik ook steeds vaker Reese's chocolade liggen. Ik zal het toch een proberen.
Wat is het goed om te zien dat Kai en Raquel zo leuk met elkaar zijn. Dat stralen de foto's ook uit.
Wat zal het stil zijn in jullie huis nu.
Fijne dinsdag!

Sally zei

Ook ik ben weer bij gelezen. Wat een fijne tijd zo samen met je Kai en Raquel en super dat al je kroost Ff thuis was en ze optimaal van hun nieuwe nichtje hebben kunnen genieten. Qualitytime. Ik hoop dar zoonlief eindelijk met kerst kan komen maar vrees weer het ergste. Door die nieuwe COVID variant nemen steeds meer landen strenger maatregelen. Zal me toch niet weer gebeuren dat vlak voor de feestdagen hun reis gecanceld moet worden. Mats heeft zijn vader en zus nu al twee jaar niet gezien, zucht.

Petr@ zei

Dat ze alweer weg zijn! Wat is de tijd voorbij gevlogen. Goed streven om een periode te kiezen om naar Frankrijk te gaan. Dat maakt het afscheid wat draaglijker. Nu hopen dat dat tegen die tijd mogelijk is.

Verkopen ze in Frankrijk geen Oreo koekjes en Reese's peanutbutter cups? Hier namelijk wel, al kan het maar zo veel duurder zijn dan bij jullie.

Petra zei

@Reny - Ga ik zeker doen! Volgende maand is altijd zo leuk!

@Joke - We zijn inderdaad gezegend met onze kinderen, schoonkinderen en kleindochtertje.

@Anja - Ik vind de chocola van Reese's maar matig, maar de pindakaas vulling is wel erg lekker.

@Sally - Ik hoop echt dat Mats naar jullie toe kan komen. Op een gegeven moment moeten mensen toch gewoon kunnen reizen.

@Petra - Kennelijk niet, er is wel een Amerikaanse winkel in Lyon, maar die is heel duur zeggen ze.