Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 26, 2021

Dag 13 Raquel en Kai: Over een verlaat Thanksgiving maal

Gisteravond ging ik vroeger naar bed dan de anderen en ik ben daardoor ook als eerste op. Katja meldt dat zij aan het inpakken zijn en om negen uur willen vertrekken. 

Als Rick ook beneden is gaan we meteen naar Starbucks. We halen onze koffies en mijn ontbijt daar en een soja pepermunt latte van Caffe Amouri voor Saskia. Het is heel rustig in Vienna, kennelijk is iedereen aan het uitbuiken van de kalkoenmaaltijd. 


Thuis ga ik aan mijn stappen en Rick en Saskia maken hun ontbijt. Daarna begint Rick het Thanksgiving maal voor te bereiden. Als ik mijn stappen bijeen heb help ik hem met het bereiden van de stuffing/dressing (stuffing in de kalkoen, dressing als het ernaast wordt geserveerd). 

Ieder jaar maakt Rick daarvan een stuffing versie, die in de kalkoen gaat, en een veganistische dressing erbij voor Saskia. Als we alle selderij, ui en champignons klein hebben gesneden mengen we het met de mix van Pepperidge Farm. Dan vult Rick de kalkoen met de stuffing.

Intussen zijn Katja, Kevin en Fiona al een tijdje onderweg. Zij moeten een paar keer stoppen en hun aankomsttijd wordt steeds later. Ik neem hun lunchbestellingen en die van de anderen op. We hebben om twee uur een fotosessie met Kelly. Dat kan niet later, dus hopelijk gaan we op tijd komen. 


Omdat iedereen het druk heeft werp ik me op om de lunches te gaan halen. Ik begin bij Subway voor mijn salade. Katja, Kevin en Rick bestelden van Cava en als laatste ga ik naar Noodles voor Saskia's eten. 

We eten en dan ga ik een feestelijk pakje voor Fiona klaarleggen. Als het gezinnetje arriveert ontferm ik me over Fiona, zodat Katja en Kevin kunnen eten. Voor Kevin is dat het eerste eten van vandaag, dus die moet flinke honger hebben!

Fiona heeft volgens Katja honger, maar er is veel te veel gaande om haar heen en ze drinkt maar een beetje. Dan verschoon ik haar luier en kleed haar aan in het groene pakje met de baby schoentjes met sneeuwvlokjes erop. 

Het is maar een aantal graden boven nul en de wind huilt om het huis. Dat wordt een koude fotosessie! Als we bij de locomotief in Vienna aankomen is Kelly er al. We hebben ons allemaal netjes, maar niet formeel, gekleed. 

Uiteindelijk houd ik mijn jas aan en de anderen ook. Alleen Kai en Raquel doen hun jassen uit voor de foto's. Kelly maakt foto's met ons allen en van Katja, Kevin en Fiona apart voor en aan de zijkant van de locomotief.

Dan gaan Katja en Kevin naar ons huis, want Fiona klappertandde en haar oogjes traanden van de wind. Haar Pack n Play staat al klaar en Katja stuurt een foto van een diep slapende Fiona. Bij het typen van dit blog meer dan twee uur later slaapt het hummeltje nog. Die was moe!

Wij gaan nog een tijdje door met foto's. Kelly weet duidelijk wat hij doet, want de foto's, die hij laat zien, zijn erg leuk. Kai en Raquel gaan samen, Rick en ik ook en dan ook nog een aantal van Kai en Saskia (voor Katja vertrok nam Kelly er ook een aantal van ons drietal). 

De laatste foto's wil Kelly met de elegante kerstversieringen van Posh aan de overkant maken. Ik ga in de winkel vragen of dat mag en dat is gelukkig prima. Zo hebben we ook een aantal echte kerstfoto's. 

Dan zijn we helemaal verkleumd en nemen afscheid van Kelly. Hij hoopt de foto's volgend weekend op zijn website te kunnen zetten. Wij rijden naar Caffe Amouri.

Daar bestellen we warme drankjes voor iedereen. Raquel vond hun Mexicaanse warme chocolade zo lekker en Rick, Kai en Saskia gaan dat ook proberen. Ik houd erg van hun turmeric gember thee en Katja wil London Fog. Kevin houd het bij een simpele zwarte koffie. 


