Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 12, 2021

Over een veelkleurige vrijdag

Het regent buiten en daardoor heb ik geen haast mijn warme bed te verlaten. Pas rond kwart voor acht sta ik maar eens op en ga naar beneden. Daar schenk ik een lekkere kop koffie in en maak de paddenstoelen en tomaten op voor mijn ontbijt. 

Doordat ik wat later opstond heb ik minder stappen bijeen dan de vorige dagen als Rick gedoucht en wel beneden komt. Het miezert enkel nog als we naar Starbucks rijden. Gelukkig heeft de regen de herfstkleuren nog niet aangetast.


Als ik mijn stappen bijeen heb schijnt de zon zelfs zowaar. Ik neem de gelegenheid waar om een stuk door de buurt te lopen. Het is nog een lekkere temperatuur ook, zo'n zeventien graden. Dat is een bonus, want het weerbericht klonk gisteren niet best. 

Op vrijdag bestelt Rick zijn lunch van Cava en ik neem de salade van Subway. We halen het eten samen op, maar jammer genoeg moet Rick daarna meteen weer aan het werk. Ik zoek de stoel op de oprit op en eet buiten. 

Daarna ga ik met een boodschappenlijstje Vienna in. Onderweg kan ik het niet laten voor wat foto's te stoppen. Giant is mijn eerste doel en behalve de dingen op mijn lijstje kijk ik ook of er iets leuks of lekkers is om Raquel mee te verwelkomen. 


Dat vind ik daar niet, dus ik loop naar The Fresh Market aan de overkant. Hier hebben ze vaak leuke dingen en bijzonder snoep. Ten eerste zie ik een paar takjes met rode besjes, die leuk in het Delfts blauwe vaasje naast het bed zullen staan. 

Bij het snoepgoed valt mijn blik op de vele smaken Jelly Belly jelly beans. Die kleine snoepjes zijn typisch Amerikaans. Ik schep popcorn, fruit, suikerspin en kaneel smaken in een zakje. Daar zal ik straks een welkom berichtje op schrijven en naast het bed leggen. 


Op weg naar Petco stop ik weer even om een vlammende esdoorn te fotograferen. Bij de dierenwinkel heb ik poepzakjes voor Orion nodig. Zij hebben het merk dat milieuvriendelijk is. 




Als laatste ga ik naar Church Street, de gezellig hoofdstraat van Vienna. Daar zie ik een mengelmoes van herfst en al wat Kerst. Mijn bestelde Rooster sap ligt al klaar bij Greenheart. 





Terug thuis zie ik dat mijn Nederlandse spullen bezorgd zijn. Nu kan iedereen zich tegoed doen aan kruidnootjes en borrelnootjes. Kai wilde dat Raquel ook wat Nederlandse etenswaren zal leren kennen. 

Na nog een tijdje buiten gezeten te hebben maak ik het bed beneden op. De besjes en de jelly beans staan gezellig. We zijn helemaal klaar om Kai en Raquel, die gelukkig een negatieve COVID test hadden, te ontvangen. Hopelijk gaat alles goed met de vluchten morgen. 

Als Rick klaar is met zijn werk maken we gezamenlijk ook het bed van Katja en Kevin op. Dat heeft een enorme matras en is te zwaar voor mij alleen. Ook die kamer is nu klaar om hen te ontvangen, ik heb Fiona's lakentjes net gewassen, dus die kunnen direct op het bedje als ze komen.

Voor het avondeten hebben we een kortingsbon van 20% voor Nostos. We zijn al tijden niet naar dit Griekse restaurant geweest, dus perfect om vanavond te gaan. Ik heb voor kwart over zes een tafel gereserveerd. 

Het wordt een heerlijk en gezellig maal. Rick en ik delen eerst de saganaki, een kaas die aan tafel geflambeerd wordt. Dan delen we de calamari en zwaardvis spiesjes. Rick neemt daarna het gerecht met verschillende vleessoorten en ik de spanakopita, zo lekker! 

Onze Griekse ober is ontzettend aardig en heel goed. Bij het afrekenen blijkt dat de bon enkel doordeweeks geldig is en niet op vrijdag en zaterdag. Panagiotis vindt dat oprecht naar en brengt ons een dessert wijn, die ook heerlijk is. Heel aardig!


Nu moeten we hier doordeweeks voor het einde van het jaar nog eens heen. Dat zal geen straf zijn, want het eten was voortreffelijk!

Intussen vind ik uit dat een van de drie Nederlandse United flight attendants, die ik ken, morgen dezelfde vlucht werkt als Kai en Raquel vanuit Brussel nemen! Wat een toeval is dat! Ik ben benieuwd of ze elkaar ook gaan treffen. 

Tot slot een filmpje van Fiona, die haar voetjes nu erg leuk vindt. 






4 reacties:

Reny zei

Heerlijk al die voorbereidingen op het bezoek van jullie kinderen. Kan me voorstellen dat jullie de uren aftellen totdat vooral Kai en Raquel er zijn.


Maak er samen een prachtige tijd van !

Anja L. zei

Fijn dat het nu eindelijk zo ver is! Ik wens jullie een hele fijne tijd toe.
Wij gaan vanavond uit eten, heel vroeg want toen ik de reservering maakte was er nog sprake van dat de horeca om zeven uur dicht zou gaan. Nou ja, dan hebben we een lange a ond!
Heel fijn weekend.

Marion2 zei

Wat fijn dat ze er nu eindelijk bijna zijn en wat een warm welkom wacht ze.
Heel veel gezelligheid en plezier met elkaar gewenst de komende tijd!

Anja zei

Het is zo genieten om alles voor te bereiden voor de komst van je kinderen.
Zo speciaal, dat gevoel krijg ik terug bij het lezen van je blog.
Veel plezier de komende tijd, geniet ervan!!