Thuis gaat iedereen aan het kokkerellen. Alleen ik niet, want Orion heeft besloten Django aan te willen vallen, dus ik houd hem kort. Orion heeft het maximum aan medicijnen dat hij mag hebben gehad. Ik moet toegeven een beetje moedeloos te worden. 
Die kleine acrobaatjes!

Er wordt hard gewerkt in de keuken aan allerlei lekkers. Behalve de kalkoen en die stuffing is er ook aardappelpuree, spruitjes, haricots verts met kerstomaatjes en zwarte olijven, gecaramelliseerde wortels, mais en cranberry saus. Het ziet er allemaal heerlijk uit!


Kevin en ik dekken de tafel met het porcelein dat we geerfd hebben van mijn schoonouders

Als Fiona wakker wordt kleden Katja en ik haar in haar schattige jurkje. Iedereen is zo dol op Fiona en zij beloont ons allen met een gulle glimlach. Er kunnen niet genoeg foto's van haar gemaakt worden wat mij betreft!




Tegen zessen komt de kalkoen uit de oven. Het is een enorm beest van 24 pond! Daar kan Rick na vanavond nog heel wat kalkoen boterhammen van eten. We snijden er een aantal flinke plakken van. Verder zetten we de andere gerechten op tafel. 

Voor we aan het eten beginnen toasten we met een heerlijke bruisende rose op de eerste keer in jaren dat we allemaal samen Thanksgiving vieren. Kevin grapt dat hij het leuk vindt om Kai eens niet op een computerscherm te zien. 

Dan zet ik mijn telefoon op de zelfontspanner en zet hem op het raamkozijn. De foto's lukken erg goed, moet ik zeggen. Het wordt dan ook een heel gezellig maal. 


Lekker veel groente, vroeger was dat niet het geval

Fiona is nu vijf maanden en steeds meer geinteresseerd in ons eten. Vanavond krijgt zij onverwachts haar eerste vaste voeding, aardappelpuree. Daar is ze werkelijk dol op! Ik ben benieuwd wat het volgende gerecht wordt dat zij gaat proberen. 




We tafelen gezellig na tot Fiona moe wordt. Dan brengen Katja en Kai haar naar bed en de rest van ons ruimt op en wast af. Orion blijft maar blaffen en uiteindelijk doe ik een muilkorf op hem. Deze is een band om zijn snuit waarmee hij wel kan eten en drinken, maar niet blaffen of bijten. 

Dat blijkt een succes. Orion geniet van wat kalkoen en na een tijdje probeert hij de muilkorf niet meer af te doen. Hopelijk gaat dat morgen net zo. 

Als alles opgeruimd is gaan we Pick Your Poison spelen, een leuk kaartspelletje waarbij je moet besluiten wat de ergste is van meerdere keuzes. Voorbeeld: iedere keer dat je naar de wc gaat komt er iemand binnen versus krijg iedere maandag een koortslip. Best moeilijk kiezen!

En zo eindigen we deze vrijdag na Thanksgiving. Ricks kalkoen was weer heerlijk en dat is nogal iets voor mij, want ik houd niet zo van kalkoen. De rest van het maal was ook heel lekker. Het is een genot om iedereen hier te hebben! De tijd gaat mij alleen veel te snel. 

4 reacties:

Sophie zei

Wat een heerlijke Thanksgiving! Gisteren (gelezen maar niet gereageerd) en vandaag ook. Wat fijn zeg zo met de hele familie en bijzonder met Fiona erbij. Wat leuk dat ze haar eerste vaste voeding heeft gehad nu, dat zullen jullie nooit meer vergeten zo.

Leuk dat Pick Your Poison. In het Nederlands heet dat Dilemma op Dinsdag en heb je ook boekjes en scheurkalenders van enzo.

Petr@ zei

Jammer dat het zo koud was toen de foto's werden gemaakt, maar het resultaat zal er niet minder om zijn. En het is gewoon geweldig om straks foto's van het complete gezin te hebben.
Wat zul jij genieten van iedereen bij elkaar!

Fijn dat de muilkorf geholpen heeft bij Orion. Zo kon jij ook weer ontspannen.

Marion2 zei

Wat een fantastische Thanksgiving! Het ziet er ontzettend gezellig uit.
Heel veel plezier nog met het complete gezin!

Petra zei

@Sophie - Inderdaad heel leuk om haar eerste hapjes mee te maken.

@Petra - Het is heerlijk iedereen hier te hebben!

@Marion - Dank je wel! De tijd vliegt natuurlijk voorbij, maar ik geniet zoveel mogelijk.